Probeer jij zwanger te worden?
Probeer jij zwanger te worden?

“Ik probeer al 6 jaar zwanger te worden” zei een cliënte van de week tegen mij. Al 6 jaar zegt zij tegen zichzelf dat ze probeert zwanger te worden. Dat is erg anti-hypnotisch. Voor mij is dat gelijk duidelijk, toch gebruiken we het massaal. Iets proberen.

Gelukkig zie ik op tv steeds vaker mensen die uitleggen wat PROBEREN nou echt betekend. Zoals Lucia Rijker bij Dreamschool, ik ben groot fan, maar dat terzijde. Probeer maar eens die appel te pakken. Nee, niet echt de appel pakken. PROBEER de appel te pakken. Dan wil je hem wel pakken, maar je doet het niet. Want als je het echt ging doen, dan zou je zeggen/denken: 'ik pak de appel' of 'ik ga de appel pakken' en niet 'ik ga proberen de appel te pakken'. Heel logisch toch?

Je kent ook vast wel mensen die ‘proberen’ af te vallen, of ‘proberen’ te stoppen met roken. Dat ‘proberen’ ze vele malen, maar het lukt uiteindelijk niet. Ze zeggen dan vaak een beetje twijfelachtig dat ze het weer gaan proberen, dat ze hopen dat het dit keer lukt. Dit keer proberen ze wat anders. Of erger nog ze proberen dezelfde manier die al vele malen faalde. “Steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten, is dat de definitie van waanzin volgens Albert Einstein. Steeds hetzelfde ‘proberen’ en andere resultaten verwachten, is zowaar nog erger." - Lilian Kruse

Mijn advies aan alle vrouwen die succesvol zwanger willen worden, en ook aan degene die echt af wil vallen of willen stoppen met roken. Zeg concreet wat je wil DOEN. Stuur duidelijke en directieve taal naar je onbewuste. Zeg bijvoorbeeld; “Ik sta open voor een gezonde zwangerschap” of “Ik word zwanger”. Formuleer die zin altijd positief.

Het is de wet van de aantrekkingskracht. Hoe vaker je het herhaalt en hoe aantrekkelijker je dat doel maakt, hoe groter de slagingskans wordt.

Nu moet ik ook gelijk aan een ander doel denken, wat wij vrouwen ons zelf stellen zo’n 10 tot 15 jaar lang voordat we zwanger willen worden. Het doel van niet zwanger worden… Ja, want als we nog studeren en wanneer de timing en omstandigheden nog niet juist zijn, willen we nog niet zwanger worden. Maandelijks zijn we opgelucht als we ongesteld worden. Op het moment dat we beslissen dat we wel zwanger willen worden, heeft je mind soms even tijd nodig om dat 15 jaar lang ingeprente doel om te zetten. Soms gaat daar even een jaar over heen.

Maar na dat jaar verandert bij veel vrouwen het optimistische ‘ik wil zwanger worden’ in ‘misschien zal ik nooit zwanger worden’ of ‘wat is er mis met mijn lichaam?’ en ‘iedereen kan zwanger worden, behalve ik’… Tja dat zijn geen positieve doelen die je na wil jagen.

Maar hoe dan wel Lilian? Nou, zoals beschreven, blijf je doel positief formuleren en heb vertrouwen in je lichaam en de toekomst. Je kunt het bijvoorbeeld 3 weken lang 20 keer per dag tegen jezelf zeggen; “ik ga zwanger worden en ik vertrouw op mijn lichaam”.

Maar soms kun je wel wat hulp gebruiken om je onbewuste gedachtes en patronen te doorbreken. Om je mind, lichaam en hormonen wat meer in lijn te brengen met je doel. En dan het liefst super snel. Daar help ik je graag bij. In 3 cyclussen help ik jouw lichaam en mind helemaal klaar te maken voor een succesvolle zwangerschap.

Wil je meer weten? Plan hier gratis en vrijblijvend een skype sessie en ik geef je gelijk 3 waardevolle tips.

Wil je eens een hypnofertility audio PROBEREN? uhhh ik bedoel LUISTEREN? ;)

Klik op de knop en ik stuur de eerste gratis naar je toe.

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Rianna
Door

Rianna

op 15 May 2019

Je blog komt even keihard binnen 'proberen zwanger te worden'. Zo herkenbaar die gedachten die je omschrijft. Ik ben je zo dankbaar voor alle tips die ik wekelijks (soms zelfs dagelijks) van je krijg.

Reactie plaatsen