zwanger worden na miskraam lukt niet

zwanger worden na miskraam lilian kruse beemom hypnofertility vruchtbaarheid

Zwanger worden na miskraam lukt niet
Zwanger worden na een miskraam of eerdere zwangerschap, lijkt soms moeilijker te lukken dan de eerste keer. Dat het na een eerdere zwangerschap (nog) niet lukt, is frustrerend. Ergens weet je dat je lichaam het kan, maar waarom duurt het dan nu zo lang? Wellicht zien de artsen ook niets afwijkends, of een reden waarom de volgende zwangerschap niet zou komen en blijven zitten, toch is het nog niet gelukt.

Ik zie het keer op keer in mijn praktijk. Ongeveer 80% van de wensmoeders in mijn praktijk heeft wel een miskraam ervaren en er is geen aanwijsbare reden waarom een volgende zwangerschap niet zou lukken of voldragen kan worden. Maar ze zijn al maanden zo niet jaren verder…

Voor mij is het hebben ervaren van een miskraam, verlies of ander trauma juist een heel duidelijk aanknopingspunt. Het kan juist een onbewuste blokkade vormen voor een nieuwe zwangerschap.

Miskraam kan onbewuste blokkade vormen
Onbewuste blokkades, als je mij volgt zal de term vaker voorbij komen. Wat bedoel ik er nu precies mee? Om het heel kort uit te leggen: Je hersenen sturen alle lichaamsprocessen aan, soms bewust soms onbewust. Al je gedachtes, lichaamsprocessen en gedrag begint met een signaal van je brein. Ik noem dat een patroon of neuraal pad. Je brein doet heel veel op de automatische piloot, meer dan 90%. Ga maar na, als je in de auto naar je werk rijdt, hoef je niet meer bewust na te denken over schakelen, je linkervoet op de pedaal, je hand op de versnellingspook, je ogen op de weg etc. Gaat vanzelf. Een aangelegd patroon. Je kunt zelfs op locatie aankomen en niet meer weten hoe je er gekomen bent, maar je bent veilig aangekomen.

Je onbewuste wil jou beschermen
Ok, dus je automatische piloot zorgt voor meer dan 90% van al je gedrag, gedachtes en lichaamsprocessen. En de belangrijkste taak van je onbewuste is jouw beschermen, je veilig houden.

Dus als een miskraam of trauma jou ontzettend veel pijn hebt gedaan, wil jouw onbewuste jou daar tegen beschermen. Wat is dan de meest effectieve manier? Nou gewoon nooit meer zwanger worden, dan hoef je niet opnieuw die pijn te ervaren. Dat is natuurlijk niet wat je wil, en dat veroorzaakt een andere sluimerende pijn, maar dat is wat ik vaak zie.

Onbewuste blokkades oplossen
Doormiddel van hypnotherapie help ik vrouwen hun trauma’s verwerken, de onbewuste blokkades opruimen waardoor het patroon/pad ‘zwanger worden’ weer wagenwijd open staat. En dan lukt het opeens spontaan wel… En bijkomend effect, ze zitten ook weer lekkerder in hun vel, want de rotzooi (onbewuste blokkade) in hun hoofd is opgeruimd, angst is weg. Wie wil dat nou niet?

Directe en indirecte blokkades
Soms is er een duidelijk aanwijsbaar trauma, slechte familieband of beperkende overtuiging die in de weg zit en de onbewuste blokkade is, soms is het minder duidelijk of heeft het niet een directe relatie met zwanger worden of miskramen. Dan gaan we gewoon op zoek in de onbewuste mind. Volgen het terug.

Mijn ervaring
Zelf heb ik ook een aantal obstakels in het hier en nu terug gevolgd naar het verleden. Waar het was ontstaan? Ik ben op mijn 4e zo’n 20 keer op mijn kont gevallen tijdens de eerste keer op rolschaatsen… Op mijn 3e zat ik op peuterspeelzaal, schrok ik op uit mijn kleurboek en zag ik opeens de hele klas in de kring zitten zonder mij. Het lijken voor volwassenen futiele ervaringen of herinneringen, toch groeiden ze uit tot echte blokkades in mijn volwassen leven. Maar met 1 sessie per gebeurtenis, per blokkade in het hier en nu, was het opgelost. De eerste keer dat ik dit ervaarde was ik zwaar verbaasd. Hoe kan dat? Ik ging me er meer en meer in verdiepen en toen was het eigenlijk heel logisch.

Wil je weten wat jou blokkade is?
Wil je weten wat jouw onbewuste blokkade is voor een succesvolle zwangerschap? Stuur me een mailtje! Druk op reply, het zou zomaar kunnen dat we er samen achter komen.

Stuur een berichtje via de knop

Zwanger worden na miskraam lukt niet, en misschien lukt ontspannen ook wel niet…

Vraag dan HIER gratis mijn ‘geschenk van ontspanning’ mp3 aan

Geef een reactie