Bang voor een positieve test en miskraam
Bang voor een positieve test en miskraam
Manouk
25 oktober 2019 

Bang voor een positieve test en miskraam

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Blog #5 van wensmama Manouk

Daar zijn we weer met een blog over de hypnofertility sessie van afgelopen week hoor, want deze week stond er weer een afspraak bij Lilian gepland.

Bang voor een positieve test

We begonnen de sessie zoals gewoonlijk, met een heerlijke kop thee en de vraag hoe het de afgelopen periode is gegaan. Zowel met het huiswerk, als met mezelf (en het kinderwens traject). Ik blijf het fijn vinden om elke afspraak op deze manier te beginnen, omdat er op deze manier aandacht is voor de dingen die er op dat moment spelen en je op dit moment dingen kunt aangeven waar je bijvoorbeeld tegenaan loopt qua huiswerk opdrachten. Vandaag zouden we gaan werken aan het stuk angst omtrent een positieve zwangerschapstest.

Met open ogen in hypnose

Nadat we dit alles goed hadden besproken, mocht ik wederom plaatsnemen in de stoel voor de daadwerkelijke hypnosessie. Vandaag begonnen we hem met mijn ogen open. Ik dacht in eerste instantie, dit gaat dus helemaal niks worden, want hoe ga je mij in hypnose krijgen als ik alles gewoon kan zien?

Mijn hand luisterde...

Lilian begon tegen mijn hand te praten, waarbij ze graag wilde dat mijn hand bepaalde bewegingen zou maken. Ik keek zelf maar de andere kant op, waarbij ik vooral niet mijn best ging doen om instructies op te volgen. Zo ging ik lekker in mijn hoofd tellen van 100 naar 0, in stapjes van 3. Geloof het of niet, maar mijn hand luisterde naar de aanwijzingen van Lilian, zonder dat mijn bewustzijn hier ook maar iets mee deed. Ik moest er zelf om lachen, omdat ik dacht: “wat gebeurt hier nou?”

 wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Dit gevoel oproepen lukte mij niet

Na een tijd mocht ik mijn ogen sluiten en gingen we verder met de hypnose. We gingen naar een van de momenten, waarop ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Lilian wilde graag dat ik dit gevoel zou oproepen bij mezelf. Zoals ik in eerdere sessies heb gemerkt, lukte het mij niet om dit gevoel op te roepen en frustreerde mij dat. Ik kreeg het gevoel dat ik faalde, omdat ik het “gewoon” moet kunnen.

Falen en perfectionisme

Tijdens de rest van de sessie kwam dit hele stuk falen in alle facetten naar boven. Mijn angst om te falen is veel breder dan enkel het gevoel van falen wat ik heb omtrent zwanger worden/blijven. Er kwamen meerdere situaties naar boven, waarbij ik het gevoel heb gehad dat ik faalde, of dat iets niet perfect zou zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld vroegtijdig afgestudeerd van mijn HBO-diploma met een 9. Nog steeds vind ik dit niet “goed genoeg”, omdat het geen 10 is en er altijd verbeterpunten zijn. Ik maak het stuk dat ik geen 10 heb gehaald groter dan alle dingen die wel heel goed zijn gegaan. Dit zie ik eigenlijk in alles terug en dit belemmert mij enorm.

Best confronterend

Het was best confronterend dat in alles wat we tijdens de sessie besproken mijn perfectionisme/faalangst naar boven kwam. Iets waar ik me niet zo bewust van was, maar wat me blijkbaar wel enorm in de weg zit. Hoe fijn zou het zijn als ik de positieve dingen voor mezelf wat meer belicht en op deze manier minder streng voor mezelf wordt?

Dit staan in verbinding met ons kinderwens traject

Dit is dan ook iets waar ik me bewust van ben geworden door deze sessie en waar ik echt heel graag aan wil werken. De komende periode zal dit dan ook 1 van de onderwerpen zijn waar we op verder zullen gaan, want dit alles staat in verbinding met ons hele kinderwens traject. Zo lang ik te streng voor mezelf blijf, zal het vertrouwen in mijn lijf ook niet gaan groeien, aangezien ik blijf vasthouden aan de momenten waarop mijn lijf “faalde”. Ik wil me gaan richten op de positieve dingen die mijn lijf laat zien, want die zijn er ook zeker en mogen we wat meer in het zonnetje gezet worden.

Hoe fijn zou het zijn?

Hoe fijn zou het zijn wanneer mijn faalangst en perfectionisme wat vaker aan de kant kan schuiven? Zodat ik de positieve dingen die ik en mijn lijf bereiken beter onder ogen kan komen. Ik hierdoor minder streng voor mezelf ben en hierdoor meer rust kan ervaren. Op het moment dat het voelt alsof je faalt is dat toch onnodige stress. Ik zou meer relaxed in het leven staan op het moment dat dit zou veranderen.

Heb je vragen? Stel ze hieronder gerust!

Liefs,
Manouk


Alle blogs van wensmama Manouk:

#1 – Ik was eerst sceptisch

#2 - Ik had het idee dat ik iets fout deed

#3 - Huiswerk en audio's

#4 - Masker op en door na de miskraam

#5 - Bang voor een positieve test en miskraam

Ben jij ook een perfectionist?

De wensmoeders in mijn praktijk, zijn bijna allemaal perfectionisten, net als ik zelf. Ben jij ook een perfectionist? Heel daadkrachtig en een echte doorzetter? Je bent intelligent en een harde werker. Jij hebt tot nu toe 101 dingen gedaan om zwanger te worden, maar je krijgt tegenslag na tegenslag en bent de rust en het vertrouwen in je lijf nu wel kwijt...

Ja, dan ben je hier aan het juiste adres. Want hoe zou het voor je zijn, als je weer lekker in je vel zit? Je weer echt kan ontspannen en lekker slapen? Als je er op kunt vertrouwen dat jij alle situaties aan kan? Je hebt weer vertrouwen in je lichaam. Je cyclus en je hormonen komen ook weer helemaal in balans. Op dat moment weet je, niet alleen je kansen op een zwangerschap zijn verdubbelt, je weet dat mijn baby zal komen op het juiste moment voor jou. Lees meer over het Ontspannen Zwanger Worden Traject van BeeMom


Gratis kennismaken met Hypnofertility?

Hypnofertility is hypnotherapie gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Het verdubbelt minimaal je kansen, zorgt voor meer rust in je hoofd en vertrouwen in je lichaam. Je kunt gratis kennismaken met Hypnofertility via de Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom, vraag hem nu aan

Ben je al zwanger en bang voor een miskraam?


Herken jij je in de situatie van Manouk, met haar herhaalde miskramen en angst na een positieve test? Dan is de online Hypnobirth cursus van BeeMom echt wat voor jou. Het helpt vertrouwen te krijgen tijdens de zwangerschap, kwaaltjes te verminderen en echt te genieten. Natuurlijk helpt het ook bij een prettige bevalling en geboorte-ervaring en zelfs daarna het herstel in de kraamperiode. Uniek in Nederland! Klik hier voor meer informatie


Over de schrijver
Manouk
Reactie plaatsen