Over mijn Lilian Kruse, hypnotherapeute BeeMom

Hey! Ik ben Lilian Kruse                     

Mijn kinderwens was geen sprookje

Als kind dacht ik; ik ga studeren en dan ontmoet ik de perfecte partner, 

we kopen een huis, krijgen kindjes en leven nog lang en gelukkig...

Geen idee hebbende dat het bijna altijd anders loopt dan gepland.

Toch kwam via een omweg mijn huisje boompje beestje,

een kindje, een missie en mijn droombedrijf. Maar niet zonder slag of stoot

Lilian Kruse BeeMom

Tranen in de auto na kraamvisitie

Mijn wens voor een eerste kindje was er één van tranen en onzekerheid, mijn vriend wist niet of hij kinderen wilde. Ruim vijf jaar lang kreeg iedereen om mij heen kinderen, behalve ik. Ik vond de baby's prachtig, maar op weg naar huis van een kraambezoek, kwamen in de auto de tranen. Wanneer was ik aan de beurt?


Ik snapte niet dat mijn geliefde over zoiets levensbepalends niet kon beslissen. Daarom besloot ik uiteindelijk om voor mijn kinderwens te kiezen, zonder hem. Een goeie beslissing, want al snel daarna volgde mijn man en onze zoon, alles viel op zijn plek


Na enige tijd kwam er de wens voor een tweede kindje. Ik stopte met de anti-conceptie en we keken wel wanneer de zwangerschap zou komen. Er kwam een miskraam en toen heel veel jaren niets... Een slopend medisch proces volgde met IUI en IVF. Er kwam geen baby, maar wel heel veel inzicht en diepgang.

Ik was super vruchtbaar toch? Of niet?

Ik had nooit verwacht dat na die eerste snelle conceptie, de tweede niet zou komen. Na een aantal jaar het op zijn beloop laten zaten we eindelijk op één lijn, we wilden echt nog een kindje. We gingen gerichter 'klussen'. Ik ging aan de slag met mijn trauma's rondom de zwangerschap, bevalling en postnatale depressie. Ik wist vanuit mijn vak hoeveel invloed dat heeft op je mind en vruchtbaarheid. 

Maar er gebeurde wederom niks...


Geen medisch traject

Ik had voor mezelf een bepaalde termijn gesteld hoe lang ik er nog mee bezig wilde zijn. Toen die was verlopen, ook na de tweede uitstel, bespraken we de opties. Wilden we een medisch traject? Mijn man wilde het niet en daar sloot ik mij bij aan. Ik ben al zo dankbaar voor het gezin dat ik heb. 


Nieuwe inzichten

Voor mijn bedrijf BeeMom was ik bezig met een leuke samenwerking, namelijk met fertiliteitsarts Kimiko. Ik vertelde haar mijn verhaal en het mysterie van mijn secundaire subfertiliteit. "Maar wacht eens even!" Zei ze. Kom even langs voor een echo, misschien kunnen we toch iets betekenen zonder fertiliteitstrajecten. De echo liet een niche zien, maar bracht ook meer vraagtekens. Het opende ook opnieuw het gesprek met mijn man, die zei: als je het echt zo graag wil, dan ga ik met je mee.


toch fertiliteitsbehandelingen

We deden een fertiliteitsonderzoek en ik schrok ontzettend van de uitslag. Mijn baarmoeder had een niche, mijn eicelreserve was extreem laag en mijn hormonen uit balans... Toch zag Kimiko kansen voor ons, maar dan moesten we wel snel zijn, want mijn klokje tikte voor mijn leeftijd (34) veel te hard. Ok, we gaan de medische malle molen in, maar maximaal 3 behandelingen spraken mijn man en ik met elkaar af. Dat voelde voor ons allebei ok. Het werden er 4 en toen was het klaar voor ons. Er kwam geen zwangerschap. Maar deze periode bracht mij een verdieping en spiritualiteit die ik niet had willen missen. Het maakt dat ik op een nog dieper level begrijp waar de wensmoeders in mijn praktijk mee worstelen. 

zwanger worden podcast

Ik deel mijn verhaal, kennis en meer

Toen ik het medisch traject in ging voor een tweede kindje, besloot ik dit openlijk te delen met de hele wereld. Niet anoniem of achteraf, nee openlijk en in het moment. Want ik zag wat het met de vrouwen in mijn praktijk deed en hoe alleen zij zich voelen. (terwijl 1 op de 6 vrouwen hiermee worstelt)


Het voelt als mijn missie, om niet alleen wensmoeders te helpen in mijn praktijk, als eerste Hypnofertility therapeute van Nederland (hypnotherapie gespecialiseerd in vruchtbaarheid) maar om ook met hen te delen. Van de kwetsbare momenten van mijn fertiliteitstraject, tot mijn kennis, inzichten en de kennis van andere ervaringsdeskundigen en professionals.

Hoor het in de Zwanger Worden Podcast

Luister deze podcast over mijn reis naar het moederschap


...en deze over het werk wat ik doe


Daar ben ik te nuchter voor

Als je mij 10 jaar geleden had verteld dat ik hypnotherapeute zou worden, had ik je hard uitgelachen! Daar ben ik toch te nuchter voor? Ik heb zelf het advies van mijn maag-darm-leverarts om naar een hypnotherapeut te gaan toentertijd van tafel geveegd. Ik vond mezelf te nuchter en hoorde niet meer dat er allemaal wetenschappelijke onderzoeken aantoonden dat 70% van de mensen er baat bij heeft.


Mijn persoonlijke zoektocht

Via een omweg kwam ik in het vak. Ik was bouwkundige en werkte een tijd in de bouw en installatietechniek tot ik een burnout en depressie kreeg. Het was niet de eerste keer... Al jaren had ik last van terugkerende depressies en burnouts. De reguliere therapie bij psychologen hielp weinig. In een zoektocht om echt controle te krijgen over mijn gevoelens, gedachten en gezondheid, kwam ik terecht bij een NLP opleiding (Neuro Linguistisch Programmeren) Dat veranderde alles


Ik veranderde levens bij de eerste keer oefenen

Door NLP verloste ik mezelf van depressies en lichamelijke klachten en mooier nog, ik hielp ook anderen. Al bij de eerste keer oefenen veranderde ik de levens van mijn studiegenoten. Ik kon hen in een diepe trans/hypnose krijgen waar echte verandering mogelijk was. Mijn scepsis verdween als sneeuw voor de zon en ik dacht alleen maar, wat kan ik nog meer als ik deze skills train?


 Van bouwvrouw naar Hypnofertility therapeute

Van opleidingen NLP naar hypnose en vervolgens Hypnofertility. Want ik wilde wensmoeders helpen. Ik wist wat een oerkracht mijn kinderwens was en wat een geschenk mijn zoon. Dat leek mij het mooiste wat ik kon doen. Ik deed mijn opleiding in Amerika bij Lynsi Eastburn, grondlegster van Hypnofertility en werd de eerste met deze specialisatie in Nederland


Vernieuwend en vooruitstrevend

Ik ben ontzettend perfectionistisch en leergierig. Wat ik doe is al vernieuwend en vooruitstrevend in Nederland, toch blijf ik mijn altijd ontwikkelen. Van traditionele sessies naar complete online omgevingen waarin vrouwen zelfstandig alles kunnen leren en sessies kunnen ervaren. Zodat ik meer vrouwen kan helpen, sneller kan helpen en met steeds beter resultaat. En met succes! Toch ben ik elke keer weer diep ontroerd als ik hoor dat een klant zwanger is en vooral als ik een geboortekaartje ontvang. Daar doe ik het voor!

beemom lilian kruse

Wil jij ook snel je vruchtbaarheid verbeteren, meer vertrouwen in je lichaam en rust in je hoofd?