Een streepje tegen Wendy de Liefde - boek fertiliteitstraject
Een streepje tegen Wendy de Liefde
22 november 2021 

Een streepje tegen Wendy de Liefde

Feelgoed boek 'Een streepje tegen' van Wendy de Liefde

Wendy schreef altijd al graag, maar tijdens haar periode van kinderwens schreef zij haar debuut 'Een streepje tegen'. Hoewel deze periode voor haar gepaard ging met tegenslag en de medische malle molen, werd het boek toch een feelgood, een chicklit met goede afloop, al is de afloop niet wat de hoofdpersoon vooraf had bedacht...

Over Wendy

Wendy is journaliste voor de plaatstelijke huis aan huis krant, die samen met haar kat en verloofde in hoofddorp woont. Je kunt haar al wandelend, hardlopend en zwemmend voorbij zien komen op de momenten dat ze niet aan het schrijven is voor haar werk en tweede boek. Vanaf jongs af aan had zij al een afwijkende cyclus waardoor ze al vroeg aan de pil ging, nog niet wetende wat de dit in de toekomst zou betekenen.

Haar kinderwensreis

In 2018 kreeg ze diagnose PCOS omdat er driekwart jaar tussen de cycli zaten. Ze kwam in de medische molen terecht om zwanger te worden. In het begin kreeg ze Clomid voor ovulatie inductie, maar dat had weinig effect, ook na het ophogen van de dosering. Daarna werd overgestapt op Gonal-f, maar helaas gaf dat ook niet het juiste resultaat. Waarna ze geopereerd werd aan haar eierstokken.

LEO operatie PCOS

Wendy onderging de LEO operatie, dat staat voor Laparoscopische Elektrocoagulatie Eierstokken. Tijdens een lapascopie oftewel kijkoperatie worden dan de eierstokken met een gloeiende naald aangeprikt. Met als doel om de productie van het mannelijk hormoon te verlagen door de voorraad microscopische follikels (toekomstige eiblaasjes) te verminderen. Bij polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) heb je namelijk vaak last van cystes en teveel rijpende eiblaasjes, die vaak niet springen (ovulatie).

Voor het eerst in 18 jaar een eisprong

Na de operatie had Wendy tot haar grote opluchting voor het eerst sinds 18 jaar een echte eisprong uit zichzelf. Dat was super bijzonder, helaas bleef het bij die ene eisprong. Na de operatie begon de medische malle molen van voor af aan. Aangezien ze nu een compleet nieuwe hormoon huishouding had, moest ze weer beginnen met ovulatie inductie met Clomid. Daarna werd die opgehoogd en stapten ze wederom over naar Gonal f, alles zonder de gewenste zwangerschap.

Overstap naar IUI

Na de vele rondes ovulatie inductie zowel voor als na de LEO operatie, kwam de stap naar IUI. Op dat moment realiseerde Wendy zich dat het eind van de MMM (medische malle molen) opties in zicht kwam, want na IUI is het IVF en dan is het klaar. Ze zaten na al die jaren inmiddels met hun hoofd al bij het idee dat ze wellicht met z'n tweeën zouden blijven.

De laatste poging met IVF

Na een aantal IUI pogingen stapten ze in overleg met het ziekenhuis over op IVF. Voor hen de laatste behandeling. Het werd uiteindelijk een ICSI poging, door de verminderde zaadkwaliteit. Haar punctie leverde maar liefst 26 eitjes op, al was het spannend of de punctie door kon gaan door een dreigende overstimulatie. Na de vreugde over de grote 'oogst' viel het aantal embryo's nogal tegen.

De terugplaatsing werd uitgesteld

Na al die jaren bezig zijn met kinderwens en medische trajecten, kwam daar opeens nog meer wachten. Door Corona werd de terugplaatsing uitgesteld. Wendy voelde het als klap op klap op klap. Ze waren er inmiddels klaar mee.

Het is niet gelukt

Ze waren er al een jaar klaar mee, maar ronde de IVF / ICSI poging toch af. Voor hen was het goed zo, het is niet gelukt en het was tijd om verder te gaan. Met z'n tweetjes. Komend oud en nieuw gaan ze proosten en zich niet meer afvragen of het wel of niet gaat lukken. Ze gaan komend jaar trouwen en een huis kopen en ze willen meer kunnen genieten van de zwangerschappen van anderen.

Het vertrouwen in mijn lichaam is weg

Al die jaren medische behandelingen en tegenslagen gaat je niet in de koude kleren zitten. Wendy ervaarde dat ook, ze verloor het vertrouwen in haar lichaam, haar leven stond stil en ze voelde zich een buitenbeentje. Dit zijn gevolgen die ik bij veel dames zie. Het is ook een heel heftig proces. En precies dat is waar ik wensmoeders mee help. Weer meer vertrouwen in je lichaam, rust in je hoofd en lekkerder in je vel.

KLIK HIER voor meer informatie over het Ontspannen Zwanger Worden Traject van BeeMom

Een streepje tegen Wendy de Liefde boek

Zwanger worden podcast

Ben je al bekend met de Zwanger Worden podcast? Een podcast met heel veel informatie, ervaringsverhalen, inzichten en tips rondom vruchtbaarheid en zwanger worden. Gemaakt voor en door wensmoeders.


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen