Onbewuste blokkades op zwanger worden - Kinderwens
Onbewuste blokkades op zwanger worden
11 september 2020 

Onbewuste blokkades op zwanger worden

Vraag jij je dit wel eens af of je een onbewuste blokkade op het zwanger worden hebt?


Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom jij nog niet zwanger bent? Waarom het niet is gelukt, ondanks alle moeite? Is het niet te verklaren? Het ligt niet aan jou, grote kans dat je een onbewuste blokkade hebt.


Zwanger worden is meer dan de eicel en zaadcel samen brengen


Dat klinkt misschien heel vaag, maar je weet dat zwanger worden NIET alleen gaat om het eicelletje bij het zaadcelletje brengen. Of zelfs ermee injecteren. Als dat alles was, was het slagingspercentage van IVF enzo vele malen hoger. Nu ligt dat rond de max 30%. Er speelt dus meer mee.


Jouw onbewuste mind


En je mind, vooral je onbewuste mind speelt een grote rol. Je hersenen sturen namelijk alles aan in je lichaam. De lichaamsprocessen als hartslag, bloeddruk etc. Je hersenen besturen ook je gevoelens en gedachtes. Zonder hersenen is er geen leven. Via diezelfde hersenen, via je onbewuste mind, die ik ook wel je automatische piloot noem, kun je je lichaam en je gevoel positief beïnvloeden.

Mindmodel bewuste onderbewuste en onbewuste mind

Jij weet hoe krachtig je mind is


En als jij wel eens heel erg heb zitten piekeren, stressen en in de put hebt gezeten, weet je hoe krachtig die mind is. Je kan je er helemaal lichamelijk beroerd door voelen.


Positief inzetten


MAAR het kan dus ook de andere kant op werken. Je mind inzetten om je lekkerder te voelen en je lichaamsprocessen voor het zwanger worden positief te beïnvloeden.


Onbewuste blokkades


Ik ga dus met je op op zoek naar je onbewuste blokkades op het zwanger worden. Die blokkades kunnen bijvoorbeeld trauma's zijn, zoals een nare seksuele ervaring, een verloren zwangerschap, het verlies van een dierbare. Het kan een angst zijn, de angst voor een miskraam, angst dat je niet de perfecte moeder bent, angst dat je nooit moeder zult worden. Soms is het een oude overtuiging, het idee dat het voor jou wel moeilijk zal zijn of nooit zal lukken.


Directe/indirecte grote/kleine blokkades


Ik kom allerlei blokkades tegen in mijn praktijk. Soms heel duidelijk en direct, zoals een miskraam of de opmerking van een arts dat het voor jou moeilijk zal zijn. Soms indirect, bijvoorbeeld wanneer je als kind de miskraam van je moeder mee hebt gekregen, of wanneer je een slechte band hebt met je ouders of zien dat je zus moeite heeft met zwanger worden. Soms is het er juist voor een 2e kindje, door een heftige zwangerschap, bevalling of na het ervaren van het moederschap. Het is voor iedereen uniek en bij iedereen vind ik wel een aantal grote of kleine blokkades.


Voorbeelden van onbewuste blokkades op het zwanger worden

Er zijn heel veel uiteenlopende soorten blokkaddes en iedereen is anders, toch zijn er veel blokkades die ik terug zie komen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Verlies van kinderen/zwangerschap, miskraam of herhaalde miskramen en ook abortus
  • Traumatische ervaringen; ongeluk, verlies van geliefde of familie
  • Grensoverschrijdend gedrag ervaren, zoals aanranding, verkrachting etc
  • Voorgaande bevalling of zwangerschap was traumatisch
  • Je hebt bovenstaande gezien bij iemand die dicht bij je staat, je moeder, nicht, vriendin
  • Scheiding van je ouders of sclechte band met je ouders
  • Meer in de mannelijke dan vrouwelijke energie zitten, meer 'linker' brein dan rechter brein, type-a persoonlijkheid
  • Diep gewortelde overtuigingen als: "Voor mij zal het wel moeilijk zijn om kinderen te krijgen"
  • Vaginisme, onveilig gevoel en pijn bij seks
  • Angsten, zowel voor moederschap als nooit zwanger worden en algemene angsten als claustrofobie en hoogtevrees

Het kan dus heel veel zijn en vaak zie ik een combinatie van onbewuste blokkades. Vandaar dat het niet met één sessie is opgeruimd. Maar het is zeker heel goed op te lossen. Het opruimen van deze blokkades heeft vaak positieve invloed op veel meer vlakken dan alleen de vruchtbaarheid.


Wat ik doe met onbewuste blokkades


In mijn praktijk BeeMom help ik vrouwen die zwanger willen worden, hun onbewuste blokkades te vinden en op te ruimen met behulp van Hypnofertility. Dat is zo effectief dat het wetenschappelijk bewezen minimaal je kansen verdubbelt op een doorgaande zwangerschap, of je nu bezig bent om op natuurlijke wijze zwanger te worden of via een medisch fertiliteitstraject. Dit is mijn specialisme en ik doe sinds 2018 niets anders dan dit. Ik heb zelfs een soort 6e zintuig waarmee ik bij jou voel wat er bij jou precies de onbewuste blokkade zit.


Hoe vind je een blokkade?


De blokkades vind ik meestal snel tijdens het eerste gesprek en ik heb ook speciale Hypnofertility sessies waarmee vrouwen zelf hun onbewuste blokkade kunnen ontdekken. Na zoveel wensmoeders in mijn praktijk te hebben gezien weet ik welke vragen ik moet stellen. Maar let op, het is geen rationele zoektocht. Soms denken we dat iets niet zo belangrijk is, dat we niet zulke heftige dingen hebben meegemaakt, of we denken dat we iets al verwerkt hebben. Dat is op rationeel niveau waar. Maar wat voel je als je het aan die gebeurtenissen en overtuigingen denkt? Als je echt goed contact maakt met je lichaam en je onderbewuste. Wat voel je dan? Wordt het opeens warm in je buik, krijg je een steek in je hart of een brok in je keel? Dat zijn de aanwijzingen die je zoekt.


Ontdek jouw onbewuste blokkades op het zwanger worden

Natuurlijk help ik je graag met het vinden en opruimen van onbewuste blokkades. Als je eerst alleen wilt ontdekken of je onbewuste blokkades hebt, dan kun je een 'Ontdek je onbewuste blokkades sessie' bij mij in plannen. Je gaat zelf aan de slag met een Hypnofertility audio en werkboek, waarna je een consult met mij plant waarin ik met je mee kijk en voel wat er precies bij jou speelt. Daarna kun je er zelf voor kiezen hoe je aan de slag gaat met wat je gevonden hebt. Je kunt bijvoorbeeld het ontspannen zwanger worden traject doen.


Aan de slag met de blokkade


Om de blokkade op te lossen heb ik vele technieken, van NLP tot EMDR, van coaching tot Hypnotherapie. Ik heb ze samengevoegd tot de meest effectieve behandel trajecten en cursussen. Kijk eens rustig op beemom.nl voor het huidige aanbod.


Meer info over onbewuste blokkades

In de Zwanger Worden Podcast heb ik diverse afleveringen waarim ik onbewuste blokkades bespreek en het werken met het onderbewuste. Luister ze via de onderstaande players of jouw favoriete podcast app.GRATIS Ontspannen Zwanger worden mp3

Gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3

Lig je er 's nachts wakker van dat het nog niet is gelukt om zwanger te worden? Kun je aan niets anders meer denken en wil je wel wat rust in je hoofd? Dan heb ik iets cools voor je. De GRATIS Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom. Die helpt je ontspannen, beter slapen en je vruchtbaarheid te verbeteren. Ontvang hem gratis en luister hem lekker overdag of tijdens het slapen gaan. Klik hier

GRATIS workshop pak de controle over je vruchtbaarheid - Zwanger worden tops

Gratis workshop 

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop Pak de controle over je vruchtbaarheid. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Kimberley
Door

Kimberley

op 31 Jul 2022

Graag kom ik in contact

Lilian Kruse
Door

Lilian Kruse

op 31 Jul 2022

Hey Kimberley, wat goed dat je een berichtje achter laat. Je kunt me mailen via lilian@beemom.nl. Dan bespreken we jouw persoonlijke situatie. Gr Lilian

Reactie plaatsen