Blog van wensmama Manouk

Natuurlijk zwanger worden met hypnotherapie

Natuurlijk zwanger worden met hypnotherapie

Manouk deelt hier met jullie, van week tot week, hoe zij het Zwanger Worden VIP traject en Hypnofertility van BeeMom ervaart. Ik heb echt enorm veel respect voor de openheid en eerlijkheid van Manouk. Ze deelt al lange tijd haar verhaal rondom haar kinderwens, met alle ups en vooral downs, op Instagram en via Kids en Kurken. Gewoon met haar gezicht en naam in beeld, hoe dapper. Manouk en ik leerden elkaar kennen via mijn Zwanger Worden Workshop en ze was winnares van een winactie. 

Ze was nieuwsgierig, sceptisch en gewoon herkenbaar het type wensmoeder waar ik veel mee werk. Wij hopen twee dingen met haar verhaal. Enerzijds dat jij herkenbaarheid ervaart, waardoor je weet dat je niet alleen bent in deze moeizame, jarenlange strijd. En twee, dat het jou helpt een goed inzicht te geven in wat de trajecten van BeeMom voor jou kunnen doen, of dit bij je past, bij jouw weg naar het moederschap. 

Heb je een vraag of wil je reageren? Stel ze gerust onderaan de blogs

Natuurlijk zwanger worden met hypnotherapie

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Wensmama Manouk stelt zich voor

Hallo allemaal,
 
Ik ben Manouk, 30 jaar en kom uit gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ik werk in het dagelijks leven als ambulant gezinsbehandelaar in de psychiatrie, dit doe ik 4 dagen in de week. Daarnaast vind ik het leuk om achter mijn naaimachine te kruipen, leuke dingen te ondernemen met vriendinnen en kringloopwinkels af te struinen. 
 
Ik ben sinds 2008 samen met mijn partner, sinds juni  2019 zijn we getrouwd en mag ik hem dus officieel mijn man noemen. Begin 2015 ben ik gestopt met de pil, omdat we het tijd vonden voor gezinsuitbreiding. Ik merkte al snel dat mijn cyclus een rommel was, aangezien ik in de 1,5 jaar daarop maar een enkele keer menstrueerde. In eerste instantie dacht ik dat het wellicht aan het “ontpillen” lag en mijn lijf moest wennen aan het feit dat ik hiermee gestopt was. 
 
Maar na 1,5 jaar vond ik het wel erg lang duren. Op dat moment heb ik de stap naar de huisarts gezet. Zij verwees ons direct door naar het ziekenhuis. 
In het ziekenhuis zouden we in de zomer van 2017 gaan starten met Clomid. Echter werden we na wat onderzoekjes gebeld, met de mededeling dat ICSI onze enige kans zou zijn. Op dat moment voelde ik wel even de moed in mijn schoenen zakken, want dit ging ineens wel heel snel. Aangezien er een wachtlijst was voor ICSI, konden we in het najaar van 2017 starten. Eerst aan de pil, daarna starten met hormooninjecties om zoveel mogelijk follikels te laten rijpen. Uiteindelijk vonden ze tijdens de punctie 13 eicellen. Helaas kwam hier maar 1 terugplaatsing uit, die niet is blijven zitten. 
 
Het goede nieuws was op dat moment wel dat we terug konden naar IUI, aangezien de spermakwaliteit verbetert bleek te zijn. Vanaf januari 2018 zijn we begonnen met IUI. Ondertussen hebben we 13 behandelingen achter de rug, waarvan ik meerdere keren zwanger ben geweest. Helaas zijn al deze zwangerschappen misgelopen en ben ik 1x geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. 
 
Na al deze tegenslagen zou ik graag het vertrouwen in mijn lijf weer terug willen en weer kunnen geloven in het feit dat ik zwanger kan worden en ook kan blijven. Ik hoop dat ik dit kan terugvinden tijdens de sessies met Lilian. Ik ga mijn ervaring rondom Hypnofertility de komende tijd met jullie delen. Zodat jullie een kijkje krijgen in hoe een traject bij Lilian eruit ziet en wat je kunt verwachten.  
 
Liefs, 
Manouk

Lees hier haar blogs

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Blog #1

Ik was eerst sceptisch

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Blog #2

Ik had het idee dat ik iets fout deed

Blog #3

Huiswerk en audio's

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos trouwjurk

Blog #4

Masker op en door

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Blog #5

Bang voor een positieve test

B.R.B.

PAUZE

Lilian Kruse BeeMom
Lilian Kruse zwanger worden met hypnose

Hypnotherapeute gespecialiseerd in
v
ruchtbaarheid bij vrouwen

Lilian Kruse

“Mijn kinderwens voelde als een oerkracht
en nu ik zelf moeder ben weet ik dat dit het mooiste kado is wat ik een vrouw kan geven”

Overige blogs en tips

IVF behandeling medicatie

IVF traject en ICSI

IUI behandeling is meestal de eerste fertiliteitsbehandeling in een medisch traject om zwanger te worden. Ik deel wat het inhoud en wat je kunt verwachten

Lees verder »
baarmoedergolven

Baarmoedergolven

Je baarmoeder heeft 1 a 2 baarmoedergolven per minuut en dat heeft invloed op je kans om zwanger te worden. Ik interviewde Celine Blank

Lees verder »

Heb je nog andere vragen?
Wellicht heb je nog vragen.
Bij de Q&A vindt je de meest gestelde vragen

Wil je meer weten over de methode?
Kijk gerust eens op de pagina van Lynsi Eastburn over Hypnofertility.
Zij is de grondlegster van Hypnofertility en trainde mij 1 op 1

Je kunt ook alvast gratis kennis maken met mijn Hypnofertility audio’s, klik hier