Positief blijven en hoop houden op een zwangerschap
Positief blijven en hoop houden op een zwangerschap
13 maart 2023 

Positief blijven en hoop houden op een zwangerschap

Positief blijven en hoop houden, als je tegenslag na tegenslag hebt gehad met zwanger worden, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Is het ons wel gegund?

Op de een of andere manier kom je in een tunnel van haast, twijfels en vragen. Is het ons wel gegund? Is er iets mis met mijn lichaam? Waarom lukt het ons niet? Zijn we misschien geen lichamelijke match? Wat als het wel lukt, maar het in een miskraam eindigt? Wat als het kindje iets mankeert? Ik heb altijd al gedacht dat het moeilijk voor mij zou zijn…


Zelfs de meest optimistimistische vrouwen

Dit is nog maar een kleine greep uit de negatieve gedachten die ik in mijn praktijk voorbij hoor komen. En dit komt niet uit de mond van pessimistische vrouwen, nee, na genoeg tegenslagen en verloren maanden, kruipen ze bij zelfs de meest optimistische vrouwen naar binnen.


Het eisen lijstje in je hoofd

Over het algemeen zie ik allemaal intelligente, hard werkende, lieve en gevoelige vrouwen. Ze waren ooit optimistisch en vol verwachting begonnen aan het avontuur om zwanger te worden. Toen het niet lukte, ging ze dingen zoeken om de kansen te verhogen, om er controle over te krijgen. Op zoek naar de gouden formule. Het eisen lijstje waar ze allemaal aan moest voldoen werd langer en langer.


Ingehaald worden

Toch lukte het keer op keer niet. Ze worden ingehaald door mensen uit hun omgeving die minder lang bezig zijn om zwanger te worden. Die ze met een glimlach feliciteren. Ze zijn echt wel blij voor de ander, maar het vergroot ook de pijn dat het bij hen nog niet gelukt is.


Ongesteld worden

Tijdens hun menstruatie zijn ze niet te genieten en het begint eigenlijk al eerder dan dat. Wanneer de eerste PMS klachten en aankondigingen van de menstruatie komen, gaat het piekeren omhoog en het humeur en de hoop omlaag. In ons hoofd zitten we al een volgend IVF strijdplan te maken nog voor de eerste druppel bloed.


Hoe kan je dan nog positief blijven en hoop houden???


Positief doel visualiseren

Nou daar wil ik je graag mee helpen. Want een positieve mindset tijdens deze rollercoaster heeft veel voordelen. Het zorgt er niet alleen voor dat het een dragelijkere tijd is. Nee, positieve beelden creëren in je hoofd, geeft je onderbewuste het positieve doel mee wat ze na kunnen jagen. Waarmee je jouw kansen verbetert. En natuurlijk is het ook ontzettend fijn voor jezelf en je partner als jij weer lekker in je vel zit.


Challenge

Op 27, 28 en 29 maart geef ik een 3-daagse challenge, waarin je leert om krachtige positieve gedachten en visualisaties in te zetten om je zwangerschap te manifesteren.


Klinkt dat goed? Je kunt je hier aanmelden


Hebben mijn negatieve gedachten negatieve invloed?

Roept dit gelijk gedachte bij je op als: "Bedoel je dat ik met mijn negatieve gedachten ervoor gezorgd heb dat het niet is gelukt??" Lees dan nog even verder.


Wanneer je voorgaande tekst je negatief raakt, zegt dat iets over wat er in jouw onderbewuste speelt. Dan heb jij onderbewust de overtuiging dat het je eigen schuld is, is het niet? En rationeel weet jij en weet ik, dat het helemaal niet jouw schuld is. Dat je er al belachelijk veel aan gedaan hebt om zwanger te worden. Dat je niets liever zou willen dan dat je altijd door een roze bril kijkt en gewoon zwanger werd. Maar dat is nu niet het geval.


Wat te doen?

Dan kun je twee dingen doen. Je kunt nu stoppen met lezen, omdat je liever je kop in het zand steekt over je negatieve gedachten uit je onderbewuste. Of je denkt shit, hier wil ik van af, en je doet mee aan de challenge ‘Manifesteer je zwangerschap’ om te leren hoe jij jouw positieve gedachten en innerlijke kracht in kan zetten, om jouw strijdplan om zwanger te worden te versterken. Aan jou de keuze.


Meldt je aan voor de challenge

Op  27, 28 en 29 maart neem ik je dus mee in krachtige positieve visualisaties en meditaties om je kans op een zwangerschap te vergroten. Elke ochtend om 09:00 uur ben ik live. Mocht je rond dat uur echt echt echt niet kunnen, is er 24 uur lang een replay. Deelname is helemaal gratis. Ben je erbij?


Het enige wat je hoeft te doen is even je plekje te claimen, door je hier aan te melden


Dames over de voorgaande challenge:

" Wauw wat een heerlijke break na een drukke dag op werk, dankjewel!"

"Wat een mooie oefening om je mindset te veranderen. Heel erg bedankt weer Lilian!"

" Een heerlijke meditatie!"

" Ik vond deze oefening erg waardevol en voel me dankzij deze meditatie helemaal klaar voor de dag."


Aanmelden

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen