Oplossing voor diagnose onverklaarbaar onvruchtbaar
Na 7 jaar onverklaarbaar onvruchtbaar werd Francine zwanger
18 februari 2022 

Na 7 jaar onverklaarbaar onvruchtbaar werd Francine zwanger

Ik zie vaker dat vrouwen jarenlang onverklaarbaar onvruchtbaar zijn en niet meer weten wat ze moeten doen voor hun kinderwens. Zo ook mijn oud klant Francine, die een prachtig voorbeeld is. Ik werkte met haar samen voor vruchtbaarheid en tijdens haar zwangerschap.

“We zijn je nog altijd dankbaar”

begint ze, als ik haar videobel. Francine is nu moeder van dochter Chloë.

Bovengemiddeld vruchtbaar, maar geen zwangerschap

Toen Francine bij mij aanklopte was ze al jaren bezig met zwanger worden en zat ze ook al jaren in de medische malle molen. Niet dat ze vruchtbaarheidsproblemen had. Volgens de dokter waren zij en haar man zelfs bovengemiddeld vruchtbaar, niks aan de hand. Nou ja, niks… Ze werd tegen haar wens al jaren niet zwanger. Onverklaarbaar onvruchtbaar en dat gebeurt vaker. Het voelt als een hopeloze diagnose, want wat kun je daar aan doen?

Opties voor wie onverklaarbaar onvruchtbaar is

Wanneer er geen duidelijke reden is waarom je niet zwanger wordt, lijkt het alsof er geen behandeling is. Toch wordt na het verplichte zelf proberen vaak toch IUI en uiteindelijk IVF gestart bij deze stellen. Soms met succes, soms ook niet. Waarom lukt het niet? Blijft de vraag bij hen. Wanneer er medisch niets aan de hand is, is het juist een goed moment om naar onbewuste blokkades te kijken.

Het is meer dan het zaadje bij het eitje brengen

Zwanger worden is meer dan het zaadje bij het eitje brengen, meer dan het fysiek biologische stuk. Want als dat het enige was, dan was het slagingspercentage van IVF en ICSI wel vele malen hoger geweest. Nu is de kans ongeveer 70% dat het niet lukt met deze medische interventie.

Maar 1 specialist in Nederland

Francine onderging 6 IUI behandelingen, kreeg een miskraam, deed 2 IVF pogingen met zeer veel terugplaatsingen en stond nog steeds met lege handen. Ze ging op zoek naar ‘meer’. Als snel kwam ze op mindfulness en hypnotherapie en via die weg was er maar één specialist in Nederland die dat combineerde voor vruchtbaarheid: BeeMom, ik dus.

Hypnofertility voelde heerlijk

Francine en ik hadden echt een klik en ze vond de hypnose sessies, oftewel Hypnofertility heerlijk. Ze merkte ook gelijk verbetering, nog voordat ze zwanger werd. Ze zat lekkerder in haar vel, voelde zich luchtiger, rustiger, nog voordat ze zwanger werd. Het had op zoveel meer vlakken in haar leven positieve invloed, dan ze vooraf dacht.

Bracht succes op gebied van vruchtbaarheid, zwangerschap en daarna

Na een uitgebreid traject samen, werd ze zwanger. Francine was er zo van overtuigd dat het dankzij de Hypnofertility was, dat ze gewoon door ging tijdens haar zwangerschap tot aan haar bevalling met hypnobirth gerichte Hypnofertility. Het hielp haar met haar extreme misselijkheid en het hielp zelfs haar borstvoeding op gang te brengen na haar keizersnede.

Wil je horen hoe zij die periode van kinderwens heeft ervaren?

Luister het hele interview met haar in aflevering 122 van de Zwanger Worden Podcast.

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen