Glijmiddel; goed of slecht voor je vruchtbaarheid? Zwanger worden
Glijmiddel; goed of slecht voor je vruchtbaarheid?
01 november 2021 

Glijmiddel; goed of slecht voor je vruchtbaarheid?

Gebruik jij glijmiddel nu je zwanger wilt worden?

Je wilt zwanger worden, het is nú jouw eisprong en dus moet "het" nú gebeuren, maar van die gedachte word je niet echt opgewonden. Herkenbaar? Een droge vagina komt twee keer zo vaak voor bij stellen die proberen zwanger te worden. Wanneer je dit herkent denk je wellicht dat glijmiddel de oplossing is.


Maar wist je dat de standaard glijmiddelen en spuug slecht zijn voor de zaadkwaliteit? 


Dit helpt wél bij droogheid en zwanger worden

Gelukkig is er sinds kort een geweldige oplossing. Ferti*lily heeft een glijmiddel ontwikkelt dat wél lief is voor manlief zijn bijdrage en wat juist helpt om zwanger te worden. Namelijk Fertilily conception gel, een glijmiddel dat helpt bij zwanger worden.

Ferti*lily conceptie cup

Je hebt me vast al eerder enthousiast horen praten over de Ferti*lily conceptie cup en nu hebben ze dus ook een glijmiddel. De Fertilily conceptie breng je in na de seks. De cup beschermt het sperma tegen de zuurtegraad van je vagina en brengt 3x meer sperma de baarmoeder in. Ik heb hem zelf getest en vond het heel comfortabel en een goed hulpmiddel. Zie hier het eerdere blog en de podcast daarover.

Waarom een glijmiddel?

Een glijmiddel wordt vaak alleen gebruikt om dat wat droog is nat te maken. Een droge vagina komt twee keer zo vaak voor bij stellen die proberen zwanger te worden. Maar de ingrediënten van een standaard glijmiddel bevorderen niet de gezondheid van het zaad. Sterker nog die werken juist averechts. Je baarmoeder is ook niet heel verwelkomend tegenover sperma en maakt het de zwemmers niet gemakkelijk om te overleven. De zuurgraad ligt hoger en de doorgang van de baarmoedermond is heel smal. De conceptie gel zorgt ervoor dat het zaad is beschermd tegen die zuurgraad en dat ze een duwtje in de rug krijgen om door de opening te komen.

Hoe deze gel je kan helpen om zwanger te worden

De samenstelling van deze gel is anders dan andere. Dat komt doordat het glijmiddel zo is gemaakt dat het exact lijkt op de vloeistoffen in de baarmoeder. Daarnaast is het PH-neutraal en daardoor erg vriendelijk voor het zaad. Een extra toevoeging is fructose, een natuurlijk fruitsuiker. Dat geeft de zwemmers een energieboost waardoor ze sneller naar het eitje toe kunnen en door de smalle baarmoedermond kunnen komen. Als je daarnaast ook de conceptie cup gebruikt dan worden de kansen op een zwangerschap een stuk groter in een vroeg stadium.

Voordelen conceptie gel

Wat heel fijn is, is dat dit een veilig product is dat je zelf thuis kan uitproberen. Het maakt jullie intieme moment een stuk aangenamer en minder stressvol. Want stress helpt ook niet mee in het traject van zwanger worden. De gel is ook hormoonvrij dus er komen geen middelen bij kijken waar je onaangename bijwerkingen van kan ervaren. Wist je dat mijn zwanger worden traject ook dezelfde voordelen heeft? Hormoonvrij en geeft je rust en vertrouwen in je eigen lichaam. Juist ook je onderbewustzijn is een belangrijke factor waarom het bij jou niet wil lukken. Niet altijd zijn medische hormonen de oplossing.

Wanneer kan je de conceptie gel gebruiken?

Zit je nog in een vroeg stadium van jouw zwanger worden traject? Je volgt nauwkeurig wanneer je eisprong is en houdt daar stevig aan vast. Want dat is jouw vruchtbaarste moment. Jullie zijn wel al een tijd aan het proberen maar het heeft nog niets opgeleverd. Je gaat bijna de stap zetten richting een vruchtbaarheidskliniek. Dan kan het geen kwaad om het eens uit te proberen. Ik denk dat het je rust kan geven en dat het jullie intieme moment ook echt intiem maakt in plaats van een onplezierige ‘verplichting’. Daarnaast kan je het natuurlijk ook gebruiken als je al verder in het traject bent. Het is geen medisch middel en kan daardoor gewoon gebruikt worden naast bijvoorbeeld je hormooninjecties. Het is vooral een hulpmiddel voor de zaadcellen.

Werkt het echt?

Er spelen natuurlijk meer factoren mee als het gaat om zwanger worden. Maar misschien heeft jullie arts gezegd dat je het nog een tijd moet proberen voordat ze echt onderzoeken kunnen gaan doen. Daarom is het fijn dat er methodes zijn die je in eigen veilige thuisomgeving kunt gebruiken. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan voor het ontwikkelen van de Ferti*lily conceptie gel. Er is goed gekeken naar de gehele anatomie en de weg die een zaadcel aflegt naar een eitje. De gel is klinisch getest en is bewezen werkzaam en vriendelijk voor het sperma. Daarnaast is het geen geheim dat glijmiddel je wel nat maakt als dat niet vanzelf gaat.

Verkrijgbaarheid

Je kunt de Ferti*lily producten het makkelijkst bestellen op de website www.fertilily.com. Ze verzenden in een discrete verpakking, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Wanneer je gaat bestellen, gebruik dan de kortingscode van BeeMom,  klik hier voor de kortingscode waarmee je 10% korting krijgt.

fertilily conception gel glijmiddel


Fertilily conceptie cup ervaring

Fertilily is ook bekend van de Fertilily conceptie cup, ken je die al? Ik heb hem zelf getest en schreef een compleet blog over mijn Fertily ervaring. Bovendien interviewde in Robert (de bedenker ervan) in aflevering 16 van de Zwanger Worden Podcast.  klik hier voor de kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op alle producten van FertililyOver de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen