Loslaten tips - Voor vrouwen die zwanger willen worden
Loslaten tips

Je moet het gewoon loslaten

Je kan heel boos en moedeloos worden van de opmerking, "je moet het gewoon loslaten", als je al heel lang zwanger probeert te worden. Het ene moment vraag je je af of dat echt helpt en het andere moment kan je wel wat tips gebruiken hoe je dat dan doet, echt loslaten.

Opsporen onbewuste blokkades

In trajecten en in de online training begin ik de eerste weken met het opsporen en oplossen van onbewuste blokkades (lees ook vorig blog). Er zijn speciale hypnotherapeutische technieken om deze blokkades los te laten. Het gaat vaak om traumatische gebeurtenissen en beperkende overtuigingen. Maar naast een sessie of zelfhypnose audio, zijn er ook oefeningen die je zelf kunt doen om deze blokkades los te laten.

Zelf aan de slag gaan

Als jij je bewust bent van een blokkade, bijvoorbeeld een emotionele gebeurtenis als een miskraam of het verlies van een geliefde, dan kun je ook je eigen ritueel maken om afscheid te nemen en los te laten. Want bepaalde symbolische handelingen werken heel erg lekker op de onbewuste mind. Dus hier wat loslaten tips:

Loslaten door een brief te schrijven

Zo is het schrijven van een afscheidsbrief en deze ritueel verbranden of met een heliumballon de lucht in sturen of het mee laten nemen door de zee ontzettend krachtig. Wat je dan schrijft? Je lucht gewoon helemaal je hart. Begin gewoon met een ontspanningsoefening, je zorgt voor een rustige omgeving, focust op je ademhaling tot die rustig is, en denkt dan aan hetgeen dat jij los wilt laten. Je laat het even helemaal toe. Voel maar even wat je dan voelt, verdriet, angst, boosheid etc. Voel ook waar je dat voelt in je lijf. In je borst, buik of hart? Hoe voelt dat daar nou precies?

Zo begin je te schrijven

Op het moment dat je goed bij het gevoel kan zet je de pen op papier en begin je met schrijven. Je blijkt minimaal 10 minuten doorschrijven. Je schrijft alles op wat er in je op komt. Als je een beginnetje nodig hebt, dan omschrijf je de situatie die je los wil laten en waar je dat voelt in je lijf. Daarna blijf je schrijven, alles wat er in je op komt. Blijven schrijven, blijven schrijven, lucht je hart, ook als het onbenullig lijkt. Niemand zal het ooit lezen.

Vergeef

Als je helemaal je hart hebt gelucht, dan ga je over op vergeving. Vergeef de betrokken personen, vergeef de situatie en vergeef jezelf, dat jij dit gevoel al die tijd mee hebt genomen. Het is ok, want het is nu tijd om los te laten. Schrijf dat allemaal op.

Ritueel loslaten

En daarna ga je over tot het ritueel van de brief loslaten. Denk na over de locatie, doe je dit thuis of buiten? Wat voelt voor jou goed, vuur, water, lucht of aarde? Wat voor handeling. En doe dit vervolgens heel mindful. Neem hetgeen in gedachte dat je dwars zat, wat je opgeschreven had, projecteer dit op de brief, neem de tijd en laat het los. Merk maar op wat dit met je doet. Het gevoel mag er zijn. En daarna als de brief weg is, laat jij het achter je.

Bedanken en positieve richting geven

Wanneer je weer terug bent thuis, bedenk dan eens wat je WEL wilt voelen. Ook dit kun je opschrijven, tekenen, voelen etc. Maak er een duidelijk beeld en gevoel van. En wat zeg je tegen jezelf op het moment dat je dat voelt? Zeg dat dan tegen jezelf.

Succes!

P.s. Wil je hulp bij het loslaten? Kijk eens naar het Ontspannen Zwanger Worden traject van BeeMom

Gratis workshop

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop Pak de controle over je vruchtbaarheid. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen