Ik had het idee dat ik iets fout deed
Ik had het idee dat ik iets fout deed
Manouk
26 september 2019 

Ik had het idee dat ik iets fout deed

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Blog #2 van wensmama Manouk

Vandaag stond de eerste sessie hypnofertility op de planning, bij BeeMom. Ik vond het een beetje spannend, maar had er ook zin in. Benieuwd naar wat we gaan doen!

Tijd voor het hele verhaal

We begonnen met een uitgebreid intakegesprek in combinatie met een kopje thee, waarbij Lilian om verschillende onderwerpen vroeg, als: relatie, traject, supplementen, etc. Ik vond het persoonlijk erg fijn dat het zo uitgebreid was. Op die manier krijg je het gevoel dat het verhaal compleet is wat je vertelt.

Tranen als ik een dikke buik zie

Na het intake gesprek was het tijd om in de stoel te gaan zitten, tijd voor de hypnose! Dit keer gingen we een symbolenreis doen. Ik mocht een onderwerp inbrengen waar ik tegenaan loop, wat ik graag anders zou zien. Dit keer was dat voor mij het feit dat wanneer ik mijn privé instagram open en ik wederom (onverwachts) een dikke buik zie, ik in tranen uitbarst. Ik zou graag willen dat dit me minder raakt, natuurlijk mag het me raken (dat is ook heel logisch), maar de pijn die ik erbij voel mag echt wel wat minder zijn.

Snel in hypnose

Voordat ik in hypnose zou gaan, moest ik eerst even een paar keer diep in- & uitademen. Wanneer ik dit gedaan had, zou Lilian op mijn schouders gaan tikken, om & om. Bij de ene schouder aanraking zou ik mijn ogen sluiten, bij de andere mijn ogen openen. In het begin was het makkelijk te volgen, maar daarna ging het zo snel dat ik het niet bij kon houden, en toen was ik weg.

Ik zag niks en had het idee dat ik iets fout deed

Mijn voeten werden zwaar, maar dan bedoel ik echt zwaar. Zo zwaar als lood en ik kon ze met geen mogelijkheid bewegen. Heel gek, want ik had er echt geen controle over, haha. Lilian vroeg me een plek in te beelden waar ik was, dit was een plek in huis waar ik het fijn vind en later verplaatste dit naar een strandbedje waar ik met mijn ogen dicht lag. Ik had het idee dat ik van alles moest zien, maar ik zag niks, ik dacht alleen maar van alles. En dat vond ik me een partijtje irritant! Ik had namelijk het idee dat ik iets fout deed, of dat het op deze manier niet zou werken.

Echt een goede eye-opener

Ook al had Lilian al meerdere malen gezegd dat het niet erg is wanneer ik niks zou zien, of wanneer ik ergens niet meteen een antwoord op kon geven. Toch voelde het frustrerend, want wat zou het zo opleveren? En dit was dus precies wat het me opleverde, snel het gevoel hebben om het fout te doen, anderen tevreden willen stellen, (te) streng zijn voor mezelf. Dit werd me steeds duidelijker, aangezien alles wat in deze sessie volgde hierop uit draaide. Stiekem wist ik dit allemaal wel, maar het was toch wel echt een goede eye-opener. Zeker in dit traject is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf en af te gaan op je eigen grenzen i.p.v. het steeds maar anderen tevreden willen stellen.

Kan hypnose echt zo snel werken?

Nadat de sessie afgelopen was vroeg Lilian mij mijn instagram te openen, waar ik vrijwel meteen vol een echofoto in beeld kreeg. Dit steekt me eigenlijk altijd wel, nu voelde ik er niet zoveel bij. Ik dacht meteen, zou het zo snel werken? Nee joh, mijn sceptische kant kwam meteen weer naar boven, want dit was vast een eenmalige toevalstreffer. Ik ga het de komende tijd eens in de gaten houden, of er echt verandering in is.

Inzicht

Deze sessie heeft me in ieder geval inzicht gegeven, waardoor ik me bewust ben geworden dat ik best wat liever voor mezelf mag zijn. Dat is dan ook wat ik meeneem en waar ik de komende tijd extra aandacht aan ga besteden. Liefs, Manouk  Wil je ook meer inzicht? Doe mee aan de gratis workshop

Manouk deed het ontspannen Zwanger Worden traject van BeeMom

Wil je ook je kansen op een succesvolle zwangerschap verveteren, meer rust in je hoofd en vertrouwen in je lichaam en de toekomst? Dat is precies wat het Ontspannen Zwanger Worden traject voor je doet. Klik hier voor meer info

 

Alle blogs van wensmama Manouk:

#1 – Ik was eerst sceptisch

#2 - Ik had het idee dat ik iets fout deed

#3 - Huiswerk en audio's

#4 - Masker op en door na de miskraam

#5 - Bang voor een positieve test en miskraam

Heb jij al kennis gemaakt met Hypnofertility?

Soms heb je het gevoel dat je echt alles hebt geprobeerd om zwanger te worden, en het is nog steeds niet gelukt. Het best bewaarde geheim van het moment is wel Hypnofertility. Het steunt je in het hele proces, om lekkerder in je vel te zitten en helpt je omgaan met alle tegenslagen. Maar het mooiste is, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je kansen op zwangerschap verdubbelen met Hypnofertility audio's! En wie weet hoeveel meer malen meer verhogen in combinatie met 1 op 1 Hypnotherapie.

BeeMom is de enige Nederlandstalige hypnotherapeute, gecertificeerd in Hypnofertility. BeeMom biedt complete hypnofertility trajecten die je overal ter wereld kunt volgen, klik hier voor meer info.

Daarnaast kun je gratis kennismaken met Hypnofertility audio's: klik hier

Over de schrijver
Manouk
Reactie plaatsen