Alles al geprobeerd om zwanger te worden
ik heb alles al geprobeerd

Hoe meer ik mijn best doen, hoe verder het weg lijkt...

"Ik heb alles al geprobeerd om zwanger te worden"

Hoor ik wensmoeders wel eens zeggen. Je probeert van alles en niks lijkt te werken. Sterker nog, hoe harder we ons best doen, hoe meer het uit onze handen lijkt te glippen.


Iedereen wordt zwanger, behalve ik

We gebruiken dokter Google bijna dagelijks. We zoeken naar tips, supplementen, ervaringsverhalen, we zoeken zelfs naar hoop, omdat we dat ook maand na maand in moeten leveren. Wanneer is het nou eens mijn beurt? Want inmiddels wordt iedereen in je omgeving wél zwanger en dat zorgt ervoor dat jouw eigen pijn tastbaarder wordt. Zelfs de vrouwen die in "hetzelfde schuitje'' zaten halen je in...


Op zoek naar hoop

Ik snap je. Ik zie dit dagelijks en weet ook zelf hoe dit voelt. Dit is een pijn die nergens mee te vergelijken valt en laat je niets anders wijs maken. Mensen die zeggen: "Gelukkig heb je niet ..." of "Gelukkig heb jij wel ... " Begrijpen niet waar je vandaan komt. Sowieso valt pijn niet te vergelijken. Laat je sowieso niet te veel sturen door anderen, maar luister meer naar je eigen vrouwelijke intuitie.


Luister naar je intuitie en laat emotie toe

Wanneer je weer een tegenslag hebt, of het moeilijk hebt met de hele periode van tegenslagen, neem dan een moment om even naar binnen te keren. Ik zeg altijd; neem een kop thee, ga in je eentje op de bank zitten en geef je gevoel en emoties even alle aandacht. Laat het even helemaal toe. En dan bedoel ik niet: huil het er ff uit. Nee, ga met aandacht naar je emoties en voel in je lichaam waar die zitten.


Gevoel heeft een plek in je lichaam

Elke emotie heeft ook een fysieke uiting. Letterlijk pijn in je hart, of een brok in je keel. Wellicht een onderbuikgevoel of druk op je borst of schouders. Ga met alle aandacht naar die emotie en plek. Merk wat dat ook met het gevoel doet. Vaak wordt het eerst even sterker en daarna, als je het rustig oprechte aandacht hebt gegeven, gaat het makkelijker weg. Oefening baart kunst. Jij kunt je emoties verwerken.


Meer zelfliefde

Vorige week gaf ik een workshop/webinar en ik deed met iedereen een sessie voor meer zelfliefde. Zelfliefde kun je nooit te veel van hebben. Zeker in een periode van onvervulde kinderwens mag je wat liever zijn voor jezelf. We zijn vaak in ons hoofd zo ontzettend streng voor onszelf. Een gemeen stemmetje die luider en luider kan worden, wanneer we alles proberen om zwanger te worden. We hebben een hele lijst met dingen die we moeten. Maak de stem in je hoofd wat zachter, wees lief voor jezelf. Dat verdien je.


Mantra of affirmatie voor meer zelfliefde

Om de stem in je hoofd ook op onderbewust niveau aan te pakken kun je een mantra of affirmatie inzetten. Zoals deze "Ik ben elke dag, op elke manier, beter en beter" Of "Ik houd van mij en ik zal altijd bij mij blijven" Ze dit dagelijks minimaal 20 keer, het liefst hardop terwijl je in de spiegel kijkt. Nog sneller werkt het als je het met zelfhypnose naar je onderbewuste brengt, en daar kan ik je natuurlijk bij helpen. Vraag de gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3 aan, die kun je thuis luisteren en er zit een video bij waarbij ik je uitleg hoe je zelfhypnose doet. Bovendien verweef ik heel veel positieve mantra's en affirmaties in mijn begeleidende audio's


Heb je alles al geprobeerd?

Nog even terug naar die opmerking waar we mee begonnen en wellicht heb jij het ook wel eens gezegd: Ik heb alles al geprobeerd. Praktisch gezien is het onmogelijk om echt alles te proberen. Maar wat we eigenlijk bedoelen is dat we het even niet meer weten. Het voelt alsof we geen grip hebben op onze vruchtbaarheid. Daarom heb ik nog 2 tips voor je. Haal het woord proberen uit je vocabulair en doe mee met de gratis workshop/webinar.


Niet proberen!

Stop met proberen! Ja serieus, zeg nooit meer dat je probeert om zwanger te worden. Want wanneer je het hebt over proberen, zeg je eigenlijk al dat je niet gelooft dat het ooit gaat lukken. Je hoort het ook in de woorden van iemand die gaat proberen om af te vallen of te stoppen met roken. De manier waarop iemand het zegt, zegt al iets over hun interne overtuiging of het gaat lukken. Proberen is namelijk niet doen. Ik zeg toch ook niet, ik probeer een kopje thee te drinken? Nee, ik ga een kopje thee drinken. Geen twijfel. En taal is heel belangrijk in het aansturen van je onderbewuste, dat het sterkste doelbereikende middel is wat je hebt.


Ik sta open voor een zwangerschap

Wanneer je interne taal verandert, zeg je dus niet meer: "Ik probeer zwanger te worden" (of we afhankelijk van je situatie natuurlijk). Daarvoor in de plaats kun je een positieve stelling innemen die je in de tegenwoordige tijd plaatst, dus alsaf het al zo is. Net zoals je dat met een affirmatie doet. Dus ik ben zwanger. Daarom is PUPO (pregnant until proven otherwise) ook zo'n goede houding. Maar als je tegen die nog een hoop weerstand voelt, neem dan eentje als: Ik sta open voor een zwangerschap.

Hulp bij zwanger worden

Kun je wel wat hulp bij het zwanger worden gebruiken? Wil je jouw vruchtbaarheid verbeteren en je kansen op een doorgaande zwangerschap verhogen? Onbewuste blokkades opruimen en meer ruimte geven aan positiviteit? Ik help je graag je kansen te verbeteren, meer rust te krijgen en vol vertrouwen zwanger te worden. Bekijk het Ontspannen Zwanger Worden traject


Zwanger worden podcast

Ben je al bekend met de Zwanger Worden podcast? Een podcast met heel veel informatie, ervaringsverhalen, inzichten en tips rondom vruchtbaarheid en zwanger worden. Gemaakt voor en door wensmoeders.Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen