De geboorte van hypnofertility
De geboorte van hypnofertility

Hoewel het in Nederland relatief nieuw is, is het in de V.S. al heel gebruikelijk om een Hypnofertility therapeut in te schakelen, als zwanger worden niet vanzelf gaat. Grondlegster Lynsi Eastburn helpt al meer dan 20 jaar vrouwen zwanger te worden en te ondersteunen tijdens hun proces. Ze heeft zelfs over de hele wereld al vele Hypnofertility (HF) therapeuten opgeleid.
Eén van de eerste HF baby’s was Liam Grey, te zien op de omslag van haar boek “It’s conceivable – Hypnosis for Fertility” Liam Grey werd geboren uit een natuurlijke conceptie nadat zijn moeder, Amber Olson, hulp had gezocht bij Lynsi. Na vele mislukte IUI en IVF pogingen over een periode van drie jaar. Amber zat er emotioneel en financieel doorheen. Ondanks alles wist Amber ergens diep in haar hart, dat er ook voor haar een baby was. Ze boekte een privé sessie bij Lynsi. Ze werd zwanger na slechts twee HF sessies en bleef Lynsi zien, voor aanvullende steun tijdens haar hele zwangerschap. Amber gebruikte Lynsi’s vruchtbaarheid-specifieke zwangerschap en geboorte hypnose (speciaal ontworpen voor vrouwen met het trauma van onvruchtbaarheid) protocol. Ze beviel op een natuurlijke wijze van haar prachtige kleine zoontje, precies op de uitgerekende datum, zo bleek. Liam is een heel ontspannen baby, iets wat heel gebruikelijk is vruchtbaarheid- / zwangerschap- en geboortehypnose baby’s. Amber werkte aansluitend ook met Lynsi om haar zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Ze was zo verwonderd en blij met haar ervaringen, dat ze binnen een jaar na de geboorte van haar zoon, zich inschreef voor een opleiding aan de Eastburn Hypnotherapy Clinic & Institute. Ze werd zelf een gecertificeerde Hypnofertility ® Therapeute en werkte, tot de geboorte van haar tweede HF baby Devak slechts twee jaar later, fulltime in de praktijk om andere vrouwen te assisteren om hun droom van een baby te realiseren.
In 2006 verscheen Lynsi’s eerste boek, de eerder genoemde “It’s conceivable – Hypnosis for Fertility”. Waarin zij haar weg beschrijft en veel voorbeelden langs komen van vrouwen die onverwacht toch in verwachting raken. Bovendien verscheen in 2006 een opmerkelijk onderzoek van Fertility and Sterility, zie link. Uit dit onderzoek blijkt dat wanneer hypnofertility audio’s worden ingezet tijdens IVF, er 2x zoveel baby’s worden geboren. Twee keer zoveel! Ook Lynsi ziet opmerkelijke cijfers en concepties in haar praktijk. Waarom is hier niet gelijk op ingesprongen? denk ik dan. En waarom is dit niet verder onderzocht? Het antwoord zit in het geld. Als het een pil was, had de farmaceutische industrie het allang uitgebuit en had elke fertiliteitsarts het al voorgeschreven…
Tot een aantal jaar geleden was hypnose in Nederland nog redelijk onbekend. Gekleurd door de showhypnose en negatieve associaties door de filmindustrie, werd het niet serieus genomen als therapie. Terwijl het super effectief is en steeds meer onderzoeken aantonen hoe goed het werkt bij uiteenlopende kwalen. Kwalen die soms heel lichamelijk voelen.
Zo ook Spastische Darm Syndroom (PDS). Ik heb er zelf jaren last van gehad en ik dacht minstens dat ik een oneindige voedselvergiftiging of ondetecteerbare parasiet had. Serieus. Ik had jarenlang dagelijks heel veel pijn en darmproblemen, toen ik in de spreekkamer van een MDL-arts belandde. Na vijf minuten was haar conclusie dat zij verder geen onderzoek ging doen en ik ermee moest leren leven. Bam. Ik was boos, verdrietig, radeloos, alles. Was er iets dat ik kon doen? Ja, je zou hypnotherapie kunnen doen, zei ze. Uit onderzoek blijkt dat dit bij 70% van de PDS patiënten helpt.
Op dat moment plaatste ik hypnotherapie nog, lekker sceptisch, in de categorie koffiedikkijken. Ik werd eerder boos dan blij van haar tip. Het probleem zat immers niet in mijn hoofd maar in mijn buik. Dacht ik… Niet wetende dat ik jaren later de kracht van mijn mind zo wist in te zetten, dat ik nu inderdaad geen buikpijn meer heb. (bijna nooit meer, ook ik krijg nog gewoon griep hoor)
Maar sinds een aantal jaar omarmen steeds meer Nederlanders en Nederlandse artsen hypnotherapie. De MDL-artsen verwijzen niet voor niets. En terecht, want het is zo’n lekker praktische en super effectieve methode voor gigantisch veel klachten. Hypnotherapie praktijken tegen spastische darmen, angst, allergie en zelfs tegen overgewicht hebben ellenlange wachtlijsten. Ik krijg er steeds meer collega’s bij en dat is zeker nodig. Want ik voorzie dat de vraag blijft groeien.
Gelukkig is dus nu ook Hypnofertility in Nederland beschikbaar. En niet alleen in Nederland. Ik verzorg Nederlandstalige Hypnofertility over de hele wereld, ik heb zelfs een klant, een expat aan de andere kant van de wereld. De therapie gaat via skypesessies, audio’s en zelfhypnose. Het maakt dus niet uit of je in Nederland of in België woont, of je de komende weken nog op vakantie gaat naar het buitenland. Je kunt altijd en overal je kansen vergroten en ondersteuning krijgen in jouw weg naar een baby. Kies bijvoorbeeld voor het Zwanger Worden pakket, een volledige traject van 6 modules die super flexibel is. En wil je een keer een weekje rust of juist doorpakken? Het kan allemaal, bovendien zijn de audio’s te downloaden en de modules minimaal een jaar online beschikbaar.

Kijk voor meer info op https://beemom.nl/zwanger-worden/

Info Zwanger Worden traject
Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Rianna
Door

Rianna

op 13 Sep 2019

Dank voor deze achtergrond informatie! Zeer interessant blog om te lezen!

Reactie plaatsen