zorgen voor jezelf tijdens je kinderwens
Zorg je net zo goed voor jezelf als voor een ander?
19 februari 2022 

Zorg je net zo goed voor jezelf als voor een ander?

Goed voor jezelf zorgen en zelfliefde is ontzettend belangrijk in je periode van kinderwens. Af en toe een moment nemen voor jezelf, om te mediteren, te ontspannen of iets leuks te doen, helpt je te ontspannen en bij te tanken. En deze ontspanning is niet alleen fijn het is ook goed voor je lichaam en balans.

Veel vrouwen in de zorg en het onderwijs hebben vruchtbaarheidsproblemen

Wat mij opvalt, is dat ik in mijn praktijk bovengemiddeld veel vrouwen heb die een baan hebben in een zorg of onderwijs functie. En wanneer dat niet zo is, hebben ze wel de eigenschappen dat ze veel voor de mensen, dieren en dingen om hen heen zorgen. Ze zorgen erg goed voor iedereen, zijn super lief en behulpzaam… Maar… Ze zetten zichzelf altijd op de 2e plek.

Wanneer zet je jezelf op 1?

Maar wanneer ben jij aan de beurt? Wanneer je altijd de zorgen voor je werk en de mensen om je heen voor laat gaan op jezelf, heb je een goed recept voor stress en uiteindelijk burn-out. Ik hoef je niet te vertellen dat stress niet goed is voor je vruchtbaarheid. Dat je vruchtbaarheid helpende hormonen uit dezelfde grondstoffen worden gemaakt als je stresshormoon. Toch?

Anderen gaan voor

Ik weet als geen ander hoe het gaat. Mensen vragen wat aan je en je wilt super graag helpen. Jij kan helpen. Dat heb ik precies hetzelfde. De zorg voor mijn klanten gaat altijd voor. Ik neem eerder een extra sessie op voor een klant, dan dat ik mezelf even help met een sessie. Toch heb ik gelukkig tijdens mijn laatste ronde IVF extra tijd voor mezelf gemaakt, en allemaal hulp en fijne dingen geregeld om er zelf beter uit te komen.

Net als in het vliegtuig

Wanneer ik vrouwen duidelijk wil maken hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen en dat je daarna nog beter voor een ander kan zorgen, geef ik het voorbeeld van het vliegtuig. Je hebt het vast wel eens gehoord, het veiligheidspraatje van de steward of stewardess in het vliegtuig. “Wanneer de zuurstofkapjes naar beneden komen, doe dan eerst uw eigen masker op, voordat u een ander helpt.” Je kan namelijk moeilijk nog helpen als je dood bent gegaan aan te weinig zuurstof. En dat geldt ook het dagelijks leven. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor een ander zorgen. Met een burn-out help je niemand. Ik heb het twee keer geprobeerd, is niet aan te raden. ;)

Zet jezelf vaker op 1

Weet je, soms moeten er even dingen, waardoor jij even op 2 komt. Maar wat houdt ons tegen om dat op een moment daarna te compenseren? Laten we onszelf vaker opladen waardoor we daarna er weer meer kunnen zijn voor de mensen om ons heen. Zet het in je agenda. Plan een spa dag. Ga aan de slag met Hypnofertility. Ja als er iets liefdevol is voor jezelf, is jezelf Hypnofertility gunnen. Zodat je mentaal weer oplaadt. Weer rust in je hoofd, vertrouwen in je lijf en gewoon lekkerder in je vel.

Zelfliefde affirmaties

Om je te helpen vaker voor jezelf te kiezen en te zorgen heb ik een mooie affirmatie voor je gemaakt.

“Ik houd van mij en zal mijzelf alle liefde geven.

Ik doe wat goed voelt, mijn hele leven.”

Een andere affirmatie die ik vaak gebruik is:


“Ik ben elke dag, op elke manier, beter en beter”


Die helpt eigenlijk altijd, met alles.

Dat is te duur of snapt mijn man niet

Wanneer ik vrouwen spreek die al heel lang niet zwanger kunnen worden, hoor ik vaak ook hoe ze zichzelf wegcijferen. Alles gaat om het krijgen van een kindje en nog zorgen op je werk en in je privéleven. Wanneer ik ze aanbied om hen te helpen zelf liefdevolle zorg te ontvangen, dan gunnen ze het zichzelf niet. Het komt er uit als een excuus om geld of begrip van hun man. Maar eigenlijk durven ze die luxe, die eigenlijk noodzaak is, niet voor zichzelf te creëren. Ze willen het heel graag en zeggen toch nee. Wanneer ik doorvraag blijkt het een gebrek aan zelfwaarde en zelfliefde. Ze gunnen het zichzelf niet.

Je bent waardevol

Natuurlijk denk je op rationeel niveau dat je waardevol bent en dingen verdient, maar wanneer je anderen en werk structureel boven jezelf plaatst, is je verhaal naar je onbewuste wat anders. Daarom heb ik iets leuks bedacht. Voor jou al en alle lieve vrouwen die ik meer zelfliefde en ontspanning gun. Doe mee met mijn workshop (masterclass) en je ontvangt gratis een heerlijke hypnofertility sessie (en nog heel veel tips)! Gun je jezelf dat momentje van zelfliefde? Naar data en aanmelden

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen