miskraam voorkomen, 3 kruiden om zwanger te blijven

3 kruiden om miskraam te voorkomen

Vorige week schreef ik over miskramen en hoe die in het onbewuste een blokkade kunnen vormen voor een nieuwe zwangerschap, lees hier. Vandaag wil ik wat informatie delen over kruiden die helpen een miskraam voorkomen, die ik gebruik bij mijn klanten. 

**DISCLAIMER** ik ben geen arts, en ik geef geen medisch advies. Mijn blog moet ook niet als medisch advies geïnterpreteerd worden. Overleg met jouw eigen arts als je hormoon beïnvloedende kruiden wil gebruiken.

              Het komt wel eens voor dat een klant na een aantal sessies wel zwanger wordt, maar in week 4-6 al een vroege miskraam heeft. Dit is ontzettend vervelend. Naast een hypnofertility sessie om dat te voorkomen, gebruik ik ook geneeskrachtige kruiden. De volgende de 3 kruiden gebruik ik in thee melanges: gelderse roos, monnikspeper en frambozenblad. Ik zal ze hieronder stuk voor stuk beknopt bespreken.

              Gelderse Roos oftewel Viburnum Opulus, is een soort heester/heggenplant met kleine rode besjes, die gewoon in Nederland groeit. Ga nu niet gelijk de besjes plukken en eten, rauw zijn deze namelijk giftig. De Cortex Viburni Opuli, oftewel de schors van de stam wordt gebruikt. Het werkt krampwerend, kalmerend op de baarmoeder, emmenagoog, bloeddrukverlagend. Deze thee helpt dreigende miskraam voorkomen, PCOS, PMS, zwangerschapsmisselijkheid, stress en pijnen in de kleine bekken verminderen. Kortom een top kruidje voor mijn klanten. Het helpt ook nog eens als je last hebt van je maag of darmen, hoesten en hartkloppingen.

              Gelderse roos is progesteron-like. Oftewel het verhoogt op een natuurlijke manier je progesteron, het hormoon dat tijdens de dalende waarde, ervoor zorgt dat je ongesteld wordt. Je kunt, door je progesteron hoog te houden, de menstruatie uitstellen zodat de vroege zwangerschap meer kans van slagen heeft. Bij medische trajecten worden hier ook (chemische) hormonen voor gebruikt. Deze kruiden dus niet combineren tijdens een medisch traject, alleen in overleg met de fertiliteitsarts. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of bij een lage bloeddruk.

               Monnikspeper
, oftewel Vitex Agnus-Castus L. Is een struik met paarse bloesem, die in o.a. Griekenland voor komt. Hiervan wordt juist weer wél de besjes gebruikt. Het herstelt de balans van de oestrogenen/progestagenen, verhoogt de LH en heeft een milde afremming van FSH en prolactine. Hiermee helpt het een miskraam voorkomen. Het helpt bij PMS, milde endometriose, onregelmatige cycli, extreem bloedverlies tijdens de menstruatie en vooral bij PCOS en onvruchtbaarheid. Het is emmenagoog en helpt ook melkproductie verbeteren. Nog zo’n topper dus.

               Door de fyto-progestagene werking Monnikspeper niet nemen tijdens een zwangerschap of bij hormoonafhankelijke tumoren. Bij medische aandoeningen en tijdens een medisch traject als IVF altijd eerst een arts raadplegen.

               Frambozenblad 
oftewel Rubus Idaeus L. zou je misschien niet gelijk associëren met geneeskrachtige kruiden, maar is een heel effectief en smaakvol plantje. Ik gebruik niet de vruchten maar de bladeren (Folium Rubi ideai) in thee. Het geeft een zachte zoete smaak. Frambozen komen voor in heel Europa en zou je ook in je eigen tuin kunnen laten groeien. Frambozenblad versterkt, ontspant, harmoniseert en herstelt de baarmoeder. Het is emmenagoog, oestrogeen-stimulerend en miskraam voorkomend in de laatste 3 maanden. Het helpt bij PMS, PCOS, onvruchtbaarheid, moeizame bevalling en herstel na de bevalling. Het is antiseptisch, tegen misselijkheid, tegen het vast houden van vocht en als preventie van blaasontsteking. Ik kan nog wel even doorgaan, maar je begrijpt het punt. Deze gewoon lekker door de thee gooien! 

               Frambozenblad niet gebruiken in de eerste twee semesters van de zwangerschap of bij hormoonafhankelijke kanker en aandoeningen als endometriose. Bij medische aandoeningen en medicijngebruik altijd een arts raadplegen.

Wil je weten welke dosering ik aan houd? En deze info offline bewaren, zodat je het nog eens rustig na kan lezen? Download hier de PDF over deze kruiden met de dosering erbij.

              Wil je er echt alles aan doen om succesvol zwanger te worden en te blijven? Kijk eens bij mijn Zwanger Worden Persoonlijk pakket. Ik begeleid je 12 weken intensief 1 op 1, zodat je weer helemaal lekker in je vel zit, al je onbewuste blokkades worden aangepakt, je gaat ontspannen, je krijgt weer vertrouwen in je lichaam en je kansen zullen optimaal zijn om echt moeder te worden. Wil je dat ook? Klik op link, dan plan ik een skypegesprek met je in en overleggen we wat ik voor jou kan betekenen

Wil je meer weten over Hypnofertility? Ga naar www.hypnofertility.com

Deze post heeft een reactie

  1. Handige tips weer Lilian!!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand