Fertilily ervaring - Ferti lily conceptie cup
Fertilily ervaring

Mijn Fertilily conceptie cup ervaring

Vorige maand heb ik de Fertilily cup getest. Ik wilde weten hoe het werkt, hoe het voelt en of het een aanrader is. Hierbij deel ik mijn ervaring, het is daarna helemaal aan jou om te overwegen of het wat voor je is.

Zo ziet de ferti lily cup er uit

Gieronder zie je een foto van wat er in de verpakking zit: een flexibele cup met een 'staartje' er aan. Er zit ook een disdreet zakje bij waar je hem tussen het gebruiken door in kan doen. De fertilily werd trouwens ook heel discreet verstuurd, dus mijn postbode was gelukkig niet op de hoogte wat er in het pakje zat.

Fertilily conceptie cup - ferti lily cup

Het gebruik van de Ferti Lily cup

Het was verrassend eenvoudig in het gebruik. Het is een zachte siliconen cupje met een koortje eraan. Je brengt hem direct na de seks in. Het opvangcupje doe je eerst binnenstebuiten draaien, dan inbrengen en vervolgens trek je even aan het touwtje dat hij omklapt. Dat was het lastigste stukje, maar zelfs dat ging snel en lukte de eerste keer. Daarna duwde ik hem nog even terug zodat hij echt om de baarmoedermond ging.


Ik vond het gebruik van de Fertilily verrassend comfortabel! - Lilian


Comfortabel

Ik was verbaasd hoe comfortabel het was. Het is gemaakt van heel soepel materiaal en je voelt het niet zitten. Vergelijkbaar met een tampon. Het balletje aan het eind van het touwtje moest ik even aan wennen, maar die was weer super handig met het eruit halen.

Geen benen omhoog

Na ons moment, hoefde ik niet met mijn benen in de lucht of even te wachten. We hoefde ook niet speciale standjes te doen voor optimaal bereik. Na het inbrengen van de Fertilily kon ik gelijk naar de wc om te plassen zonder dat de ‘good stuff’ er uit kwam. Scheelt tijd, ik ben ook niet zo’n geduldig type, dus dat is top. De eerste keer ben ik er gewoon mee in slaap gevallen. Mijn man heeft het volgens mij ook niet eens door gehad dat ik de Ferti lily cup gebruikte.

Er uit halen

Na een uur mag je hem er uit halen. Er kan nog wat vocht meekomen, door het vacuum voelde dat een beetje geek, maar normaal is dat de eerste keer plassen er al uit. Dus no problem. Je spoelt hem daarna eenvoudig even om met wat water, verder geen schoonmaakproducten nodig. Vervolgens gaat hij in een schattig katoenen zakje, die je erbij krijgt. Het is dus ook geen gek ding als iemand anders het toevallig ziet. Hij gaat vervolgens 6 cycli mee, dus dat maakt het die paar tientjes wel waard.

fertilily conceptie cup ervaring

Voordelen

De Fertilily zorgt dat ervoor dat tot wel 3x zoveel sperma in de baarmoedermond komt. En het fijne is, dat het gewoon thuis is en er geen arts of iets aan te pas komt. Ik zie het als een soort thuis IUI, al zal een fertiliteitsarts me uitleggen dat er nog wel een verschil is, lees wassen semen en echt in de baarmoeder inbrengen. Maar goed, ik kan me zo voorstellen dat als je op natuurlijke wijze zwanger probeert te worden, of nog voor of tussen de medische malle molen zit, dat dit een mooi en comfortabel hulpmiddel is. Wat mij betreft mag dit gewoon in de schappen van de drogist.

Nadelen

Ik ervaarde zelf geen nadelen aan de Fertilily. Maar ik kan me zo voorstellen dat als je geen wastafel bij je toilet hebt, dat je je wat ongemakkelijk voelt om met de Fertilily door het huis te lopen. Het heeft verder (net als Hypnofertility) geen bijwerkingen.

Wil jij het ook eens proberen?

In overleg met de leverancier en bedenker van Fertilily heb ik een kortingscode voor je geregeld. Als jij het ook eens wil proberen ga dan naar fertilily.com en klik hier voor de kortingscode, dat zorgt ervoor dat je 10% korting krijgt.

Fertilily conceptie cup en ferti lily glijmiddel gel


Interview met Robert Stal van Fertilily

Een tijdje geleden testte ik dus de Fertilily conceptie cup en ik was daar heel positief over, zoals je hierboven kunt zien. Dit keer sprak ik Robert Stal in de Zwanger Worden podcast, de maker van de Fertilily. Wat ik had nog wel wat vragen: - Voor wie is de Fertilily het nuttigs? - Hoe effectief is hij precies? - Wat is nou het verschil met een menstruatie cup? Die antwoorden plus zijn persoonlijke verhaal hoor je in de zwanger worden podcast aflevering 16 Luister hieronder of ga naar jouw favoriete podcast app

Ben je al bekend met de Zwanger Worden podcast?

Nu ook glijmiddel van Fertilily

Na het interview en het testen van de Fertilily conceptie cup, kreeg ik het bericht dat ze nu ook glijmiddel hebben speciaal voor stellen met een kinderwens. Je hoort er alles over in aflevering 110 van de Zwanger Worden podcast. De kortingscode werkt trouwens op allebei!


 fertilily conception gel - ferti lily glijmiddel


Wat kun je nog meer doen voor je vruchtbaarheid?

Nog iets wat je kunt doen voor je vruchtbaarheid is Hypnofertility. Dat is hypnotherapie gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Het verdubbelt minimaal je kansen, zorgt voor meer rust in je hoofd en vertrouwen in je lichaam. Zie voor meer info beemom.nl . Bovendien maakte ik ook een podcast aflevering met de beste tips, je hoort hem door hieronder op de player te klikkenOver de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen