Zwanger worden lukt niet - unieke tips
Zwanger worden lukt niet

Als zwanger worden niet lukt

Als het zwanger worden niet lukt kan dat enorm frustrerend zijn. Je hebt eigenlijk alles in je leven wel op de rit en het enige wat er ontbreekt is die o zo gewenste baby.

Ik weet precies waar je doorheen gaat, soms lijkt het wel of iedereen zwanger kan worden behalve jij. Bevruchting wil maar niet slagen, en als dit wel het geval is, is er wel een andere reden waarom zwanger raken niet lukt.


 Zwanger worden lukt niet geen oorzaak

Wellicht heb je een regelmatige cyclus, je hebt een eisprong, je bent vruchtbaar en toch wordt je niet zwanger. Niet prettig als je zwangerschap zich doet uitblijven. Je wilt natuurlijk zwanger worden, of dat nu op natuurlijke wijze is of met wat hulp van de medische malle molen. Je zet alles op zij voor die bevruchte eicel.

Het kan heel frustrerend zijn als het zwanger worden niet lukt en er is geen duidelijke oorzaak. Je hebt ondertussen alles in je hoofd gehad; licht het aan je menstruele cyclus? Misschien heb je een verminderde vruchtbaarheid, misschien is de zaadcel van je partner zwak?

Het lijkt wel of je dan geen strijdplan hebt, maar niets is minder waar. Lees verder, want ik heb wat tips voor je en ik werk juist vaak met een ontbrekende oorzaak. Ik heb hier een aantal tips die je kunnen helpen met vruchtbaarheidsproblemen.

Positief blijven als zwanger worden niet lukt

Hoe blijf je nou positief als je maand na maand een teleurstelling te verwerken krijgt en je bij elke menstruatie/menstruele cyclus het vertrouwen in je lichaam verliest? We willen positief blijven, soms moeten we van onszelf positief blijven, omdat dat beter is voor onze kansen en mindset. Dit is niet makkelijk, want je onderbewustzijn zou willen dat de oorzaak gevonden was.

Maar wees lief voor jezelf. Je mag verdriet en frustratie ook toelaten. Je bent niet geholpen door overal maar een positieve quote overheen te gooien. Laat de emoties toe en ga daarna naar een positieve affirmatie. Alleen dit al kan je helpen om makkelijker de procedure van zwangerschap in te gaan.

 niet zwanger zwangerschapstest (2) zwanger worden lukt niet

Zwanger worden lukt niet, wanneer ga je naar huisarts?

Het kan zijn dat je al een tijdje bezig bent, en hoe lang dat ook is, voor jou is het TE lang. Wanneer je het op natuurlijke wijze aan het proberen bent, zal jij je op een gegeven moment afvragen: waarom lukt het niet? En wanneer is lang nou lang? Wanneer ga ik naar de huisarts?

De meeste vrouwen proberen het eerst een jaar op natuurlijke wijze voor ze naar de huisarts gaan. Ben je 36 jaar of ouder, dan ben je al na 6 maanden welkom.

Na 1 of 2 jaar lukt het nog niet om zwanger te worden

Het kan zijn dat het na 1 of 2 jaar nog niet lukt. Het kan zijn dat de huisarts of fertiliteitsarts je eerst nog naar huis stuurde om het zelf te proberen. Of je hebt zelf uitgesteld om naar een arts te gaan, omdat je het allerliefste op natuurlijke wijze zwanger wordt.

Maar als het al meerdere jaren niet lukt, kan het geen kwaad om onderzoek te laten doen. Onderzoek verplicht je niet tot een medisch traject. Bij elke stap mag je zelf aanvoelen en bepalen of je verder gaat.

Ik wachtte te lang om naar de huisarts te gaan

Zelf heb ik een flink aantal jaar gewacht met naar de huisarts gaan en onderzoek laten doen, omdat ik dacht dat mijn man niet de medische malle molen in wilde. Achteraf baal ik, want ik bleek op jonge leeftijd al een sterk verminderd aantal eicellen te hebben. Iets wat niet te behandelen was.

Daarom adviseer ik vrouwen om bij twijfel in ieder geval onderzoek te laten doen, via huisarts of via Grip. Daarna heb je zelf het inzicht en de keuze wat je met die uitslag doet.

Onbewuste blokkades op het zwanger worden

In mijn praktijk zie ik vaak dat vrouwen onbewuste blokkades hebben. Zowel bij een onverklaarde onvruchtbaarheid als bij lichte aandoeningen. Het is als hebben van onkruid in je tuin. En je onderbewuste is meer dan 95% van de tijd aan het stuur als het gaat om dingen die je doet, denkt, voelt en je lichaamsprocessen.

Het zijn de neurale paden van die die je al geleerd hebt en daarna op de automatische piloot doet. Het is niet te beinvloeden met je bewuste rationele denken, maar wel via hypnotherapie. Ik vertel er meer over in onderstaande podcast afleveringen.

     

"Bij het tweede kindje lukte het opeens niet om wanger te worden"

2de keer zwanger worden lukt niet

Ik heb zelf de ervaring dat de 2e keer zwanger worden niet lukte. Het verbaasde mij, omdat mijn zoon, mijn eerste zwangerschap snel kwam. Helaas zie ik het vaker dat het bij de 2e, 3e of zelfs 4e gewenste kindje het opeens niet lukt.

We gaan minder snel naar de huisarts, omdat we denken dat we het toch kunnen. We nemen onze wens soms ook minder serieus omdat we al moeder zijn. Maar ik wil je zeggen dat jouw wens er gewoon mag zijn. Houd dezelfde ‘wachttijd’ aan als je zou doen bij een eerste zwangerschap.


zwanger worden lukt niet tips

Zwanger worden lukt niet: tips

Wanneer je naar tips zoekt om je vruchtbaarheid te verbeteren, dan wordt je op het internet helemaal dood gegooid met leefregels, supplementen en behandelingen. Tegen de tijd dat vrouwen met hun kinderwens bij mij aankloppen, hebben ze vaak een lijst met dingen die ze ‘moeten’ die alleen maar meer stress oplevert en geen baby heeft bezorgd. Ik kijk altijd kritisch met ze naar wat belangrijk is en wat haalbaar is.

Zodra je er veel stress van krijgt, stop er dan mee of werk er met kleine stappen naar toe. Want hoe helpend een tip ook, er is geen gouden combi van moetjes die een baby garandeert. Luister hieronder naar de Zwanger Worden Podcast voor de beste tips:

Lees ook mijn hele blog over Zwanger worden tips hier

Zwanger worden lukt niet door stress

Dat stress een negatieve invloed heeft op je vruchtbaarheid, is al meerdere malen bewezen. Onderzoeken rondom vruchtbaarheid en onvruchtbaarheid kun je trouwens vinden via fertstert.org Waar je trouwens ook een onderzoek vind dat hypnose tijdens IVF zorgt voor 2x zoveel baby’s! Just saying.

Daarom help ik met hypnotherapie vruchtbaarheid verhogen en stress verminderen. Want niet zwanger worden, zorgt zelf al voor meer stress…

Niet zwanger worden door verminderde zaadproductie

Als je met verminderde vruchtbaarheid te maken hebt, kan het zijn dat dit veroorzaakt wordt door een tekort aan testosteron van je partner, wat effect heeft op de erecties en de ontwikkeling van sperma. Maar ook oxidatieve schade aan zaad cellen, kan een grote rol spelen bij het ontstaan van vruchtbaarheidsproblemen.

Bij te weinig testosteron kunnen afwijkingen aanwezig zijn bij het zaadcel van je partner.

Dit kan leiden tot het feit dat de zaad cel minder bewegelijk is, en het de competentie mist om de rijpe eicel binnen te dringen. Het kan dus zijn dat de bal niet ligt bij jou, maar bij je partner!

Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om de vruchtbaarheid van zowel jou als je partner te verbeteren. Het is raadzaam om hierover eens te praten met een professional, zodat jullie samen kunnen kijken wat voor koppels zoals jullie het beste zou werken. Blijf als team werken en samen kunnen jullie het doel bereiken!

Vaak zijn kleine dingen de oorzaak van onvruchtbaarheid. Wat alleen al kan helpen is een Testosterontest, als je het testosteron gehalte weet, weet je vaak ook de kwaliteit van de zaadcellen. Wat een belangrijke factor kan zijn voor het bevruchten van de eicel. Maar wat er ook gebeurt, blijf lief voor elkaar.

edelstenen vruchtbaarheid zwanger worden kammereriet

Forum over zwanger worden?

Als zwanger worden niet lukt, is het soms heel aantrekkelijk om naar een forum te gaan. Maar ik raad het je toch af. Net als dr. Google vragen over je vruchtbaarheid. Want het zorgt vaak voor nog meer stress, de dat-heb-ik-ook cultuur en het geeft het verkeerde beeld aan je onderbewuste.

Vragen over onvruchtbaar zijn, en vruchtbaarheidsbehandelingen moeten worden beantwoord door een professional, zoals een gynaecoloog, en niet door andere koppels met een soortgelijke vruchtbaarheidsproblemen.

Als jij je omringt met verminderd vruchtbare klagende vrouwen, dan denkt jouw onderbewuste dat dat normaal is. Je kunt beter bij mij een groepsprogramma doen, waarbij de groep juist elkaar helpt om positiever en vruchtbaarder te worden. Want ik ben wel vóór de kracht van de groep. Wij helpen elkaar om de kans op slagen te verhogen in de meest vruchtbare periode.

Het lukt niet na een miskraam

Wat ik heel regelmatig zie is dat het vrouwen na een miskraam langer kost of  niet meer lukt om zwanger te worden. We denken dat we het wel verwerkt hebben en willen daarna niets liever dan zo snel mogelijk een gezonde doorgaande zwangerschap. Toch kan een miskraam juist voor onbewuste blokkades zorgen.

Jouw onderbewuste (reptielenbrein) wil je namelijk altijd beschermen tegen pijn en gevaar. Ook mentale pijn. En de snelste weg om de pijn van een mogelijke volgende miskraam te voorkomen, is nooit meer zwanger worden. Daarom besteed ik veel tijd in mijn werk aan het opruimen van onbewuste blokkades.

De mentale kloof waarin je verlangt naar een gezonde bevruchting, is heel beweeglijk. Met gevolg dat het nóg moeilijker is om zwanger te worden. Een goede vruchtbaarheidsbehandeling is leren om met deze mentale klap om te gaan.

Hoeveel procent van de vrouwen raakt wel meteen zwanger?

Als je probeert zwanger te worden, is het normaal om je af te vragen hoeveel vrouwen er meteen zwanger raken. Hoewel je jezelf niet moet vergelijken met anderen, is het begrijpelijk dat je deze vraag hebt. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30 procent van de vrouwen binnen 3 maanden zwanger raakt, terwijl 70 procent dit doet binnen een half jaar.

Na een jaar is dat percentage gestegen naar ruim 80 procent en na 2 jaar is bijna 90 procent van alle vrouwen die zwanger proberen te worden in verwachting. Als je na een jaar nog niet zwanger bent, kun je altijd je huisarts raadplegen voor een doorverwijzing naar een gynaecoloog.

Onthoud dat ieder lichaam anders is en dat het voor de ene vrouw misschien wat langer kan duren om zwanger te raken dan voor de andere. Het belangrijkste is dat je gezond blijft en positief blijft denken!

Wél zwanger worden

Wil jij nu eindelijk wél zwanger worden? Ik help je graag je kansen verdubbelen, je blokkades op het zwanger worden opruimen en weer vertrouwen in de toekomst krijgen. Dit doe ik doormiddel van 3keys Hypnofertility, bijvoorbeeld het Sneller Zwanger Worden programma. Zie hier

 


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen