Hop en kruiden die helpen bij PCOS en PMS
Hop, een vruchtbaar kruidje

Thee met geneeskrachtige kruiden voor vruchtbaarheid


In mijn praktijk schenk ik altijd thee en dan vaak met bijzondere ingrediënten. Want er zijn veel kruiden met geneeskrachtige werking, speciaal voor vrouwen die zwanger wil worden en blijven. Fytotherapie. Nou heb ik geen graad in natuurgeneeskunde, maar geïnspireerd door een vrouw die dat wel heeft, en met de juiste handboeken en informatie, weet ik inmiddels heel wat te vertellen over kruidjes en lijkt de kast in mijn praktijk op die van een Chinese kruidengeneesheer.

Humulus lupulus eens anders gebruikt

Vandaag wil ik wat vertellen over …tromgeroffel… hop! Hop, oftewel humulus lupulus, ken je misschien eerder van bier dan van thee. Maar je kunt het heel goed in een theemelange verwerken en het heeft een fyto-oestrogene werking. Daarover straks meer.

Hop

Hop is een groen plantje dat goed groeit in gematigde klimaten op vochtige plekken. Het is een snelgroeiende klimplant, oftewel een soort klimop of druivenstruik. Maar in de winter sterft alles wat bovengronds is af, en vanuit de wortel komt het volgende jaar weer een nieuwe stegel. De mannelijke plant draagt pluimvormige bloemen en de vrouwelijke planten dragen geelgroene belvormige ‘katjes’. Aan het eind van de zomer, wanneer het plantje uitdroogt en afsterft, worden deze katjes bruine hopbellen en kunnen ze geplukt worden. Deze hopbellen worden vooral gebruikt voor het brouwen van bier maar het kan dus ook in de thee.

Hopplukkers kregen hoger libido

In de tijd dat hop nog met de blote handen geplukt werd, vertoonden de plukkers opmerkelijke verschijnselen. De vrouwelijke pluksters kregen een verhoogde menstruatie cyclus en een hoger libido. De mannelijke plukkers kregen manboobs en juist een verminderd libido. Te wijten aan de fyto-oestrogene werking en de anti-androgenen van de hop.

Waar hop goed voor is

Waar zouden de eigenschappen van de vrouwelijke hopbellen nu juist goed voor zijn? Hop wordt aangeraden bij vrouwen die een uitblijven menstruatie hebben of PCOS, bij een te korte of juist te lange cyclus, bij PMS en pijnlijke menstruaties, oestrogeengebrek en een te laag libido. Daarnaast heeft het ook nog positief effect op ontspanning en nachtrust.

Het heeft dus vele goede werkingen voor mijn klanten, maar ook andere mensen en klachten kunnen geholpen worden door hop. Bijvoorbeeld vrouwen met menopauze klachten, osteoporose, diverse darmklachten, huidinfecties, zenuwpijn, jicht, candidiasis, te weinig borstvoeding en meer.

De kracht van planten

Prachtig hoe de natuur je kan helpen. Het verbaasde mij zo erg wat planten kunnen doen. Hoewel het ook logisch is dat ze zo krachtig zijn. Als je bedenkt dat de heftigste drugs ook gewoon van plantenextracten worden gemaakt. Maar laten we deze krachten inzetten voor genezing, gezondheid en succesvolle zwangerschappen. ;)

Toepassingen van hop

Je kunt hop op veel manieren gebruiken, van tinctuur tot thee en zelfs hopkussens. Ik vind de meest toegankelijke manier de thee. Voor dagelijks gebruik kun je 0,5 gram hopbellen in een kop thee doen en deze 5 minuten laten trekken.

Waarschuwing

Let op, gebruik hop NIET tijdens je zwangerschap, depressies en hormoonafhankelijke aandoeningen. Gebruik je medicijnen of hormonen voor een fertiliteitsbehandeling? Gebruik dit dan niet of alleen in overleg met jouw behandelend arts.

Combineer met Hypnofertility

Probeer je op natuurlijke wijze zwanger te worden? Combineer dit hoptheemomentje eens met mijn gratis hypnofertility audio en wie weet is deze maand, de maand dat je wel zwanger wordt.

Wil je weten welke dosering ik aan houd? En deze info offline bewaren, zodat je het nog eens rustig na kan lezen? Download hier de PDF over deze kruiden met de dosering erbij. Download de gratis PDF

kruiden voor zwanger worden en vruchtbaarheid


Zwanger worden podcast

Ben je al bekend met de Zwanger Worden podcast? Een podcast met heel veel informatie, ervaringsverhalen, inzichten en tips rondom vruchtbaarheid en zwanger worden. Gemaakt voor en door wensmoeders.


GRATIS Ontspannen Zwanger worden mp3

Gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3

Lig je er 's nachts wakker van dat het nog niet is gelukt om zwanger te worden? Kun je aan niets anders meer denken en wil je wel wat rust in je hoofd? Dan heb ik iets cools voor je. De GRATIS Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom. Die helpt je ontspannen, beter slapen en je vruchtbaarheid te verbeteren. Ontvang hem gratis en luister hem lekker overdag of tijdens het slapen gaan. Klik hier

GRATIS workshop pak de controle over je vruchtbaarheid - Zwanger worden tops

Gratis workshop 

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop Pak de controle over je vruchtbaarheid. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Rachel
Door

Rachel

op 26 Jun 2019

Jouw hop kruidenmengsel werkte voor mij ook om mijn thee zonder suiker te drinken. En mijn eisprong is ook maandelijks. Dubbel voordeel en dat terwijl ik niet echt van de kruidenthee was.En welk kruid helpt dan om na de eisprong mijn progesteronlevel op peil te houden?

Lilian
Door

Lilian

op 26 Jun 2019

Hey Rachel, wat een goede vraag. Bij mijn klanten gebruik ik inderdaad ook kruiden die progesteron verhogen. Afhankelijk van iemands gezondheid zijn er diverse opties. Wanneer en wat precies is een mooi onderwerp voor een volgend blog. Gr Lilian

Reactie plaatsen