Masker op en doorgaan na de miskraam
Masker op en door na de miskraam
Manouk
11 oktober 2019 

Masker op en door na de miskraam

wensmama manouk blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf ongewenstkinderloos

Blog #4 van wensmama Manouk

Deze week stond er weer een live sessie gepland bij Lilian. Na een flinke rit in de file kwam ik eindelijk aan bij haar praktijk. Eenmaal hier aangekomen gingen we meteen aan de slag. Eerst even een kort gesprek hoe het afgelopen week is gegaan, om vervolgens in de stoel te gaan zitten voor de hypnose sessie.

Naar de bios in hypnose

Dit keer zou ik toeschouwer worden van mijn eigen film die zich afspeelde in de bioscoop. Om me in hypnose te krijgen pakte Lilian mijn hand en begon hem op & neer te schudden. Bij de laatste keer hand schudden sloot ik mijn ogen en begon de hypnose. Lilian begon te praten, waar ik steeds meer ontspannen door werd.

Ik zie niks, maar die stoel is blauw

Na een tijd benoemde ze dat ik een bioscoopzaal in liep en vroeg ze me hoe de zaal eruit zag. Ik zag zoals gewoonlijk weer niets voor me, maar benoemde wat dingen die meteen in me opkwamen zoals blauwe, zachte stoelen.

Bij de 3e miskraam ging mijn masker op en ik ging "gewoon" mijn trouwjurk passen

Voorafgaand aan de hypnose hebben we een situatie besproken die voor mij heftig is geweest, ik koos voor mijn 3e miskraam. Een dag na een goede echo, verloor ik uit het niets ons kindje en verloor ik hiermee ook een heel stuk vertrouwen in mijn lijf. Op het moment van de miskraam stond het passen van mijn trouwjurk op de planning (wat ik al een keer eerder heb moeten verzetten, omdat ik toen geopereerd werd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap). Ik wilde het jurken passen niet nogmaals verzetten en zette op dat moment al mijn emoties uit, mijn masker op en ik ben “gewoon” naar de afspraak gegaan.

Ook fijne herinneringen in de film

Lilian vroeg me daarnaast ook 2 fijne dingen te herinneren, een situatie die voor de de nare situatie is gebeurd en eentje die hierna is gebeurd. In totaal waren dit dus 3 situaties.

In mijn eigen bioscoop draaide de film met daarin de 3 situaties die we eerder hadden besproken. Ik kon ze niet voor me zien, maar kon ze me wel allemaal goed herinneren. Het werd lastig toen de film zich achterstevoren afspeelde, aangezien ik hierbij heel hard moest nadenken (voor mijn gevoel).

Ik zie niks en denk aan octopussen...

Tijdens de hele hypnose sessie vond ik het wederom vervelend dat ik niks voor me zag, aangezien ik hierdoor het gevoel kreeg dat ik me niet voldoende openstelde, het niet genoeg op zou leveren, of dat ik het niet goed zou doen. Echter kwamen er wel enorm veel dingen langs in mijn hoofd, die ik niet zag, maar die voor mijn gevoel “nergens op sloegen”. Zo dacht ik een aantal keer aan een octopus, geen idee waar die ineens vandaan kwam.

Toen ik dit later met Lilian besprak benoemde ze dat dit heel normaal is, aangezien mijn onderbewustzijn dan toch met van alles bezig is. Sommige mensen zien dingen nou eenmaal makkelijker voor zich en anderen denken veel. Ik ben een typisch gevalletje van iemand met veel gedachten!

Volgende keer aan de slag met de angst voor miskramen

Na de sessie kon ik het gevoel van de miskraam zelf niet helemaal meer oproepen, als ik nu aan die dag terug denk voel ik er ook niet zoveel meer bij.

Daarna vroeg Lilian me hoe ik erin zou staan, wanneer ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen zou hebben. Ik voelde meteen spanning en een beetje angst. De angst om wederom een zwangerschap te verliezen zit diep en is niet zomaar “verdwenen”. De volgende keer zullen we rondom dit onderwerp dus nog een stukje verder gaan. Ik ben erg benieuwd wat daaruit gaat komen!

Ik ben nu rustiger van binnen

Voor nu voelde deze sessie weer goed. Ik heb deze keer niet het idee dat er hele grote dingen zijn gebeurd of veranderd, maar ik heb wel het idee dat ik sinds de sessies met Lilian rustiger ben van binnen. Zwangerschapsaankondigingen op social media raken me minder bijvoorbeeld. Dat is wel echt enorm fijn om te voelen dat hier een verandering in lijkt te komen, dus dat is al mooie winst! Heb je vragen? Stel ze hieronder gerust! Liefs, Manouk


Manouk deed het ontspannen Zwanger Worden traject van BeeMom

Wil je ook je kansen op een succesvolle zwangerschap verveteren, meer rust in je hoofd en vertrouwen in je lichaam en de toekomst? Dat is precies wat het Ontspannen Zwanger Worden traject voor je doet. Klik hier voor meer info


Alle blogs van wensmama Manouk:

#1 – Ik was eerst sceptisch

#2 - Ik had het idee dat ik iets fout deed

#3 - Huiswerk en audio's

#4 - Masker op en door na de miskraam

#5 - Bang voor een positieve test en miskraam


Heb jij al kennis gemaakt met Hypnofertility?

Soms heb je het gevoel dat je echt alles hebt geprobeerd om zwanger te worden, en het is nog steeds niet gelukt. Het best bewaarde geheim van het moment is wel Hypnofertility. Het steunt je in het hele proces, om lekkerder in je vel te zitten en helpt je omgaan met alle tegenslagen. Maar het mooiste is, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je kansen op zwangerschap verdubbelen met Hypnofertility audio's! En wie weet hoeveel meer malen meer verhogen in combinatie met 1 op 1 Hypnotherapie.

BeeMom is de enige Nederlandstalige hypnotherapeute, gecertificeerd in Hypnofertility. BeeMom biedt complete hypnofertility trajecten die je overal ter wereld kunt volgen, klik hier voor meer info.

Daarnaast kun je gratis kennismaken met Hypnofertility audio's: klik hier

Over de schrijver
Manouk
Reactie plaatsen