Q&A

De meest gestelde vragen

Wat is hypnofertility ?

Hypnofertility is een specialistische vorm van hypnose/hypnotherapie waarbij de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen gestimuleerd wordt. Het is een zeer krachtige en effectieve manier om onbewuste blokkades te doorbreken en positieve elementen te versterken.
Bee Mom richt zich hoofdzakelijk op hypnofertility, maar gebruikt ook technieken uit de mindfulness, NLP, hypnotherapie en meer om het gewenste resultaat te bereiken.

Geef je geen valse hoop ?

Dit is een vraag die ik mezelf stelde en die mij ook vaak gesteld werd. Ik ben zo enorm enthousiast en optimistisch. Mensen zijn vaak bang dat de teleurstelling dan groter is. Maar niets is minder waar, vrouwen lijden nu al pijn alsof ze definitief onvruchtbaar zijn, terwijl ze nog volop in hun proces zitten en het resultaat nog niet kunnen weten. Dat is onnodige pijn. De mens lijdt het meest door het lijden dat men vreest… 
En als we het op een ander vlak bekijken vinden we het helemaal niet raar om hoopvol te zijn. Bijvoorbeeld als we een nieuwe studie starten. Wanneer jij daar enthousiast over bent, gaat niemand zeggen: Ik zou maar niet teveel hoop hebben dat het lukt, maar 41% van de startende Hbo’ers haalt daadwerkelijk zijn diploma. Ga er maar vanuit dat je faalt, dan valt het mee. Nee. Dat heeft ook alles te maken met een positief doel stellen. Hoe aantrekkelijker het doel, hoe makkelijker de motivatie.

Hoe voelt een (hypnose) sessie precies ?

Veel vrouwen die voor het eerst bij mij aankloppen, zijn nieuwsgierig naar hoe hypnose nou voelt, wat het nu is. Hoewel de ervaring meer zegt dan duizend woorden, willen ze toch graag weten hoe het in mijn praktijk gaat. Als je bij mij binnen komt drinken we eerst rustig een kopje thee. Je hebt de tijd om alles te vragen en te bespreken. Wanneer het duidelijk is vertel ik de techniek en mag je in de hypnosestoel. Oftewel een heerlijke luie stoel, met een warm dekentje als je dat wil. Het enige wat je op dat moment hoeft te doen is adem te halen en te luisteren naar mijn stem. Voor sommige voelt het als een geleide meditatie, voor anderen als een diepe REM-slaap waarbij ze zelf het stuur in handen hebben. Het is vaak een ontspannen en toch wonderlijke ervaring waarin je extreem gefocust bent, waardoor je in je onbewuste super snel veranderingen kunt maken.

Wordt je vergoed ?

Het antwoord is kort ‘nee’. Dit is een bewuste keuze. Hoewel er verzekeraars zijn die een paar tientjes vergoeden als je een hele dure aanvullende verzekering hebt voor alternatieve therapie, merk ik dat dit een verkeerde mindset creëert. Vrouwen die bij mij komen gaat het niet om die paar tientjes. Ze willen gewoon zwanger worden. En ze kiezen voor mij, niet omdat ik vergoed wordt, maar omdat ik goed ben.

Wat is het slagingspercentage ?

In de V.S. wordt hypnofertility al meer dan 20 jaar toegepast. Toen ik de grondlegster Lynsi Eastburn vroeg wat haar slagingspercentage is, kon ze daar geen antwoord op geven. Met niet iedereen houdt ze contact of geeft een terugkoppeling na het traject. Maar ze heeft nog nooit gehoord dat het niet is gelukt, of dat vrouwen niet tevreden waren. Dat merk ik ook, zelfs vrouwen die nog niet zwanger zijn, zeggen wel al super tevreden te zijn, willen zelfs recensies schrijven.
Concreter wordt het bij diverse onderzoeken zoals deze. Waar onderzoek werd gedaan onder vrouwen tijdens IVF. In de groep die naast IVF hypnose deed werden 2x zoveel baby’s geboren als in de controlegroep.

Hoe snel kan ik bij je terecht?

Dit is een dubbel antwoord. Voor het ‘werelds’ pakket kun je direct terecht. Maar voor de 1 op 1 trajecten heb ik zeer beperkt ruimte. Aangezien ik part-time werk en maximaal drie consulten op een dag kan doen om mijn energie, aandacht en de kwaliteit te bewaken, heb ik dus maximaal negen consulten per week. Hypnofertility werkt in trajecten van twaalf weken. Dat betekend dat ik maar 3 nieuwe 1 op 1 klanten per maand aan kan nemen . Ik werk daarom met een wachtlijst. Als je 1 op 1 wil werken en door IVF, leeftijd of wat dan ook snel terecht wil, kun je het VIP-traject kiezen. Je krijgt dan voorrang op de rest en kan gelijk binnen een week starten.

Is er een leeftijdsgrens ?

Nee, er is absoluut geen leeftijdsgrens. Als jij het gevoel hebt dat er een kans is om doormiddel van hypnofertility zwanger te worden, dan steun ik dat. Ik vind het verschrikkelijk voor vrouwen in Nederland, dat ze vanaf 43 bijna geen opties meer hebben. Zelfs, of misschien juist als je alles al geprobeerd hebt, is het slim om hypnofertility te doen.

Is hypnofertility (te) zweverig of spiritueel ?

Toen ik voor het eerst werd verwezen naar hypnotherapie, dacht ik, dat is veel te zweverig voor mij. Hoewel ik wel eens alternatieve therapieën had geprobeerd, veegde ik hypnotherapie gelijk van tafel. Tot ik mij ging verdiepen in NLP, waarbij twee mannen diverse super effectieve therapieën hadden geanalyseerd en gemodelleerd. Waaronder de hypnose van Milton Erickson. Al oefenende met NLP, kwam ik erachter, dat juist IK extreem sterke hypnose en veranderingen kon creëren. De resultaten overtuigden mij om mijn beroep ervan te maken. Inmiddels gebruik ik aardig wat termen, zoals hypnose, holistisch, spirit baby’s, innerlijke kind en meer, wat mij vroeger nogal wat jeuk had bezorgt. Maar nu laat ik het niet meer in de weg staan. Ik sta open voor effectieve technieken. Ik ben niet gelovig of erg spiritueel, ik ben down-to-earth, nuchter en toch gevoelig. Ik doe gewoon dat wat nodig is om vrouwen te helpen moeder te worden en dat zijn toevallig hele bijzondere technieken.

Waarom ben je hypnofertility gaan doen ?

Zoals je kunt lezen in de over mij, heb ik zelf dankzij NLP en hypnose diverse obstakels overwonnen. Tijdens mijn opleidingen zag ik hoe effectief ik bij anderen veranderingen kon maken en dat gaf mij zo’n intense voldoening, dat ik besloot mijn eigen praktijk te starten. De specialisatie naar hypnofertility kwam toen ik het met mijn ondernemerscoach over mijn ideale klant had. Ik had een droomklant. Ik was een keer een ervaring van een andere hypnotherapeut tegen gekomen met vruchtbaarheid en dat greep me gelijk. Zelf zat ik jaren lang in een relatie waar ik een grote onvervulde kinderwens had en dat deed zoveel pijn. De wens om moeder te worden was een oerkracht, ik zette mijn hele leven op zijn kop ervoor. En toen ik moeder werd van mijn zoontje Morrison in 2014, wist ik dat dit het mooiste is in het leven. Vrouwen moeder maken, vind ik het mooiste en meest dankbare werk wat er is.

Wel of niet IVF en medicijnen ?

Die keuze is aan jou. Ik steun hoe dan ook jouw keuze. Hypnofertility kan IVF en medicijnen ondersteunen en je kansen verdubbelen. Maar je kunt ook natuurlijk zwanger worden, zelfs als je de diagnose PCOS of endometriose hebt. Sommige vrouwen die hypnofertility naast IVF doen, worden al natuurlijk zwanger voor de terugplaatsing. Hoe mooi is dat? 

Heb je nog meer vragen?
Misschien heb je nog een andere vraag, of spookt er nog iets door je hoofd, voordat je kan beslissen dat hypnofertility van BeeMom echt iets voor jou is. Druk op de onderstaande knop en ik plan een gratis skype sessie met je in. Dan kun jij even rustig al je vragen stellen en voelen of er een klik is. Daarna neem je rustig de tijd om te kijken of je graag wil samenwerken. Het is aan jou