Negatieve gedachten loslaten - Als je zwanger wilt worden
Negatieve gedachten loslaten

Wil jij je negatieve gedachten loslaten?

"Wat als het niet lukt? Wat als ik nooit moeder wordt? Mij lukt het vast niet. Ik voel niks dus het is niet gelukt...." Herkenbare gedachten? En vraag jij je ook af hoe je die gedachten kan loslaten? In deze aflevering van de podcast geef ik je ijzersterke tips die je nog niet eerder hebt gehoord.

Speciale flowchart om jouw negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten

Ik herken de negatieve gedachten als geen ander. Niet alleen nu in mijn kinderwens traject, maar ook uit de tijd van mijn depressies en burn-out. Mijn gedachten gingen alle kanten op. Een de negatieve konden mij ook behoorlijk bang maken. Ik probeerde ze weg te stoppen, positieve quotes eroverheen te plakken, maar zo makkelijk was dat niet. Hoe meer ik die bal met negatieve gedachten onder water wilde drukken, hoe harder hij omhoog wilde. Naar de oppervlakte. En als je die bal maar lang genoeg onder water probeert te houden, wordt hij steeds instabieler en schiet hij op een moment hard boven water. Alles nat spattend in de omgeving. Oftewel, de negatieve gedachten komen harder terug en beïnvloeden nog meer in je mind en leven.

Technieken om negatieve gedachten echt los te laten

Jaren verder heb ik inmiddels de technieken geleerd om negatieve gedachten los te laten. Ze niet serieus te nemen. Ik weet nu; ik ben niet mijn gedachten. Dat helpt mij enorm. En er is een simpele vraag die mij helpt te herkennen welke gedachten ik niet serieus hoef te nemen, namelijk: "Is dit een helpende gedachte?" Het is zo'n simpele vraag, maar het maakte voor mij een heel verschil. 

Niet helpende gedachtes

Deze niet helpende gedachtes, de wat als het nooit lukt die 100x op één dag door je hoofd blijft gaan. Die negatieve gedachten helpt je na 3x keer niet meer voorbereiden op die situatie. Het is je daarna gewoon aan het martelen van binnen. Het geeft stress en dat is ook niet helpend. Wellicht ga je er slecht door slapen en kun je aan niks anders eer denken. Ik kan je leren om daar met een paar simpele stappen van af te komen. Je zet de negatieve om in positieve gedachten. Als je het onder de knie hebt, hoeft het maar 2 minuutjes per keer te duren. Je hebt er ook niks voor nodig, alleen je mind. Hoe fijn is dat?

Gedachten flowchart

Om je te helpen de techniek te leren, heb ik een flowchart gemaakt. Hieronder kan je hem aanvragen, dan krijg je hem direct in je mailbox. In de podcast leg ik het helemaal uit, zie de audiospeler of ga naar de Zwanger Worden Podcast aflevering 19 in jouw favoriete podcast app. Vraag hem aan en luister gelijk de podcast!

Loslaten

In de eerdere afleveringen, namelijk 17&18 had ik het al over loslaten. Specifiek over je kinderwens loslaten. Want is dat nou goed? En hoe doe je dat dan? Wil je daar meer over horen, klik dan hier

Wil je gewoon snel wat meer rust in je hoofd? 

Speciaal voor wensmoeders heb ik een gratis ontspannings mp3 gemaakt die je helpt om op bewust en onbewust niveau te ontspannen en je vruchtbaarheid te verbeteren. Ik vertel er meer over in aflevering 15 van de Zwanger Worden Podcast, je kunt hem ook gratis aanvragen.

 

Gratis workshop 

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden.

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen