Onbewuste blokkades

onbewuste blokkades mind body tip zwanger worden beemom lilian kruse

In mijn praktijk heb ik het vaak over onbewuste blokkades. Want de wensmoeders in mijn praktijk proberen al heel lang zwanger te worden, maar vaak is het niet duidelijk waarom het nog niet is gelukt of waarom het mis gaat. Als een arts de term onbegrepen onvruchtbaarheid, of onverklaarde onvruchtbaarheid gebruikt. Dan krijg je misschien het idee dat er geen oorzaak is. Maar er is een reden, anders was je al zwanger geweest.

Samen gaan we op zoek naar blokkades in de mindset. Maar Lilian, zwanger worden is toch iets lichamelijks? Hoor ik sommigen denken. Dat is zo, maar alle processen in je lichaam worden aangestuurd door je hersenen. Body en mind zijn onlosmakelijk verbonden. Je kunt met je lichaam (lees houding, voeding, beweging) invloed hebben op hoe je je voelt en wat je denkt. Maar ook andersom.

Dus ga ik bij deze wensmoeders op zoek naar de blokkade voor het zwanger worden of blijven. De oorzaak. En dan niet om daar schuld neer te leggen, of daar eindeloos over door te zagen. Nee, efficiënt en liefdevol verwerken en loslaten. Zodat je weer vooruit kan kijken.

Wat een onbewuste blokkade kan zijn? Dat is voor iedereen uniek, maar ik heb wel veel thema’s die vaak terug komen. Zoals miskramen, zowel bij zichzelf als in hun naaste omgeving, zoals bij hun moeder. Een miskraam is een emotionele gebeurtenis, die ervoor kan zorgen dat je onbewuste denkt: “hier moet ik jou in de toekomst voor beschermen” En wat is de meest effectieve manier om jou voor een miskraam te beschermen? Nooit zwanger worden…. Dat is niet wat je wil, maar wat er wel soms onbewust gebeurt.

Deze blokkade heeft een duidelijke verband met zwanger worden, maar het kan ook indirect. Ik zie ook vaak dat er een verstoring is in de familiebanden. Vrouwen die pijn gedaan worden door het gedrag van ouders of broers/zussen. In de steek zijn gelaten. Het kan een traumatische gebeurtenis zijn uit het verleden, een ongeluk, het verlies van een geliefde. En verder zie ik nog vaak dat perfectionisme en een negatieve kritische innerlijke stem meespelen.

Daarom focus ik de eerste sessies en/of online modules op het opruimen van de rotzooi in ons hoofd opruimen en het versterken van het zelfvertrouwen en de body-mind connectie. Want daarna kun je aan de slag met het beïnvloeden van je lichamelijke processen. Zorgen voor een stevige regelmatige cyclus, goede eisprong, voldoende sterke eitjes, een goede innesteling en het vasthouden van de zwangerschap via de mind. En die resultaten zijn zo cool en wonderbaarlijk.

P.s. Wil je hulp bij het loslaten? Kijk eens naar het traject van BeeMom

beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3

Geef een antwoord