Proberen kinderwens los te laten
Proberen los te laten

Je moet het zwanger worden gewoon loslaten… Als ik een euro kreeg voor elke keer dat dat tegen een vrouw met vruchtbaarheidsproblemen wordt gezegd, dan zou ik hemeltje stinkend rijk zijn…

“Probeer het gewoon los te laten, dan komt het vanzelf”

“Ga ff lekker op vakantie, mijn buurvrouw kwam zwanger terug”

 

We willen het niet meer horen

We kunnen de zin niet meer horen. We willen het liefst gaan schreeuwen als iemand het tegen ons zegt. Loslaten? Hoe dan? Denken we. En we hebben het allemaal geprobeerd, het loslaten. Niet aan onze meest innige wens denken.

 

De liefste roze olifant

Dat is net zoiets als niet denken aan een roze olifant, maar dan is die roze olifant iets waar je al jaren van droomt en jouw allergrootste wens. Hoe kun je daar nu niet aan denken? Nou gelukkig ik heb 2 tips voor je over echt loslaten!

 

Loslaten betekend niet: niet meer aan denken

Loslaten is niet hetzelfde als er niet meer aan denken. Dat is vaak wel het idee dat we erbij hebben. Dat we er niet meer mee bezig mogen zijn, of we moeten het niet meer willen. En als we dat goed genoeg doen, dan worden we zwanger. En dan gaan we dus proberen los te laten om zwanger te worden. Voel je dat dat niet met elkaar strookt?

 

Wat loslaten wel is

Loslaten is wel mogelijk, je kunt het leren. Loslaten is dat je los staat van de uitkomst. Dat je kan omarmen wat het leven je geeft. Dat je ervan overtuigt bent dat je wens in vervulling gaat of iets beters. Dat je niet meer gaat jagen om het resultaat te beïnvloeden. Want jij weet ook, hoe meer je de controle over je vruchtbaarheid wilt pakken, hoe meer het uit je handen lijkt te glippen.

 

Automatische gedachten

Die state of mind, omarmen wat is en loslaten, is heel goed te bereiken als je met het onderbewuste aan het werk gaat. Je onderbewuste mind is je automatische piloot die meer dan 95% van de tijd aan het stuur is. Je hersenen en je mind sturen niet alleen je gevoelens en gedachten aan, maar ook je lichaam natuurlijk. Dit inzetten om los te laten, je kansen te verbeteren en lekkerder in je vel te zitten, dat is precies waar ik mijn klanten mee help.

 

Maar wat kun je nu al zelf doen?

Er zijn veel dingen die je al zelf kan doen en ik wil 2 dingen even meegeven. Nummer één is mediteren. Het kan zijn dat je daar al mee bezig bent of niet, maar in beide gevallen wil ik je aanraden om te mediteren. En mediteren betekend ook niet: geen gedachten hebben. Het betekend je gedachten op één plek houden en observeren. Afdwalen is niet erg, is niet fout. Het is een moment waarop je kan oefenen om je gedachten weer liefdevol te focussen.

 

Stop met proberen los te laten

Tip 2 is om het woord proberen uit je vocabulaire te schrappen. Want met de keuze van onze woorden kunnen we ons onderbewuste beïnvloeden. Proberen geeft eigenlijk aan dat we iets wel willen doen, maar niet geloven dat we het kunnen. Echt. Ik zeg toch ook niet, ik probeer een kopje thee te drinken? Nee, ik drink een kopje thee, geen twijfel. Stop met de zinnen: Ik probeer zwanger te worden, of ik probeer het los te laten als je het echt wilt. Zeg: “Ik sta open voor een zwangerschap” “Ik laat het los”

 

Beetje hulp erbij

Wellicht vind je het niet makkelijk om in je eentje aan de slag te gaan met het loslaten. Dan heb ik iets heel cools voor je. In de herfstvakantie kan je gratis meedoen met de loslaat challenge. Zeven dag lang, 7 korte maar krachtige oefeningen om te helpen gedachten en gevoelens los te laten die je niet dienen en te accepteren wat is. Dat gaat je ontzettend veel rust geven in je hoofd. Doe je mee? Deelname is tot 19 oktober helemaal gratis. 


Meld je aan via deze link:

Beemom.nl/challenge

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen