Zwanger worden ondanks je overgewicht
Zwanger worden met overgewicht en afvallen
22 juli 2022 

Zwanger worden met overgewicht en afvallen

Zwanger worden met overgewicht

 

Wanneer je last hebt van overgewicht, kan dat negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Ik vind dit het de meest verschrikkelijke zin om te schrijven, want veel vrouwen geven zichzelf al de schuld als een zwangerschap op zich laat wachten. Lief zijn voor jezelf, in je mind, is dan ook één van de belangrijkste punten in mijn programma. Want vertrouwen hebben in jezelf en je lichaam is zo waardevol.

 

Extra moeilijk om af te vallen

Maar toch wil ik het graag hebben over (over)gewicht en een gezonde leefstijl. Want velen van ons willen heel graag een gezond gewicht en ons houden aan een gezonde leefstijl, maar alle hormonen, tegenslagen en stress alleen al van het niet zwanger worden kan ervoor zorgen dat we een emotionele eetbui krijgen.

 

Help

Daar ben ik zelf geen uitzondering op.  

Ik was altijd al stevig en toen cor*na en IVF daar nog bovenop kwamen, was ik helemaal niet meer op het gewicht wat ik wilde zijn. 

Opeens kreeg ik ook steeds meer klanten die met precies hetzelfde probleem kampten en ze vroegen mij om hulp.


 

Hypnose om af te vallen?

Zelf was ik al bekend met hypnose voor gewichtsverlies, zoals de hypnotische maagband. Ook kende ik uit mijn directe omgeving zowel collega’s als dierbaren die daar heel veel succes mee behaalde. Tot op heden behandelde ik alleen mensen met een onvervulde kinderwens, maar toen ook zij wilden afvallen, heb ik besloten een opleiding gewichtsverlies doormidden van hypnose te volgen in de Verenigde Staten bij een man die echt super veel ervaring heeft en geroemd hypnotherapeut is.

 

Na 1 dag merkte ik verschil

Tijdens mijn weightloss training merkte ik gelijk zelf na 1 dag al het verschil. Het was opeens zo makkelijk om gezonde keuzes te maken. Mij te houden aan mijn eet planning. Om aangeboden gebakjes af te slaan en mijn bord niet leeg te eten. Ik heb zelfs als tijden geen koek, chocolade of chips aangeraakt. Weet je wat voor wonder dat is?

 

Wachten tot het juiste moment

Voordat ik de cursus had afgerond was ik al 3 kilo lichter en ik was zo enthousiast! Ik dacht altijd dat ik op het goede moment moest wachten om er echt wat aan te doen. Nou als ik moet wachten tot er geen stress meer in mijn leven is, dan kan ik wachten tot mijn pensioen. Er is niet zoiets als het juiste moment en bovendien bleek het niet eens nodig! Het juiste moment om lekkerder in je vel te zitten is altijd nu

 

Gemakkelijk aan je gezonde leefstijl houden

Na de eerste hypnose sessie ging het met zoveel gemak. Ik had geen wilskracht nodig. Ik hoefde geen mentale ruimte vrij te maken om mij aan mijn gezonde schema te houden. Wat een opluchting. Waarom had ik dit niet eerder gedaan? Ik weet als hypnotherapeute als geen ander hoe fantastisch hypnotherapie werkt, had ik een blinde vlek voor afvallen omdat het in het verleden af hing van perfecte periodes in mijn leven?

 

Cursus voor iedereen die gezonder wil leven en afvallen

Dus vandaar dat ik met groot enthousiasme naast mijn zwanger worden trajecten nu ook een cursus ontspannen afvallen geef. Voor alle wensmoeders, van een klein beetje overgewicht tot veel overgewicht. Maar ook voor vrouwen die niet meer hun hoofd vol willen hebben met de strijd om de kilo’s en ook de vrouwen die (nog) niet behandeld worden in het ziekenhuis door een te hoog BMI. Voor jou, heb ik deze cursus gemaakt (en ook voor mezelf), zodat je ontspannen gezond kan leven.

 

Ik help je graag naar gezond leven en lichaam

Tot slot nog een disclaimer; ik ben geen arts en geen diëtist. Ik ben een hele goede hypnotherapeute die jouw mind en lichaam in lijn kunnen brengen met jouw wensen. Ik help onbewuste blokkades en zelf-sabotage doorbreken zodat je echt gezond en gelukkig kan worden. Ik ben mij er van bewust dat te snel afvallen niet goed is, maar gezond leven en naar een gezond BMI gaan wel goed is voor je vruchtbaarheid.

 

Geen dieet, wel gezond

Ik geef geen dieten, ik vertel niet wat je moet eten en drinken en hoeveel je moet bewegen. De gemiddelde vrouw weet dat zelf namelijk heel goed. En als jij een maatwerk dieet nodig hebt, dan weet jij de juiste specialist daar wel voor te vinden. Ik help je om dat proces gewoon een heel stuk makkelijker vol te houden. Waardoor je weer lekkerder in je vel zit en weer blij bent met je lichaam, want dat stukje controle en sterke mind, is vaak de missing link.


Online cursus 'Ontspannen Afvallen' voor wensmoeders

Wil je met hypnofertility aan de slag om af te vallen? Klik hier en krijg toegang tot alle opgenomen sessies, het is een mooie aanvulling op de trajecten van BeeMom

 

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen