EMBtest ervaring- Voor vrouwen die zwanger willen worden
EMBtest getest

EMBtest lavinia lilian BeeMom zwanger worden vruchtbaarheit

De EMB-test…

Sommige wensmoeders doen een EMB test. Dat hoor ik regelmatig in mijn praktijk, en jij zal er misschien ook wel eens over gehoord hebben. Maar wat is het nou eigenlijk?

Waarom ik mijn ervaring met de EMBtest deel

Naast mijn werk als hypnotherapeute, waarbij ik dus help om met je mindset ervoor te zorgen dat je lekkerder in je vel zit en je kansen op een zwangerschap vergroten. Wil ik zoveel mogelijk kennis delen. In dit blog deel ik mijn ervaring en kennis over EMB. Let op, ik zeg je niet of je het wel of niet moet doen, dat is helemaal aan jou. Dat is ook niet mijn werk. Maar het is wellicht fijn om een ander zijn ervaring te horen.

Algemeen over EMB-test

De EMB test is een Energetische Morfologische Bloedtest die door middel van een klein vingerprikje kan worden afgenomen. Er kan veel informatie uit het bloed worden gehaald bij de huisarts, maar er kan nog veel meer informatie uit het bloed worden gehaald. De EMB test is een holistische benadering van bloedonderzoek en kan preklinische belastingen en energetische belastingen aantonen. De uitslag van de test geeft veel waardevolle en bruikbare info over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam (bron. sohf.nl).

EMB een alternatievere bloedtest

Ik kan nog een hele lijst opnoemen wat er allemaal getest wordt, maar belangrijker wat kan je hier nou mee en hoe moet je hier naar kijken? Het is dus even wat anders dan de huisarts doen. Ik vergelijk het wel eens met bioresonantie voor je bloed. Oftewel een wat alternatievere en spirituelere benadering. En hoewel ik zelf van oorsprong een nuchtere bouwvrouw ben, sta ik hier wel voor open. Ik heb me in de afgelopen jaren voor meer dingen open gezet en dat heeft mij heel veel moois gebracht (lees hypnotherapie).

Ik was benieuwd

Je krijgt inzicht in waarden tekorten in je bloed, maar ook in je lichaam. Je krijgt inzicht in voedselintoleranties (geen allergieën maar intoleranties, oftewel, dan wordt je lichaam er niet blijer en gezonder van), in energetische blokkades, hormonen, stresslevels etc. Ik was heel benieuwd. Ik had kort daarvoor namelijk een bloedtest bij de huisarts laten doen wegens wat vage klachten, zoals vermoeidheid en duizeligheid. De huisarts zei zoals gewoonlijk, helemaal gezond, wel een zuinige bloeddruk. Dus wat zou er uit mijn EMB-test komen? Ik wilde het voor jullie en ja ook voor mezelf eens testen.

De EMBtest afgenomen door Lavinia

De test heb ik laten doen door Lavinia Frantzen van www.laviniafrantzen.nl , maar er zijn meerdere dames die het doen. Lavinia is een hele lieve en gevoelige vrouw, openminded en geïnteresseerd. Ze houdt zich bezig met het beïnvloeden van je hormonen doormiddel van voeding. Denk daarbij aan PCOS, kinderwens en menstruatieklachten. Na de uitslag uit het lab terug kwam heeft ze het uitgebreid met mij besproken en een adviesrapport voor me opgesteld. Handig want het was een hele berg info.

Het inzicht dat ik wilde

Lavinia deed een klein speldenprikje in mijn vinger en deed wat druppels bloed in een buisje en op een microscoop glaasje. Het werd op de post gedaan en een week later was de uitslag daar. Ik wilde wel wat inzichten in mijn vermoeidheid, buikklachten, overtollige histamine (netelroos) en hoofdpijnen. Ik wist zelf al dat ik slecht reageer op suiker en dubbel slecht op alcohol en was benieuwd of dat naar boven zou komen. Ik grapte nog met mijn man, echt super lastig als je intolerant bent voor gluten of melk ofzo. Je kan de test ook doen als je nieuwsgierig bent naar het verbeteren van je vruchtbaarheid, cyclus en hormonen, door middel van voeding/supplementen.

De uitslag

Tromgeroffel! Daar was de uitslag, 13 pagina’s vol met rood-groene balkjes. Uitslagen over hematologie (wat je bij de huisarts ook krijgt), microscopisch onderzoek, vitaminen, mineralen, vetzuren, over vrouwelijke hormonen, neurotransmitters, stress hormonen, acupunctuur meridianen, energetische pathogeen belasting, darm parameters, energetische blokkades, verstoringen, energetische intoleranties etc. En per onderwerp dus vele onderdelen. Ik was blij dat Lavinia het even toelichtte en uiteindelijk in het rapport verduidelijkte waar ik op moest letten. Natuurlijk had ik de hoofdprijs gewonnen, intolerant voor zowel suiker, gluten, tarwe en koemelk. Pfff ook een tekort aan serotonine kwam naar voren, laag magnesium en foliumzuur en echt heel veel signalen van darmverstoring.

Even slikken

Ik moet eerlijk zijn, ik schrok een beetje van de uitslag. Ik dacht dat ik redelijk gezond was, op wat vage klachten na. Maar goed. Ik ging gelijk aan de slag en heb me eerst gestort op mijn voeding. Want die darmen waren niet blij. Dus 3 weken lang ging ik melk, suiker en glutenvrij. Cold-turkey. Tja, ik merkte gelijk verbetering in mijn darmen, maar ook dat het een extreem dieet was. Ik moest zoveel omgooien, dubbel koken en kwam nog aan ook. …En ik adviseer altijd om gematigd te doen. Dus dat extreme over boord gegooid en nu in kleine stappen en met goeie supplementen kijken of ik stapjes kan maken naar een blije darm.

Inzicht en bevestiging

Wat heeft de test me gebracht? Tja, het bracht me bevestiging en inzicht over mijn gezondheid. Ik ben ook blij met de brede en holistische kijk van de test. Ik geloof wel wat er uit komt. Het is niet zoals een horoscoop dat het ook de uitslag van de buurvrouw had kunnen zijn. Wel moet ik mijn weg nog even gaan vinden naar een passende oplossing, maar ik heb er vertrouwen in dat ik daar stap voor stap ga komen.

Nieuwsgierig?

Nu je dit gelezen hebt denk je wellicht, wat interessant, ik wil ook weten wat er bij mij uit zou komen. Of je denkt, joh, dat past helemaal niet met me, dan is het fijn om die helderheid te hebben. Allebei goed. Mocht je nieuwsgierig zijn, ik deed de test bij Lavinia zie www.laviniafrantzen.nl/ een EMB-test plus adviesrapport en twee consulten kopen.

Wat kun je nog meer doen voor je vruchtbaarheid?

Nog iets wat je kunt doen voor je vruchtbaarheid is Hypnofertility. Dat is hypnotherapie gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Het verdubbelt minimaal je kansen, zorgt voor meer rust in je hoofd en vertrouwen in je lichaam. Je kunt gratis kennismaken met Hypnofertility via de Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom, vraag hem nu aan

beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen