Zwanger worden lukt niet

Als het zwanger worden niet lukt kan dat enorm frustrerend zijn. Je hebt eigenlijk alles in je leven wel op de rit en het enige wat er ontbreekt is die o zo gewenste baby. Ik weet precies waar je doorheen gaat, soms lijkt het wel of iedereen zwanger kan worden behalve jij.


Zwanger worden lukt niet geen oorzaak

Wellicht heb je een regelmatige cyclus, je hebt een eisprong en toch wordt je niet zwanger. Je wilt natuurlijk zwanger worden, of dat nu op natuurlijke wijze is of met wat hulp van de medische malle molen. Het kan heel frustrerend zijn als het zwanger worden niet lukt en er is geen duidelijke oorzaak. Het lijkt wel of je dan geen strijdplan hebt, maar niets is minder waar. Lees verder, want ik heb wat tips voor je en ik werk juist vaak met een ontbrekende oorzaak.

 

Positief blijven als zwanger worden niet lukt

Hoe blijf je nou positief als je maand na maand een teleurstelling te verwerken krijgt en je bij elke menstruatie het vertrouwen in je lichaam verliest? We willen positief blijven, soms moeten we van onszelf positief blijven, omdat dat beter is voor onze kansen en mindset. Maar wees lief voor jezelf. Je mag verdriet en frustratie ook toelaten. Je bent niet geholpen door overal maar een positieve quote overheen te gooien. Laat de emoties toe en ga daarna naar een positieve affirmatie.

 

Zwanger worden lukt niet wanneer naar huisarts?

Het kan zijn dat je al een tijdje bezig bent, en hoe lang dat ook is, voor jou is het TE lang. Wanneer je het op natuurlijke wijze aan het proberen bent, zal jij je op een gegeven moment afvragen: waarom lukt het niet? En wanneer is lang nou lang? Wanneer ga ik naar de huisarts? De meeste vrouwen proberen het eerst een jaar op natuurlijke wijze voor ze naar de huisarts gaan. Ben je 36 jaar of ouder, dan ben je al na 6 maanden welkom.

 

Na 1 of 2 jaar lukt het nog niet om zwanger te worden

Het kan zijn dat het na 1 of 2 jaar nog niet lukt. Het kan zijn dat de huisarts of fertiliteitsarts je eerst nog naar huis stuurde om het zelf te proberen. Of je hebt zelf uitgesteld om naar een arts te gaan, omdat je het allerliefste op natuurlijke wijze zwanger wordt. Maar als het al meerdere jaren niet lukt, kan het geen kwaad om onderzoek te laten doen. Onderzoek verplicht je niet tot een medisch traject. Bij elke stap mag je zelf aanvoelen en bepalen of je verder gaat.

 

Ik wachtte te lang om naar de huisarts te gaan

Zelf heb ik een flink aantal jaar gewacht met naar de huisarts gaan en onderzoek laten doen, omdat ik dacht dat mijn man niet de medische malle molen in wilde. Achteraf baal ik, want ik bleek op jonge leeftijd al een sterk verminderd aantal eicellen te hebben. Iets wat niet te behandelen was. Daarom adviseer ik vrouwen om bij twijfel in ieder geval onderzoek te laten doen, via huisarts of via Grip. Daarna heb je zelf het inzicht en de keuze wat je met die uitslag doet.

 

2de keer zwanger worden lukt niet

Ik heb zelf de ervaring dat de 2e keer zwanger worden niet lukte. Het verbaasde mij, omdat mijn zoon, mijn eerste zwangerschap snel kwam. Helaas zie ik het vaker dat het bij de 2e, 3e of zelfs 4e gewenste kindje het opeens niet lukt. We gaan minder snel naar de huisarts, omdat we denken dat we het toch kunnen. We nemen onze wens soms ook minder serieus omdat we al moeder zijn. Maar ik wil je zeggen dat jouw wens er gewoon mag zijn. Houd dezelfde ‘wachttijd’ aan als je zou doen bij een eerste zwangerschap.


Zwanger worden lukt niet: tips

Wanneer je naar tips zoekt om je vruchtbaarheid te verbeteren, dan wordt je op het internet helemaal dood gegooid met leefregels, supplementen en behandelingen. Tegen de tijd dat vrouwen met hun kinderwens bij mij aankloppen, hebben ze vaak een lijst met dingen die ze ‘moeten’ die alleen maar meer stress oplevert en geen baby heeft bezorgd. Ik kijk altijd kritisch met ze naar wat belangrijk is en wat haalbaar is. Zodra je er veel stress van krijgt, stop er dan mee of werk er met kleine stappen naar toe. Want hoe helpend een tip ook, er is geen gouden combi van moetjes die een baby garandeert.

 

Zwanger worden lukt niet door stress

Dat stress een negatieve invloed heeft op je vruchtbaarheid, is al meerdere malen bewezen. Onderzoeken rondom vruchtbaarheid en onvruchtbaarheid kun je trouwens vinden via fertstert.org Waar je trouwens ook een onderzoek vind dat hypnose tijdens IVF zorgt voor 2x zoveel baby’s! Just saying. Daarom help ik met hypnotherapie vruchtbaarheid verhogen en stress verminderen. Want niet zwanger worden, zorgt zelf al voor meer stress…

 

Forum over zwanger worden?

Als zwanger worden niet lukt, is het soms heel aantrekkelijk om naar een forum te gaan. Maar ik raad het je toch af. Net als dr. Google vragen over je vruchtbaarheid. Want het zorgt vaak voor nog meer stress, de dat-heb-ik-ook cultuur en het geeft het verkeerde beeld aan je onderbewuste. Als jij je omringt met verminderd vruchtbare klagende vrouwen, dan denkt jouw onderbewuste dat dat normaal is. Je kunt beter bij mij een groepsprogramma doen, waarbij de groep juist elkaar helpt om positiever en vruchtbaarder te worden. Want ik ben wel vóór de kracht van de groep.

 

Het lukt niet na een miskraam

Wat ik heel regelmatig zie is dat het vrouwen na een miskraam langer kost of niet meer lukt om zwanger te worden. We denken dat we het wel verwerkt hebben en willen daarna niets liever dan zo snel mogelijk een gezonde doorgaande zwangerschap. Toch kan een miskraam juist voor onbewuste blokkades zorgen. Jouw onderbewuste (reptielenbrein) wil je namelijk altijd beschermen tegen pijn en gevaar. Ook mentale pijn. En de snelste weg om de pijn van een mogelijke volgende miskraam te voorkomen, is nooit meer zwanger worden. Daarom besteed ik veel tijd in mijn werk aan het opruimen van onbewuste blokkades.

 

Zwanger worden en spiritualiteit

Ja ik ben dus vóór het werken in een groep met krachtige vrouwen. De energie van vrouwen. Wij hebben een intuïtie en spiritualiteit die we niet altijd optimaal benutten als het gaat om zoiets spiritueels en vrouwelijks als zwanger worden en creëren. Daarom zit er in mijn Ontspannen Zwanger Worden traject ook een spiritueel deel. Ik kom zelf heel nuchter over, maar ik heb ook een groot spiritueel stuk, die ik zie als grote x-factor als het gaat om vrouwen helpen zwanger te worden.

 

Hulp bij zwanger worden

Kun je wel wat hulp bij het zwanger worden gebruiken? Wil je jouw vruchtbaarheid verbeteren en je kansen op een doorgaande zwangerschap verhogen? Onbewuste blokkades opruimen en meer ruimte geven aan positiviteit? Ik help je graag je kansen te verbeteren, meer rust te krijgen en vol vertrouwen zwanger te worden. Bekijk het Ontspannen Zwanger Worden traject

Over de schrijver
Reactie plaatsen