Positief denken tijdens je kinderwens - zo doe je dat
Positief over de toekomst blijven denken
05 september 2022 

Positief over de toekomst blijven denken

Strijdplan voor wanneer deze poging mislukt

We piekeren heel veel over onze toekomst als het niet lukt om zwanger te worden. We bedenken toekomstige scenario’s en willen alvast de ‘oplossing’ klaar hebben. Of een strijdplan. We willen voorbereid zijn op mogelijke tegenslagen.

 


... als deze poging mislukt dan gaan we...


Ik hoor klanten vaak zeggen: “Na deze poging heb ik nog 1 vergoedde poging.” Of “Als dit niet lukt, dan gaan we IUI starten.” En “Als ik dan niet zwanger wordt, dan is de enige optie nog eiceldonatie.” Denk jij ook wel eens dat soort dingen over jou mogelijke toekomst? Blijf dan lezen.

Andere medische behandelingen of naar het buitenland

We bedenken vaak al wat er gebeurd als de komende poging mislukt. We gaan zelfs in ons hoofd verder in de tijd vooruit; “als dat mislukt dan…” We googlen vervolgens bij wie dat ook is gebeurd. Welke klinieken er dan nog kunnen helpen. Waar in het buitenland er nog opties liggen… We kijken zelfs al wat het kost en welke vliegtuigen er heen vliegen… We zijn zelfs zo vaak bezig met de denkbeeldige rampscenario’s, dat we vergeten dat het ook zomaar, in het hier en nu, goed kan gaan…

Zo menselijk om de negatieve gedachtes te hebben

Ten eerste wil ik je zeggen, ik begrijp je. Wees lief voor jezelf, want dit gedachten patroon is menselijk. Soms kan met je hoofd naar de toekomst gaan je voorbereiden. Maar als je het blijft herhalen en herhalen, dan noemen we het piekeren. En piekeren is net als schommelen. Je bent wel in beweging, maar je komt niet vooruit. Zeker als je keer op keer een negatief toekomstscenario door je hoofd laat gaan. Met alle beelden die je daarbij maakt en emoties die dat bij je oproept.

Doelen stellen via je onderbewuste mind

Je communiceert met je onderbewuste via beelden, symbolen en gevoelens. En dat onderbewuste van jou is het meest krachtige doelbereikende middel dat je hebt. Wat voor doel geef je dat onderbewuste als je meer dan 80% van de tijd rampscenario’s inbeeld?

Rationeel weten we wat we moeten doen

Wellicht weet je rationeel heel goed dat negatieve gedachten je niet helpen. Misschien krijg je zelfs stress van de gedachte dat je negatieve gedachtes blijft hebben. En dan hebben we een hele nare vicieuze cirkel. Hoe doorbreek je die?

De negatieve gedachten stoppen

Deze negatieve gedachten een halt toe roepen en stress doorbreken is echt mogelijk. We hebben soms het gevoel dat we er geen invloed op hebben, omdat ze uit zichzelf naar boven lijken te komen. Het is niet iets wat we onszelf bewust aandoen, toch? Dat komt omdat het vanuit je onderbewuste komt, je automatische piloot die meer dan 95% van de tijd aan het stuur staat.

Mind, lichaam en spirit beinvloeden

En laat ik nou specialist zijn in het veranderen van dat onderbewuste. Veranderingen zodat we onze mind, lichaam en spirit kunnen beïnvloeden. Via hypnose krijg je de controle over niet alleen je gedachten, maar ook je gevoelens en je lichaam.

Zo ga je van negatief naar positief

Je kunt negatieve gedachten en ervaringen neutraliseren en positieve gedachten en doelen planten. Daar zal je lichaam en je dagelijkse gedachten en lichaam positief op reageren. Om je vruchtbaarheid en mind volledig ontspannen en optimaliseren voor een zwangerschap, zul je het volledige Ontspannen Zwanger Worden traject willen doen. Maar ik kan je alvast een stap op weg helpen.

Deze 3 dingen kun je nu al zelf doen:

1. De cancel-techniek.

Stop je negatieve gedachten, door hardop te zeggen: “Stop!” Maak een een stopgebaar bij met je hand en zie in je mind een groot rood stopbord voor je. Door verschillende zintuigen en modaliteiten te gebruiken, eindig je de gedachtestroom. Vervolgens ga je bewust naar iets positiefs. Daar kun je ook een affirmatie of mantra voor gebruiken.


2. Affirmaties.

Een mooie kinderwensaffirmatie is bijvoorbeeld; “Mijn baby komt op het juiste moment, op de juiste manier, voor mij” Maar ook een algemene werkt goed: “Ik ben elke dag op elke manier, beter en beter” Of maak er zelf een, ik leg het uit in aflevering 124 van de Zwanger Worden podcast. Of ervaar ingesproken affirmaties zoals in aflevering 150. Klik hier om naar de podcast te gaan


3.  Hypnofertility.

Vraag de gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3 aan op beemom.nl/gratis en luister die dagelijks. Het brengt ontspanning, ondersteunt je vruchtbaarheid en stimuleert je parasympatische zenuwsteldel. Het brengt positieve beelden in je onderbewuste.


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen