Ovulatie berekenen en ovulatietesten
ovulatie ovulatietest wanneer beemom zwanger worden test

Ovulatie berekenen en ovulatietesten

ovulatie ovulatietest wanneer beemom zwanger worden test

ovulatie berekenen en ovulatietesten

Vraag jij je ook af wanneer je ovulatie is en wanneer je de hoogste kans hebt om zwanger te worden?

Ovulatietesten
Veel wensmoeders houden zich bezig met ovulatietesten, ovulatie berekenen en ovulatie indicaties. In de ochtend en vaak ook in de avond, plassen ze over een ovulatietest, ze houden hun temperatuur bij, checken hun afscheiding en kijken dagelijks in een cyclus appje. En bij een positieve uitslag MOET er natuurlijk gen**** worden. Weer of geen weer. Zin of ruzie, dan moet je.

Al heel lang zwanger proberen te worden…
Aangezien het al zo lang duurt om zwanger te worden en je stiekem jezelf ook een beetje de schuld geeft, geven ovulatietesten het gevoel dat je meer inzicht en controle kan krijgen. Ikzelf ben ook graag in control en ben ook positief over veel hulpmiddelen. Dus deze voel je misschien niet aankomen: stop met ovulatietesten!!

Paar keer testen begrijpelijk
Dat je een paar maanden probeert je ovulatie te ontdekken met ovulatietesten, temperaturen, berekenen en appjes snap ik helemaal. Maar als het na 3 maanden niets heeft geholpen laat het dan alsjeblieft los, want ik zie de volgende 3 vervelende gevolgen bij ovulatie fixatie:

1 – Vrouwen vertrouwen op een test en luisteren niet meer naar hun lichaam. Ze vertrouwen niet meer op het moment dat hun lichaam zelf het meeste zin heeft in gemeenschap. De natuur zorgt niet voor niets dat je er het ene moment meer zin in hebt dan het andere. In je vruchtbare moment krijg je van nature meer zin. Bovendien is in verbinding staan met je lichaam zo belangrijk.

2 – Vrouwen gaan aan hun lichaam twijfelen door de onduidelijke testuitslagen. Er is meestal een vaag streepje. Betekend dit dan wel of niet een eisprong? Heb ik überhaupt wel een eisprong? En als je het donkere streepje niet echt hebt gehad, denk je, werkt mijn lichaam wel goed? Is er iets mis met mij? Je mind gaat heel snel in de negatieve spiraal en stress door deze testen. En laat dat nu juist niet goed zijn voor je kinderwens.

3 – Je stresst of je het wel op het juiste moment hebt gedaan. Want heb je wel binnen 24 uur na de donkerste streep het gedaan? Na je eisprong heeft het eitje 3 uur om bevrucht te worden. Een klein moment wat je niet wil missen. Beter is het om de 3 dagen voorafgaand aan de eisprong 2 keer seks te hebben met 2 dagen ertussen. Maarja achteraf zie je meestal pas wanneer dat was, als je het al kon zien aan de testen. Resultaat, stress en twijfel in de wachtweken. Herkenbaar?

Gepieker en gestress
Ok, zoals je kunt lezen en dat zal je zelf ook hebben ervaren, schiet je hoofd alle kanten op door die testen en dat geplan. Ik zie dat keer op keer in mijn praktijk. Ik merkte het zelfs bij mijzelf, toen ik ovulatietesten ging testen, terwijl ik hier al op bedacht was. Ik had geen duidelijke uitslag en ging dus helemaal aan mijzelf en mijn lichaam twijfelen. Had ik geen goede eisprong? Had ik vaker moeten testen? Deed ik iets verkeerd. En dat gedoe met die dipsticks in een bekertje pies i.p.v. van midstream testen.

Teveel testen kopen
Oh en ik kan nog even doorgaan over de mindf*ck van die ovulatietesten bestellen. Dan kom je op de sensitest webshop, heel fijn en betaalbaar en diverse merken te koop. Maar dan moet je een aantal aangeven. Bestel je er 5/10/20/100/1000? OMG wat geef je voor boodschap mee aan je onbewuste als je voor meer dan 1 cyclus koopt, laat staan 1000! Ja serieus, het was een optie… Als je meer dan 1 cyclus koopt, ga je er eigenlijk al van uit dat het deze cyclus niet gelukt is.

Samengevat, waarom niet ovulatietesten of berekenen
Ok, nu ben ik lang genoeg doorgegaan over de negatieve gevolgen van ovulatietesten. Kort samengevat, ik snap dat als het lang duurt, je (max 3 maanden) ovulatietesten probeert. Maar laat het los als je merkt dat het je stress geeft en in een negatieve spiraal brengt.

Wat dan wel?
Ik heb heel veel tips voor je, maar ik beperk mij nu even tot één praktische tip. Want anders ga je weer stressen, perfectionist die je bent, en dat heeft geen zin. Beter nu één tip goed uitvoeren, dan 10 goede tips in je achterhoofd hebben.

Body mind connectie
Ga eens dagelijks een bodyscan meditatie doen. Ik doe elke ochtend een meditatie, vaak de bodyscan. Dan voel ik even in gedachten mijn hele lichaam af, hoe voelt die, waar heb ik last van, waar voelt het goed. Voel ik mij energiek, heb ik zin etc. Dagelijks 8-15 minuten is genoeg. Daardoor leer je beter luisteren naar je lijf en versterkt de body-mind connectie. En als je daar op afstemt, zal je merken dat je op bepaalde dagen meer zin hebt. En omdat je dat in de ochtend al merkt, kan je die hele dag verder bouwen aan die zin, zodat je partner daar ook zin in krijgt. En verder start het je dag al heel ontspannen en fijn met een mediatie. Probeer het eens een week.

 

 

 

 

 

Zwanger worden lukt niet,
misschien lukt ontspannen dan ook niet…

Vraag dan gratis mijn
‘geschenk van ontspanning’ mp3 aan

Het helpt je ontspannen en je vruchtbaarheid verbeteren

beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3

Geef een reactie