Tips hoe je een miskraam verwerkt - Miskramen verwerken
tips hoe je een miskraam verwerkt

Miskraam verwerken, hoe dan?

Het is iets wat helaas heel veel van de wensmoeders in mijn praktijk hebben meegemaakt, een miskraam. Een miskraam verwerken is emotioneel en zwaar, zowel voor de man als voor de vrouw. En die miskraam verwerken we allemaal anders. Toch zijn er wel wat oefeningen die jou kunnen helpen.


Als huilen en praten niet helpt

Ik hoor vaak dat mensen het advies krijgen om het goed los te laten, door even hard te huilen. Of er veel over te praten. Dat zijn nogal vage adviezen waar weinig mensen echt wat aan hebben. Wat je dan wel kunt doen en hoe? Ik vertel het uitgebreid in de podcast. Je kunt ook het blog Liefdevol een miskraam verwerken lezen, of het blog Zwanger worden na een miskraam lukt niet.

Wat kun je zelf doen?

Een techniek die ik zelf gebruik voor het verwerken van verdriet en het afscheid nemen van mensen en dingen is een visualisatie geïnspireerd op het Ho'oponopono ritueel. Het is een ritueel wat je in je eentje kunt doen, het hoeft niet lang te duren 10-30 minuten en het lucht enorm op. Het heeft mij en mijn klanten enorm geholpen.

Liefdevol afscheid nemen, de techniek:

  • Voorbereiding; Ik doe het graag zittend op mijn meditatiekussen maar je kunt ook op een stoel zitten. Daarna steek je als je dat fijn vindt een kaarsje aan en je kunt eventueel een foto of item die jou eraan herinnert erbij zetten.
  • Dan haal je drie keer diep adem, diep in door je neus, uit door je mond. Leg je handen op je buik en keer je aandacht naar binnen, naar je gevoel. (ik zorg ook dat niemand mij stoort op dat moment)
  • Stel jezelf voor, visualiseer dat je in een theater zit. Op zo'n rood fluwelen stoel, kijkend naar het podium. Neem daar rustig even de tijd voor.
  • Op het podium verschijnt hetgeen of de persoon waarvan je liefdevol afscheid wilt nemen. Visualiseer het zoals jij het prettig vind. Misschien heb je er een beeld bij zoals op de laatste goede echo, of zie je een kindje voor je waar je van droomde, of heeft jouw spirit baby een andere gedaante, een engeltje of Tinkelbel, of een symbool als een ster of regenboog. Alles is ok, als het voor jou duidelijk is.
  • Zie de verbinding tussen jou en degene of het symbool op het podium. Een lijn van licht wat jullie verbindt. Voel de verbinding.
  • Benoem 3 mooie herinneringen en/of dromen, die je voor deze zwangerschap/dit kindje had.
  • Laat los. Zie hoe de straal van verbinding los komt van jou, hoe je het lijntje terug geeft aan degene of het symbool op het podium
  • Herhaal de volgende tekst minimaal 3 keer: "Het spijt me, vergeef me, ik houd van je, dankjewel" (omdat we onbewust ons nog wel eens schuldig voelen) maar vooral omdat we onze liefde mogen uiten en dankbaar mogen zijn voor onze droom, onze verloren zwangerschap
  • Zie de gordijnen dicht gaan, de lichten uit en zie de de persoon/symbool van het podium gaan. Blaas het kaarsje uit.
  • Merk dat het verdriet 1 a 2 dagen echt even sterk aanwezig is, maar dat het daarna ook rustiger wordt dan daarvoor. Dat je het echt los laat en jezelf toestemming kan geven om verder te gaan.

Onbewuste blokkades opsporen en opruimen

Een miskraam kan een onbewuste blokkade vormen op het zwanger worden. Of heel veel stress veroorzaken bij een volgende zwangerschap. Het is mijn specialisme om onbewuste blokkades op zwanger worden op te sporen en op te ruimen. Want zwanger worden is meer dan alleen het zaadcelletje bij het eicelletje brengen, anders was het slagingspercentage van IVF wel veel hoger. Er speelt meer. Wil je ook weten of jij een onbewuste blokkade hebt op zwanger worden? Dat kan via de cursus Volgende stap naar zwangerschap. Op een heel toegankelijke en nuchtere manier kijken we naar alle invloeden op je kinderwens, van de medische malle molen, tot leefstijl en onbewuste blokkades en mindset. Zelfstandig en online kun je op eigen tempo alle 5 stappen doorlopen

 Miskraam kan onbewuste blokkade vormen

Onbewuste blokkades, als je mij volgt zal de term vaker voorbij komen. Wat bedoel ik er nu precies mee? Om het heel kort uit te leggen: Je hersenen sturen alle lichaamsprocessen aan, soms bewust soms onbewust. Al je gedachtes, lichaamsprocessen en gedrag begint met een signaal van je brein. Ik noem dat een patroon of neuraal pad. Je brein doet heel veel op de automatische piloot, meer dan 90%. Ga maar na, als je in de auto naar je werk rijdt, hoef je niet meer bewust na te denken over schakelen, je linkervoet op de pedaal, je hand op de versnellingspook, je ogen op de weg etc. Gaat vanzelf. Een aangelegd patroon. Je kunt zelfs op locatie aankomen en niet meer weten hoe je er gekomen bent, maar je bent veilig aangekomen.

Je onbewuste wil jou beschermen

Ok, dus je automatische piloot zorgt voor meer dan 90% van al je gedrag, gedachtes en lichaamsprocessen. En de belangrijkste taak van je onbewuste is jouw beschermen, je veilig houden. Dus als een miskraam of trauma jou ontzettend veel pijn hebt gedaan, wil jouw onbewuste jou daar tegen beschermen. Wat is dan de meest effectieve manier? Nou gewoon nooit meer zwanger worden, dan hoef je niet opnieuw die pijn te ervaren. Dat is natuurlijk niet wat je wil, en dat veroorzaakt een andere sluimerende pijn, maar dat is wat ik vaak zie.

Onbewuste blokkades oplossen

Doormiddel van gespecialiseerde hypnotherapie (Hypnofertility) en NLP help ik vrouwen hun trauma’s verwerken, de onbewuste blokkades opruimen waardoor het patroon/pad ‘zwanger worden’ weer wagenwijd open staat. Je weer rust ervaart en weer vertrouwen hebt in je lichaam en de toekomst. Wil jij dat ook? Start het Zwanger worden traject van BeeMom.  Zwanger worden traject 

De ervaring van Sharon

In aflevering 35 van de podcast vertelt Sharon hoe zij het heeft ervaren om meerdere miskramen te krijgen, wat ze heeft gedaan om het te verwerken en weer door te kunnen. Bovendien vertelt ze haar ervaring met het Zwanger worden traject van BeeMom. Luister naar haar inspirerende verhaal, klik hierboven op de podcast player

De spirituele kant van de miskraam

Voor vrouwen die een miskraam hebben ervaren is het vaak heel helpend om op spiritueel niveau contact te maken met hun (verloren) kinderen. Ik noem ze spirit baby('s), de baby's uit het heden, verleden, de toekomst en alle kindjes die al energetich aan jou verbonden zijn. Ik maak er contact mee via een reading of leer vrouwen er contact mee maken via hypnose. Dat is vaak heel erg troostend en het geeft vertrouwen en zelfs voorspellingen voor de toekomst. Hieronder een podcast aflevering met een spirit baby reading voor iemand die maar niet zwanger werd na een miskraam.

Hulp bij zwanger worden

Kun je wel wat hulp bij het zwanger worden gebruiken? Wil je jouw vruchtbaarheid verbeteren en je kansen op een doorgaande zwangerschap verhogen? Onbewuste blokkades opruimen en meer ruimte geven aan positiviteit? Ik help je graag je kansen te verbeteren, meer rust te krijgen en vol vertrouwen zwanger te worden. Bekijk het Ontspannen Zwanger Worden traject

GRATIS Ontspannen Zwanger worden mp3

Gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3

Lig je er 's nachts wakker van dat het nog niet is gelukt om zwanger te worden? Kun je aan niets anders meer denken en wil je wel wat rust in je hoofd? Dan heb ik iets cools voor je. De GRATIS Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom. Die helpt je ontspannen, beter slapen en je vruchtbaarheid te verbeteren. Ontvang hem gratis en luister hem lekker overdag of tijdens het slapen gaan. Klik hier

Gratis workshop 

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden.


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen