Een baby maak je niet met je linker brein
Een baby maak je niet met je linker brein
12 juni 2019 

Een baby maak je niet met je linker brein

“You don’t left brain a baby” zei Lynsi Eastburn, grondlegster van hypnofertility tegen mij. En toen ik er op ging letten zag ik inderdaad dat al mijn klanten nogal linksgebreinde dames zijn. Inclusief ik zelf moet ik eerlijk toegeven. Maar wat bedoel ik daar nou precies mee?

Vrouwen die meer met hun linker brein doen, houden van logica, hard werken, stappenplannen, actie en oorzaak/gevolg denken. Ze zijn daadkrachtig, intelligent, aanpakkers, doorzetters en perfectionisten. Herkenbaar? Daar is natuurlijk niks mis mee, want dit zorgt er vaak voor dat je veel voor elkaar krijgt, bijvoorbeeld tijdens je studie en je werk.

Maar op deze manier wordt je niet zwanger. Het is zo verleidelijk om deze strategie toe te passen als het lang duurt om zwanger te worden. Menstruatiedagboeken bijhouden, standaard ovulatietesten en vroege zwangerschapstesten doen, geplande seks, specifiek standje, speciaal dieet en ga zo maar door. Het lijkt logisch en behulpzaam, maar het werkt averechts en veroorzaakt obsessie en stress.

Je hakt wellicht mijn kop eraf als ik het volgende meest gegeven ongevraagde advies herhaal: “Je moet het gewoon loslaten”. Misschien voel je boosheid bij dat advies of denk jij nu, dat heb ik al geprobeerd en werkt niet voor mij. Maar lees nog even verder.

In de tijd dat ik depressief was, echt jarenlang diep depressed, zei iemand tegen me: “Je moet gewoon positief denken”. OMG! Dacht je dat ik dat niet wist? Of dat ik dat niet wil? Ja, ik zou graag positief denken, maar HOE DAN? Later kon ik in een mum van tijd deze denkpatronen doorbreken, het ging zo makkelijk en snel dat ik dacht, he? Waarom kon ik dat niet jaren eerder?

Voor de vrouwen in mijn praktijk geldt hetzelfde, ze weten dat ze moeten loslaten. Iedereen kent wel zo’n verhaal van een vrouw dat jarenlang geen kinderen kon krijgen, tot het moment dat ze het los liet en ging adopteren, boem zwanger. Ze weten dat al het gespannen vasthouden aan testen en geplande seks niet helpt, anders waren ze al zwanger geweest. Maar hoe laat je dan echt los? Ze vragen dan vaak een formule om los te laten, want dat willen ze dan op dezelfde gespannen manier implementeren…

Een deel van de formule is alle testen en geplande seks loslaten. Daarmee stoppen, hoe eng het ook is. Vertrouw er maar op dat je lichaam op het juiste moment de juiste hormonen aanmaakt die jou zin geven in seks, zo is de natuur gemaakt. Ga elke dag mediteren, doe bijvoorbeeld in de ochtend 8 minuten lang de bodyscan. Je ontspant en merkt meer op van je lichaam. Bij elke stressende en niet helpende gedachte over vruchtbaarheid en zwanger worden, begeleidt je je gedachten weer naar de taak die je aan het doen bent. Met meditatie train je dit. Blijf dit oefenen en doen.

Geef je rechter brein meer aandacht. Het rechter brein is het deel wat ervoor zorgt dat je lekker kan dagdromen. Het deel van creativiteit en ontspanning. Hier kun je oplossingen creëren en filosoferen. Hier zit ook de vrouwelijke energie, afwachtende, wiegende energie. En het beste is als de twee hersendelen goed samenwerken. Dan krijg je het gewenste resultaat.

Soms is het nog niet makkelijk om dit alleen te doen. Dan raad ik aan om te starten met hypnofertility. In enkele sessies ben je gewoon van die stressende gedachtes af en kan je echt loslaten. Dat gaat onverwacht snel en makkelijk met hypnotherapie. Bovendien heb ik een hypnose techiek die ervoor zorgt dat je linker en rechter brein weer in balans zijn, dat ze perfect samenwerken. Hemispherische synchronisatie.

Vraag gerust eens een gratis skype sessie aan om te kijken of dit iets voor je is.

klik hier voor een gratis sessie
Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Rianna
Door

Rianna

op 27 Jun 2019

Als een absoluut linkerbrein persoon was dit voor mij een echte openbaring. ‘s Avonds (2 uur) voor het slapen gaan switch ik nu letterlijk ‘off’ en ben ik aan het tekenen, knutselen, schilderen en puzzelen geslagen. Loslaten (planningen, verwachtingen, controle, tijd nuttig besteden, er is nog zoveel meer te doen) is heel eng, maar voelt zo bevrijdend! ❤️

Lilian
Door

Lilian

op 27 Jun 2019

Zelf heb ik ook een enorme voorkeur voor links, dus ik begrijp het maar al te goed. Het voelt zo tegenstrijdig om los te laten en meer te richten op creativiteit en dagdromen. Maar het helpt echt stress te verminderen en je onbewuste weet precies wat de juiste timing is... Het enige wat je hoeft te doen is daar naar luisteren. Het is zo simpel en nog niet makkelijk tegelijk. Maar in de sessies kan ik juist makkelijker maken.

Reactie plaatsen