2x zoveel babys bij wetenschappelijk onderzoek
2x meer baby's

Laatst sprak ik een vriendin die geen idee heeft wat hypnose en hypnotherapie is. Ze plaatste mij liefdevol in de categorie tarotkaarten leggers en koffiedikkijkers. "Als vrouwen daar in geloven en baat bij hebben, dan is dat toch mooi..." zei ze. En dat zij gelooft dat ik daar tussen hoor, is ook prima. Je zou toch zeggen dat zij mij wel kent als de nuchtere vrouw uit de bouw.

De meeste vrouwen in mijn praktijk zijn hoogopgeleid, ambitieus, perfectionistisch, down to earth maar ook openminded. En of ze geloven in hypnose of lekker sceptisch zijn, of ze nou denken dat dit bij hen past of niet, dat maakt voor mij niet uit. Ik zie bij iedereen in mijn praktijk grote veranderingen na slechts enkele sessies.

Inmiddels heb ik zelf genoeg gezien, ervaren en gelezen over hypnose dat ik alle vertrouwen heb in de techniek en in mijn vaardigheden. Ik heb geen wetenschappelijk bewijs nodig. Maar sommige vrouwen vragen er om, meestal niet eens om zichzelf te overtuigen, maar voor hun man of omgeving.

Die willen gewoon de harde feiten zien. Bewijs. Prima. Bij andere alternatieve therapieën is er vaak niks aangetoond. Alleen dat patiënten zelf aangeven er baat bij te hebben. Bij hypnose is dat anders. Hoewel er geen farmaceutische miljoenenindustrie helpt om onderzoeken te financieren, zijn er toch prachtige onderzoeken die meer dan duidelijk indiceren dat hypnose echt resultaat geeft.

Daarom wordt je in Nederland bij Maag Darm Leverartsen al jaren verwezen naar hypnotherapie voor bijvoorbeeld spastische darm syndroom. Ze geven zelf aan dat dit in 70% van de gevallen helpt, zelfs bij patiënten waar de arts niets meer voor kan doen. Op een heel ander vlak, bijvoorbeeld heftige angsten, is hypnotherapie al wereldwijd geaccepteerd.

In de V.S. wordt hypnose voor vruchtbaarheid, oftewel hypnofertility, al meer dan 20 jaar toegepast. Toen ik de grondlegster Lynsi Eastburn vroeg wat haar slagingspercentage is, kon ze daar geen antwoord op geven. Niet iedereen houdt ze contact mee of geeft een terugkoppeling na een traject. Maar ze heeft nog nooit gehoord dat het niet is gelukt, of dat vrouwen niet tevreden waren. Je kunt meer over haar werk en ervaring lezen in ‘It’s conceivable’ Een boek dat mij erg inspireerde. Of kijk op haar site www.hypnofertility.com

Concreter wordt het bij diverse onderzoeken zoals deze. Waar onderzoek werd gedaan onder vrouwen tijdens IVF. In de groep die naast IVF ook hypnose deed, werden 2x zoveel baby’s geboren als in de controlegroep. Dus niet een kleine steiging van 10%, maar gewoon 100% meer baby’s.

Over de voordelen van hypnofertility werd ook geschreven in Psychology Today, in Nederland hier door Edwin Selij van Hypnose Instituut Nederland en zie ook dit artikel van Mens en Gezondheid.

Dat ik de pionier in Nederland ben, is aan de ene kant heel gaaf, maar aan de andere kant natuurlijk ook een risico. Vrouwen in Nederland zoeken nog niet naar hypnofertility en hun mannen zijn vaak nog sceptisch. Dat is allemaal ok, want ik ben ervan overtuigd dat hypnofertility net zo’n vlucht gaat nemen als hypnobirthing dat een paar jaar geleden deed. We erkennen steeds meer de kracht van de mind en de invloed op het lichaam. En hypnotherapie is de meest krachtige en efficiënte manier om dat te verbeteren.

Het kan zijn dat je nog erg gehecht bent aan artsen en pillen, wat prima is. Maar als zwanger worden echt zo’n harde science was, dan was het slagingspercentage van IVF wel hoger geweest. De artsen kunnen alle hormonen beïnvloeden, op het beste moment de eitjes halen. De bevruchting in het lab doen, het perfecte embryo uitzoeken om vervolgens onder de ideale omstandigheden het terug te plaatsen. Toch is het slagingspercentage ongeveer 20-30% en de garantie die de artsen geven is nul komma nul.

Het feit dat ik inmiddels mijn hele hypnotherapiepraktijk richt op het helpen van vrouwen bij vruchtbaarheidsproblemen, geeft aan hoeveel vertrouwen ik heb in deze techniek en in mijn vaardigheden. Ik kan natuurlijk geen zwangerschap garanderen, maar ik garandeer dat vrouwen zich beter voelen, zelfverzekerder en meer kunnen ontspannen. Beter omgaan met wat er op hun pad komt en weer vertrouwen op hun lichaam. De baby is de kers op de taart.

Ik vindt moeder worden het mooiste geschenk wat ik een vrouw kan geven. Daar in kunnen bijdragen geeft mij intens veel voldoening. Ben of ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Je kunt nu al starten met een gratis hypnofertility audio, door hieronder simpelweg je naam en emailadres achter te laten.

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Rachel
Door

Rachel

op 27 May 2019

Ik ben als nuchtere vrouw wel tevreden over hypnofertility. Als eerste is het vertrouwen terug in een goede afloop dwz dat ik zwanger word en het vertrouwend in mijn lichaam terug. Zodra er sprake is van een goede zwangerschap, zal ik dat meteen laten weten

Reactie plaatsen