nee ik bel voor wat anders
zwanger zijn traject ...de telefoon gaat, bekend nummer De allereerste wensmoeder van Nederland die bij mij Hypnofertility onderging... Ik verwacht dat ze een afspraak wil maken, voor begeleiding tijdens de eerste terugplaatsing van haar ICSI traject. Want na maanden met heel veel overwinningen, hadden ze opeens een tegenvaller in zaadkwaliteit. "Nee, ik bel voor wat anders..."

Ze had prachtig nieuws, wat ik graag met je deel. Niet om te vertellen hoe goed ik ben of waarom je Hypnofertility zou moeten doen. Maar omdat haar verhaal mij zo ontroerde. Haar nieuws mij zo raakt en haar verhaal zo uniek en toch zo herkenbaar is.

Chantal was op dat moment 2,5 jaar bezig om zwanger te worden met haar huidige partner. Haar gynaecoloog zag geen lichamelijke obstakels. Onverklaard onvruchtbaar. Wel had ze last van PCOS, een ontbrekende cyclus. Ze stond op het punt om over te stappen op IVF.

“Dit is eigenlijk het laatste wat ik wil” Vertelde ze mij.

Al heel wat medische specialisten had ze gezien voor andere gezondheidsproblemen. In haar voorgaande relatie had ze ook lang een onvervulde kinderwens gehad. In een roerige situatie werd ze zwanger. Maar tijdens deze zwangerschap eindigde niet alleen hun relatie, maar ook ook haar zwangerschap op 19 weken door een zwakke baarmoedermond.

Ze was het vertrouwen in haar lichaam volledig kwijt. “Elke kneus kan het, behalve ik” zei ze.

Ze had veel stres, ook haar relatie stond onder druk en ze was wanhopig bezig met ovulatietesten en allerlei ‘tips’ rondom conceptie. Het gaf haar allemaal geen grip, rust of een zwangerschap.

Samen gingen we aan de slag met haar angsten, met haar trauma’s, dilemma’s, met haar cyclus en ook haar relatie. In de eerste maanden kreeg ze een stabiele cyclus, meer rust in haar hoofd, vertrouwen in haar lichaam en zelfs 2x een positieve zwangerschapstest, die helaas niet doorzette. Na een aantal maanden van natuurlijke conceptie pogingen, stapte ze op aandringen van haar man toch over op IVF.

Tijdens de IVF zette ze de Hypnofertility audio’s actief in. Ze had een geweldig resultaat tijdens de punctie in eitjes. Haar lichaam deed het fantastisch. Toen werd hun probleem wel duidelijk. Het zaad van haar man was verzwakt, enorm verzwakt. Een teleurstelling en een opluchting in één. Vóór ze met de eerste terugplaatsing startte, nam ze even rust. Herstellen van de punctie en ook herstellen in hun relatie.

En na een korte pauze stonden alle lichten opeens op groen. Ze was er helemaal klaar voor. En na al die jaren was het nu in één keer raak. Het was niet alleen een positieve knaltest. Dit keer wist ze het zeker, “het zit goed”.

Vorige week belde ze dus voor een afspraak. Ik dacht dat ze verder wilde met sessies om zwanger te worden en haar te ondersteunen tijdens haar IVF traject. “Nee, ik bel je om je te bedanken, ik ben zo blij met alles wat je voor mij hebt gedaan, en ik wil nu het Zwanger ZIJN Traject bij je doen…”

Ik had even tijd nodig om het te bevatten. Natuurlijk had ze dit jaar al zoveel mooie stappen gemaakt, maar ik had niet verwacht dat het nu met de onverwachte ICSI opeens zo snel zou gaan. Ik kon op dat moment alleen maar ratelen van blijdschap. Wat heerlijk voor haar.

Maandag stond ze op mijn stoep en vanaf nu gaan we kijken hoe we haar echt kunnen laten genieten van deze zwangerschap. Want naast kwaaltjes heeft ze ook angsten en voelt de zwangerschap nog niet helemaal echt.

We gaan de hechting en positieve elementen versterken. En richting het derde trimester gaan we ook aan de slag met Hypnobirthing voor vrouwen met fertiliteitstrauma. Zodat deze zwangerschap van begin tot geboorte een succes is. Yes!

(Naam wegens privacy redenen gefingeerd)

Lees meer over Zwanger Worden Traject
Over de schrijver
Reactie plaatsen