invloed van corona op zwanger worden
23 maart 2020 

invloed van corona op zwanger worden

invloed corona zwanger worden lilian kruse beemom hypnofertility vruchtbaarheid

Invloed van corona op zwanger worden

Sinds corona in Nederland is en er ingrijpende maatregelen gelden, merk ik dat de wensmoeders in mijn praktijk hierdoor in twee categorieën vallen:

  1. Alle (ziekenhuis) pogingen staan stil en ze zijn volledig gefocust op drukte van werk en zorg voor anderen, waardoor de kinderwens tijdelijk op de achtergrond is gezakt. Verder ervaren ze lichte onderhuidse stress door de situatie, maar het gaat goed met ze.
  2. Alle (ziekenhuis) pogingen staan stil en ze ervaren intenste stress, door de stop, door de situatie, door angst, door werk, door verandering etc. Ze hebben onzekerheid over hoe lang het gaat duren. Hun biologische klok gaat harder tikken en dan vragen ze zich ook nog af wat voor negatieve invloed deze stress heeft op hun kans om op de natuurlijke manier zwanger te worden. Als ze daar überhaupt nog in durfden te geloven…

Het gaat (niet zo) goed met je
Dus of je nu het idee hebt dat het goed met je gaat, of niet. Je hebt sinds de corona crisis meer (onderhuidse) stress. En hoewel ik geen wetenschappelijk onderzoek kan aanwijzen wat direct aantoont dat stress slecht is voor je kans op een succesvolle zwangerschap. Heb ik talloze praktijkvoorbeelden gehoord en gezien. Het is dan ook mijn overtuiging dat als het met jou beter gaat, je beter in je vel zit, je mindset positief is en de rotzooi in je mind is opgeruimd. Dat jij niet alleen beter in je vel zit, maar dat je kans op een zwangerschap gigantisch verbeterd. Ik zie zelfs bij vrouwen in mijn praktijk, die dachten afhankelijk te zijn van IVF en zelfs ICSI, dat een natuurlijke zwangerschap dan ook opeens tot de mogelijkheden behoort.

Een natuurlijke conceptie
"Misschien wordt je de komende periode wel spontaan zwanger..."

Deze opmerking/stelling kan een reactie bij je oproepen. Misschien positief en hoopvol. Misschien merk je wat anders, onrust, verdriet, woede, frustratie. Blijf ook juist dan even lezen.

Deze opmerking raakt je
Want als deze stelling of mijn woorden jou raken, dan komt dat omdat er iets in jou, van jou, geraakt wordt. Wellicht een oude pijn, een beperkende overtuiging of een onbewuste blokkade. Misschien zijn er andere opmerkingen, die je af en toe hoort, die je erg raken. Dan kun je een aantal dingen doen. Je kunt boos worden op diegene, je wellicht uitschrijven voor deze nieuwsbrief (want: ze snapt er niks van/ wat kwetsend) . Of je kunt je realiseren dat ik dingen zeg om je bewust te maken van iets, zodat je er wat mee kunt doen.

Het komt door iets in MIJ
Want als ik naar mezelf kijk. Weet ik dat de opmerkingen van anderen die mij pijn doen, bij mij iets raken van mezelf. Een onzekerheid bijvoorbeeld. Want als ik stellig en zonder twijfel overtuigd ben van het tegenovergestelde, dan schuif ik de opmerking zo van tafel, dan raakt het me niet. Maar als ik wel eens twijfel aan mezelf, ben ik wel eens bang voor iets, dan komt het binnen als een steek in mijn hart. Kun je begrijpen wat ik probeer te zeggen?

Wat doet het met jou?
Wat raakt de opmerking in jou? Waarom raakt het je? Neem eens rustig de tijd om dat te onderzoeken. En als je helder hebt waarom het je raakt. Wat voor intern stemmetje je hebt dat ervoor zorgt dat deze reactie voelbaar is in je lijf. Denk dan eens na hoe je normaal reageert. Stop je het weg, duw je diegene weg, wordt je boos of verdrietig? Vaak reageer je op die ene opmerking of prikkel elke keer hetzelfde.

Wat zou jij willen?
Maar hoe zou je willen reageren? Hoe zou jij je willen voelen? Wat zou je willen denken? Wat zou jij kunnen doen? Ik zeg met nadruk JIJ, want wat die ander zegt of doet kan je niet veranderen. Denk aan de cirkel van invloed. Hoe jij je voelt en hoe je reageert wel.

Gevoel kun je beïnvloeden
Zelfs als je denkt dat je een bepaalt gevoel niet kan veranderen, omdat de situatie nou eenmaal zo *** is. Ook dan kun je het gevoel veranderen. Dat is nou juist mijn werk. Want met je onbewuste mind, met je hersenen, stuur je elk proces/gevoel/gedachte aan en daar kun je dus ook via je onbewuste mind, op een diepere laag, snel invloed op uitoefenen.

Doe het zelf of met een beetje hulp
Wellicht brengt het denken op rationeel niveau, tijdens het lezen van dit blog al wat inzicht. Het kan ook fijn zijn om met behulp van een zelfhypnose audio, een laag dieper, wat verandering aan te brengen. Klik hier voor mijn gratis audio’s. Maar misschien wil je meer, ben je nieuwsgierig naar meer. Stuur me dan een berichtje. Ik bespreek graag de opties met je.

klik hier

De invloed van corona op het zwanger worden, of tijdens het zwanger zijn... Stress... Je hebt zelf gelukkig meer invloed. Je kunt het veranderen in rust en ontspanning en wat jij maar wil. Laat mij je een stapje verder helpen en luister de gratis zelfhypnose mp3.

Vraag dan HIER gratis mijn 'geschenk van ontspanning' mp3 aan

beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3
Over de schrijver
Reactie plaatsen