Fertilily ervaring

Mijn Fertilily ervaring

Vorige maand heb ik de Fertilily cup getest. Ik wilde weten hoe het werkt, hoe het voelt en of het een aanrader is. Hierbij deel ik mijn ervaring, het is daarna helemaal aan jou om te overwegen of het wat voor je is.

Het gebruik van de Ferti Lily cup

Het was verrassend eenvoudig in het gebruik. Het is een zachte siliconen cupje met een koortje eraan. Je brengt hem direct na de seks in. Het opvangcupje doe je eerst binnenstebuiten draaien, dan inbrengen en vervolgens trek je even aan het touwtje dat hij omklapt. Dat was het lastigste stukje, maar zelfs dat ging snel en lukte de eerste keer. Daarna duwde ik hem nog even terug zodat hij echt om de baarmoedermond ging.

Comfortabel

Ik was verbaasd hoe comfortabel het was. Het is gemaakt van heel soepel materiaal en je voelt het niet zitten. Vergelijkbaar met een tampon. Het balletje aan het eind van het touwtje moest ik even aan wennen, maar die was weer super handig met het eruit halen.

Geen benen omhoog

Na ons moment, hoefde ik niet met mijn benen in de lucht of even te wachten. We hoefde ook niet speciale standjes te doen voor optimaal bereik. Na het inbrengen van de Fertilily kon ik gelijk naar de wc om te plassen zonder dat de ‘good stuff’ er uit kwam. Scheelt tijd, ik ben ook niet zo’n geduldig type, dus dat is top. De eerste keer ben ik er gewoon mee in slaap gevallen. Mijn man heeft het volgens mij ook niet eens door gehad dat ik de Ferti lily cup gebruikte.

Er uit halen

Na een uur mag je hem er uit halen. Er kan nog wat vocht meekomen, door het vacuum voelde dat een beetje geek, maar normaal is dat de eerste keer plassen er al uit. Dus no problem. Je spoelt hem daarna eenvoudig even om met wat water, verder geen schoonmaakproducten nodig. Vervolgens gaat hij in een schattig katoenen zakje, die je erbij krijgt. Het is dus ook geen gek ding als iemand anders het toevallig ziet. Hij gaat vervolgens 6 cycli mee, dus dat maakt het die paar tientjes wel waard.

Voordelen

De Fertilily zorgt dat ervoor dat tot wel 3x zoveel sperma in de baarmoedermond komt. En het fijne is, dat het gewoon thuis is en er geen arts of iets aan te pas komt. Ik zie het als een soort thuis IUI, al zal een fertiliteitsarts me uitleggen dat er nog wel een verschil is, lees wassen semen en echt in de baarmoeder inbrengen. Maar goed, ik kan me zo voorstellen dat als je op natuurlijke wijze zwanger probeert te worden, of nog voor of tussen de medische malle molen zit, dat dit een mooi en comfortabel hulpmiddel is. Wat mij betreft mag dit gewoon in de schappen van de drogist.

Nadelen

Ik ervaarde zelf geen nadelen aan de Fertilily. Maar ik kan me zo voorstellen dat als je geen wastafel bij je toilet hebt, dat je je wat ongemakkelijk voelt om met de Fertilily door het huis te lopen. Het heeft verder (net als Hypnofertility) geen bijwerkingen.

Wil jij het eens proberen?

In overleg met de leverancier en bedenker van Fertilily heb ik een kortingscode voor je geregeld. Als jij het ook eens wil proberen ga dan naar https://www.fertilily.com/ en klik hier voor een kortingscode, dat zorgt ervoor dat hij gratis verzonden wordt.

Interview met Robert Stal van Fertilily

Een tijdje geleden testte ik dus de Fertilily conceptie cup en ik was daar heel positief over, zoals je hierboven kunt zien. Dit keer sprak ik Robert Stal in de Zwanger Worden podcast, de maker van de Fertilily. Wat ik had nog wel wat vragen: - Voor wie is de Fertilily het nuttigs? - Hoe effectief is hij precies? - Wat is nou het verschil met een menstruatie cup? Die antwoorden plus zijn persoonlijke verhaal hoor je in de zwanger worden podcast aflevering 16 Luister hieronder of ga naar jouw favoriete podcast app 016 Fertilily conceptie cup beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3 fertilily ervaring ferti lily cup getest

Deel jouw ervaring

Wil jij jouw Fertilily ervaring met mij en de lezers delen? Laat hieronder een reactie achter
Over de schrijver
Reactie plaatsen