Afvallen om zwanger te worden
Afvallen om zwanger te worden

Wanneer je zwanger wilt worden heb je meer kans met een gezond gewicht dan met (ernstig) overgewicht. Het is een feit, een statistiek. Betekend niet dat je niet zwanger kunt worden wanneer je overgewicht hebt. Het kan helpen om af te vallen, maar daar zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan. Ik neem je mee in de strategie voor vrouwen die af willen vallen voor hun kinderwens. Van een paar kilo tot serieuze kilo’s.

   

Overgewicht kan in de weg staan voor een zwangerschap

Wanneer je ernstig overgewicht hebt kan dat bijdragen aan het moeilijker zwanger worden en zelfs ervoor zorgen dat je niet behandeld wordt. De grens verschilt per ziekenhuis en kliniek. Een BMI boven de 30 zorgt meestal voor het advies om af te vallen en boven de 35 dat er niet wordt gestart met IVF of andere pogingen.

 

Niet geholpen worden voor je kinderwens door overgewicht

Een aantal vrouwen vallen hierdoor tussen wal en schip. Ze worden niet geholpen. Dat is een tegenslag op een tegenslag. Je grootste droom wordt maar niet werkelijkheid en dan wordt je ook nog eens niet geholpen. Frustrerend, om het zacht uit te drukken en dat kan ook nog eens leidden tot nog meer emotionele eetbuien die ervoor zorgen dat je niet afvalt.

 

De reden dat je niet afvalt of zwanger wordt zit vaak in het onderbewuste

Andere redenen waarom je niet af valt kan in het onderbewuste zitten. Sowieso zit al ons gedrag geprogrammeerd in ons onderbewuste. De vaste momenten dat je snackt, het koekje bij de thee, geen nee zeggen als je iets aangeboden wordt, tot de eetbuien als je emoties te verwerken hebt. Het is iets wat we automatisch doen en heel veel energie kost om het te veranderen. Dat weten we allemaal.

 

Programmeer je onderbewuste

Gelukkig kun je je onderbewuste anders programmeren. Je kunt er coping mechanisme en gedrag ‘installeren’ wat gezond is. Je kunt ook de oorsprong van het gedrag verwerken. Dit doe je met hypnotherapie. Ik richt mij als hypnotherapeute hoofdzakelijk op vruchtbaarheid, maar kan dit ook inzitten voor afvallen.

 

Zorgen dat een gezonde leefstijl makkelijk is en vanzelf gaat

Zelf was ik al bekend met hypnose voor gewichtsverlies, zoals de hypnotische maagband. Ook kende ik uit mijn directe omgeving zowel collega’s als dierbaren die daar heel veel succes mee behaalde. Tot op heden behandelde ik alleen mensen met een onvervulde kinderwens, maar toen ook zij wilden afvallen, heb ik besloten een opleiding gewichtsverlies doormidden van hypnose te volgen in de Verenigde Staten bij een man die echt super veel ervaring heeft en geroemd hypnotherapeut is.

 

Merk direct het verschil

Tijdens mijn weightloss training, om mij te certificeren voor afvallen met hypnotherapie, merkte ik gelijk zelf na 1 dag al het verschil. Het was opeens zo makkelijk om gezonde keuzes te maken. Mij te houden aan mijn eet planning. Om aangeboden gebakjes af te slaan en mijn bord niet leeg te eten. Ik heb zelfs als tijden geen koek, chocolade of chips aangeraakt. Weet je wat voor wonder dat is?


"Na 1 dag merkte ik verschil en na 3 maanden was ik 9 kilo afgevallen zonder moeilijk dieet of honger"


Wachten tot het juiste moment

Voordat ik de cursus had afgerond was ik al 3 kilo lichter en ik was zo enthousiast! Ik dacht altijd dat ik op het goede moment moest wachten om er echt wat aan te doen. Nou als ik moet wachten tot er geen stress meer in mijn leven is, dan kan ik wachten tot mijn pensioen. Er is niet zoiets als het juiste moment en bovendien bleek het niet eens nodig! Het juiste moment om lekkerder in je vel te zitten is altijd nu

 

Gemakkelijk aan je gezonde leefstijl houden

Na de eerste hypnose sessie ging het met zoveel gemak. Ik had geen wilskracht nodig. Ik hoefde geen mentale ruimte vrij te maken om mij aan mijn gezonde schema te houden. Wat een opluchting. Waarom had ik dit niet eerder gedaan? Ik weet als hypnotherapeute als geen ander hoe fantastisch hypnotherapie werkt, had ik een blinde vlek voor afvallen omdat het in het verleden af hing van perfecte periodes in mijn leven?

 

Cursus voor iedereen die gezonder wil leven en afvallen

Dus vandaar dat ik met groot enthousiasme naast mijn zwanger worden trajecten nu ook een cursus ontspannen afvallen geef. Voor alle wensmoeders, van een klein beetje overgewicht tot veel overgewicht. Maar ook voor vrouwen die niet meer hun hoofd vol willen hebben met de strijd om de kilo’s en ook de vrouwen die (nog) niet behandeld worden in het ziekenhuis door een te hoog BMI. Voor jou, heb ik deze cursus gemaakt (en ook voor mezelf), zodat je ontspannen gezond kan leven.

 

Ik help je graag naar gezond leven en lichaam

Tot slot nog een disclaimer; ik ben geen arts en geen diëtist. Ik ben een hele goede hypnotherapeute die jouw mind en lichaam in lijn kunnen brengen met jouw wensen. Ik help onbewuste blokkades en zelf-sabotage doorbreken zodat je echt gezond en gelukkig kan worden. Ik ben mij er van bewust dat te snel afvallen niet goed is, maar gezond leven en naar een gezond BMI gaan wel goed is voor je vruchtbaarheid.

 

Geen dieet, wel gezond

Ik geef geen diëten, ik vertel niet wat je moet eten en drinken en hoeveel je moet bewegen. De gemiddelde vrouw weet dat zelf namelijk heel goed. En als jij een maatwerk dieet nodig hebt, dan weet jij de juiste specialist daar wel voor te vinden. Ik help je om dat proces gewoon een heel stuk makkelijker vol te houden. Waardoor je weer lekkerder in je vel zit en weer blij bent met je lichaam, want dat stukje controle en sterke mind, is vaak de missing link.

 

Online cursus 'Ontspannen Afvallen' voor wensmoeders

Wil je met hypnotherapie aan de slag om af te vallen? Klik hier en krijg toegang tot alle opgenomen sessies.

Meer informatie over de cursus Ontspannen Afvallen


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen