Is fertiliteitsmassage iets voor mij?
Is fertiliteitsmassage iets voor mij?
09 juni 2021 

Is fertiliteitsmassage iets voor mij?

Meer in verbinding met je eigen lichaam met fertiliteitsmassage

Janine is fertiliteitsmasseur en geeft massages aan vrouwen met een kinderwens. Dit komt bij haar niet uit het niets. Ze is zelf ongepland kinderloos en heeft de nodige rollercoaster meegemaakt. Ze was altijd al masseur en de stap naar het combineren van haar huidige werk en fertiliteit was snel gemaakt. Ik bespreek met haar hoe ze fertiliteitsmasseur is geworden en wat het precies inhoudt. Want wat gebeurt en nou tijdens zo’n massage en hoe vaak kan je het doen?

Kinderwens

Janine en haar man hebben het nodige meegemaakt tijdens allerlei behandelingen. Ze had in haar sociale kringen al gezien dat het niet vanzelfsprekend is om zwanger te worden en te blijven. Dus dat het makkelijk zou gaan had ze niet verwacht, maar dat het zo moeilijk zou worden ook niet. Na een tijdje het proberen lukte het niet. De eerste stop was bij de huisarts. Na een semen-test te hebben gedaan vertelde de huisarts dat het er prima uitzag en dat er geen reden was om haar door te sturen. Een half jaar later was er nog steeds geen zwangerschap en toen heeft ze om een doorverwijzing gevraagd. Bij de gynaecoloog werd nog een semen-test gedaan en daarvan was de uitslag compleet anders. Waar ze verwachtte dat ze in een molen van allerlei tests terecht zou komen vertelde de gynaecoloog haar dat het hem niet ging worden. Met de kwaliteit en kwantiteit die uit de test naar voren kwam zou het niet gaan lukken. De shock dat ze meteen door moet naar een specialist voor ICSI en het feit dat de huisarts de test fout heeft afgelezen was groot. Dat de kans zo klein zou zijn had ze niet verwacht.

ICSI-behandeling in Nederland

Ze werd doorgestuurd naar een kliniek waar de ICSI-behandeling beschikbaar was. Daar werd haar verteld dat ze niet bang hoeft te zijn voor de hormonen omdat haar natuurlijke cyclus haar ook geen problemen opleverde. Op zoek naar complementaire geneeskunde liep ze eigenlijk een beetje tegen een muur aan. Google was nog niet wat het nu is en alle informatie en alternatieve therapieën waren nog niet beschikbaar. Geheel onvoorbereid en niet goed voorgelicht ging zij de eerste ICSI in. Haar lichaam reageerde wel op de vele hoeveelheid hormonen wat resulteerde in over stimulatie. Bij de punctie werden 32 follikels verkregen. Uiteindelijk waren er 14 eicellen en 8 embryo’s en allemaal B en C kwaliteit. Er werden er 2 teruggeplaatst en de rest werd vernietigd, het was niet goed genoeg om in te vriezen. Zonder resultaat gingen ze verder met de tweede poging. De arts vond dat precies dezelfde hoeveelheid hormonen gewoon goed was maar dat resulteerde in dezelfde uitkomst. Wel met het gevoel dat er een zwangerschap, een kleine ziel, is geweest. Ze besloot om in Duitsland op zoek te gaan naar een betere manier.

Ongepland kinderloos

In Duitsland ging er een wereld voor haar open. De kennis van de artsen was vele malen groter en de voorlichting veel beter dan in Nederland. De eicellen waren minder maar wel van betere kwaliteit. Bij de terugplaatsing was er maar één embryo wat teruggeplaatst kon worden. Bij deze heeft ze ook duidelijk een zieltje gevoeld en voelen weggaan. Na deze drie pogingen werd en niks meer vergoed. Van tevoren had ze met haar man afgesproken om één poging zelf te betalen. Maar na deze laatste hebben ze toch besloten om het niet te doen. De verhalen van stellen die eindelijk een kind hadden maar elkaar kwijt waren wilden zij niet evenaren. Ze noemt het ongepland kinderloos omdat ongewenst zo’n negatief gevoel geeft en het gewoonweg niet volgens plan is gegaan. Daarna heeft ze zich verdiept in de alternatieve fertiliteitsbehandelingen, fysiek en spiritueel. Ze geloofde dat je meer kan doen om zwanger te worden dan alleen hormoonbehandelingen.

Wat is fertiliteitsmassage?

Het bestaat uit verschillende facetten zoals Janine dat zelf zo mooi zegt. Het bestaat uit het technische deel, echt de massages. Een deel buikmassage en een deel rug massage. Op deze manier wordt het hele bevruchtbaarheidsorgaan gestimuleerd. Dus de baarmoeder, de eierstokken maar ook de stressorganen. De andere kant noemt ze de x-factor, dat is de energie die de vrouw heeft. Tijdens de massage is er een energie-uitwisseling tussen de masseur en de ontvanger. Door de technieken en de energie-uitwisseling vindt er een verandering plaats in het lichaam. De klant wordt in de praktijk van Janine meegenomen in haar energetische geschiedenis van vele generaties terug. Het doel is om het lichaam klaar te maken voor een zwangerschap die kan gaan komen. Dus op praktische en fysieke wijze maar ook op de spirituele manier.

Voor wie is  fertiliteitsmassage goed?

Kort door de bocht: alle vrouwen kunnen de fertiliteitsmassage doen. Als je nog niet bezig bent met het krijgen van kinderen maar bijvoorbeeld problemen ondervindt in je menstruatiecyclus of als je je wil voorbereiden op het proberen zwanger worden is het mogelijk op bij Janine in de praktijk langs te komen. De enige reden wat kan tegenhouden is een spiraaltje. Het is geen reden om helemaal geen behandeling te kunnen krijgen maar het moet veel lichter. Over het algemeen komen de vrouwen eens in de maand voor een behandeling. Dat zijn vaak de vrouwen met een actieve kinderwens. Het is zeker bevorderlijk voor de vruchtbaarheid om zo vaak te komen als mogelijk maar dat is niet voor elke vrouw mogelijk. Je kan zelf kiezen hoe vaak je komt voor een behandeling.

Intentie van de behandeling

Het valt niet te vergelijken met een massage om bijvoorbeeld spieren los te krijgen. De behandeling wordt heel lieflijk uitgevoerd door Janine en ze gaat op zoek naar plekken die een verstoring kunnen zijn. Zo kun je tijdens de behandeling pijn voelen omdat er dus nare plekken op bijvoorbeeld je baarmoeder of darmen zitten. Janine haar doel is dan om die juist weg te masseren, om de blokkades als het ware op te heffen. Ze geeft je achteraf een nazorgformulier mee. Omdat het doel is om juist echt goed in verbinding met je lichaam te staan is ook zelfmassage heel fijn om te doen. In eerste instantie leert ze je dat niet meteen aan maar dat is wel een bijkomstigheid.

Zelf geen successtory

Zonder haar ervaringen had Janine naar eigen zeggen geen fertiliteitsmasseur geworden. Ze had nog altijd masseur geweest maar had zich niet verdiept in de complementaire voordelen rondom zwanger worden. En juist dankzij haar verhaal dat ze zo open deelt kan ze haar vak zo goed uitvoeren. Ze heeft echt een connectie met de persoon op dat moment en begrijpt de verhalen van de vrouwen die bij haar in de praktijk komen. Ze heeft zichzelf kunnen ontwikkelen en ook haar klanten voelen dat ze gegroeid zijn ondanks dat er geen succes uitkomt. De verbinding tussen het lichaam het gevoel van de vrouw wordt aanzienlijk verbeterd. Dus ook zonder kinderwens of al een afgesloten kinderwens is de fertiliteitsmassage aan te raden.

Waar vind ik een masseur bij mij in de buurt?

Janine leidt de fertiliteitsmasseurs van Nederland ook op. Ze vindt het belangrijk dat als je op zoek gaat naar een masseur dat deze dus goed opgeleid en gespecialiseerd is, maar ook dat de nascholing up-to-date is. Op haar website staat een overzicht van alle door haar geaccrediteerde masseurs in Nederland en België. Deze zijn dus goed getraind en gespecialiseerd in fertiliteitsbehandelingen. Wanneer een masseur wel de opleiding heeft afgerond maar geen nascholing hebben gevolgd zijn niet meer te vinden op de site. Janine vindt het belangrijk dat een specialist up-to-date blijft in haar kennis zodat je een optimaal resultaat kunt verwachten.

Fertiliteitsmassage

Wat kun je nog meer doen voor je vruchtbaarheid?

Nog iets wat je kunt doen voor je vruchtbaarheid is Hypnofertility. Dat is hypnotherapie gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Het verdubbelt minimaal je kansen, zorgt voor meer rust in je hoofd en vertrouwen in je lichaam. Je kunt gratis kennismaken met Hypnofertility via de Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom, vraag hem nu aan

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen