Zwanger worden tips top 10

Zwanger worden – Tips top 10

Yes, je gaat er helemaal voor; je wilt zwanger worden! Ik heb voor jou de 10 meest effectieve tips verzameld om zo jouw kansen op een (natuurlijke) zwangerschap te vergroten. Deze “zwanger worden”-tips zijn vooral op het gebied van lifestyle en mindset, want die twee samen zorgen voor meer balans en een gezonder lijf. Doe er jouw voordeel mee!

Voordat ik de Zwanger Worden Tips met je ga delen, wil ik je eerst uitleggen waarom het belangrijk is om jouw cyclus goed te leren kennen. Is het regelmatig? Wat gebeurt er nou in jouw lijf gedurende jouw cyclus? Wat voel je? Het is goed om dit soort signalen bij te houden voor jezelf.

Leer je cyclus en je lijf kennen

Er zijn verschillende manieren om jouw cyclus in kaart te brengen en ik adviseer je om een manier te kiezen die het beste bij je past. Zelf gebruik ik onder andere een app om het in bij te houden, maar bijna alle apps focussen, voor mijn idee, te erg op de komende menstruatie in plaats van op een mogelijke zwangerschap. Ze houden je op de hoogte van jouw vruchtbare dagen, maar geven je een aantal dagen later doodleuk een seintje over hoeveel dagen je menstruatie begint, maar is dat nou de boodschap die je naar jouw onbewuste wilt sturen? Je wilt namelijk geen menstruatie meer; je wilt zwanger worden!

Naast dat “voelen” in je lijf gedurende jouw cyclus natuurlijk heel belangrijk is (maar zeker niet altijd makkelijk), wil ik ook graag een manier geven om jouw vruchtbare dagen zelf te berekenen. Ik doe dat volgens een berekening uit het boek “Vruchtbaarder dan je denkt”. Deze vrouw heb ik horen spreken op een fertiliteitscongres en het gaf mij een mooi inzicht. Ze heeft een soort draaiertje gemaakt waarin je jouw kortste en langste cyclus zet en dan berekent het jouw vruchtbare dagen. In het kort komt het hierop neer; je doet dus je kortste cyclus minus 17 en je langste de cyclus minus tien en dat geeft de vruchtbare periode aan.

Wanneer je weet binnen welk tijdsframe jouw meeste vruchtbare dagen liggen, is het aan te raden om om de dag seks te hebben. Dan zit je altijd wel goed in die vruchtbare periode.

Wil je meer zekerheid rondom je eisprong, kun je gebruik maken van ovulatietesten, maar alleen wanneer dit jou geen (extra) stress of spanning oplevert, want het gebruik luistert nauw en ze zijn soms ook wat vaag in gebruik.

Ben je klaar voor de vruchtbare tips?


De Zwanger Worden Tips, die ik ga delen, zijn allen bewezen effectief en redelijk makkelijk toepasbaar, wanneer je weet waar je rekening mee kunt houden. Zwanger raken voelt soms een beetje als prijsschieten, maar door de tips toe te passen, kun je echt jouw kansen op een zwangerschap vergroten! Natuurlijk zijn er veel meer tips te vinden op het world wide web, maar ik beperk me in deze blog dus tot de 10 tips die de grootste invloed hebben en die ook wetenschappelijk onderbouwd zijn. Hier komen ze!

De zwanger worden tips in het kort:

# 1: Eet minimaal 250 gram verse groenten per dag en varieer!

# 2: Eet minimaal 2 stuks fruit per dag en varieer!

# 3: Slik een actief foliumzuur

# 4: Stop met roken

# 5: Drink geen alcohol

# 6: Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten

# 7: Gematigd intensief sporten (2 tot 4 keer per week)

# 8: Gebruik Peruviaanse Maca

# 9: Probeer stress te vermijden en rust te pakken

# 10: Matig het gebruik van suiker en koffie

Hieronder zal ik iets dieper op een aantal punten van de genoemde Zwanger Worden Tips ingaan, zodat je meer weet van het ‘hoe’ en ‘waarom’, zodat je het hopelijk makkelijker kunt gaan toepassen.

Tip 1 tot en met 5 zijn waarschijnlijk niet onbekend. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je met deze 5 punten rekening houdt, jouw kansen op een zwangerschap verdubbelen. Dus deze 5 “geboden” kunnen je veel opleveren!

Goed voor mind, body én vruchtbaarheid!


Wat betreft het bewegen is het goed om dagelijks minimaal 30 minuten rustig bewegen (wandelen, fietsen en zelfs het huishouden). Dit is goed voor de doorbloeding van de baarmoeder, goed voor je mind en natuurlijk levert het een positieve bijdrage aan je hele lichaam.

Zelf gebruik ik de app “ommetje” van Erik Scherder in samenwerking met de hersenstichting. Deze app voegt een leuk spelelement toe aan de dagelijkse wandeling. Het proberen waard!

Ga lekker sporten, maar overdrijf het niet!


Voor de 7e tip (gematigd intensief sporten) wil ik je meegeven; zoek iets waar je veel lol in hebt en wat je ook nog eens helpt om je koppie leeg te maken. Ga lekker hardlopen, wat krachttraining doen, wielrennen, zwemmen, boksen of waar je ook maar energie van krijgt! Maar overdrijf het niet, want teveel of te zwaar sporten heeft soms weer een nadelig effect op jouw cyclus

Maca (en daarmee bedoel ik de Peruviaanse variant)


Maca is een wortel en ooit hebben de Inca's uitgevonden dat het een ontzettend vruchtbare wortel is. Naast dat je er jong en gezond van blijft, heeft het ook een positief effect op de vruchtbaarheid, van zowel de man als de vrouw! De meest krachtige en dus meest werkzame is de Peruviaanse wortel (lepidium peruvianum). Deze komt uit het hooggebergte waar de Inca’s leefden. Je kunt ook een andere maca krijgen, maar dat is dan veelal een gekweekte en dus minder krachtige variant uit de bergen van China. Zelf gebruik ik de maca-capsules van Mannavital.

No stress…


Het is misschien een inkoppertje, maar voldoende slaap, voldoende rust en geen stress zijn echt heel belangrijk wanneer je goed voor je lijf, je mind én vruchtbaarheid wilt zorgen.

Mocht je onrust of stress voelen of moeilijk in slaap komen, heb ik een fijne oplossing voor je. Je kunt op mijn website een gratis audio vinden (Het geschenk van ontspanning). De meeste vrouwen luisteren deze vlak voordat ze gaan slapen, dan kost het geen extra tijd en kun je ontspannen in slaap vallen. Deze hypnofertility audio’s zijn heel rustgevend en mocht je slecht in slaap komen; voor sommigen zelfs heel slaapverwekkend. 😉

Ook is het heel fijn om bij de start van de dag of bij een onrustig gevoel gedurende de dag een bodyscan te doen; liggend op een rustige plek of zittend op een meditatiekussen (maar het kan uiteraard overal waar je even rustig kunt zitten). Zo maak je op een fijne manier contact met je lijf en dat is zo belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Geniet ervan!

Less coffee, no sugar


Je leest en hoort steeds vaker dat suiker en snelle koolhydraten niet goed zijn voor je lichaam. Zoals je weet hebben hormonen grote invloed wanneer je zwanger wilt worden. Je bloedsuikerspiegel wordt in-control gehouden door insuline. Insuline is één van de hormonen in je lichaam, dus ook een belangrijke schakel in het geheel. Laat de suiker lekker links liggen!

Ongeveer hetzelfde geldt voor koffie. Inmiddels is ook aangetoond dat je jouw bakkie beter in kunt ruilen voor kopje kruidenthee. Twee koppen koffie per dag hebben al een nadelig effect op je vruchtbaarheid en zijn ook niet aan te raden tijdens je zwangerschap. Zelf drink ik ’s morgens nog één kopje koffie en stap ik daarna met evenveel zin over op de FertiliTEA. Dat is een lekkere biologische groene thee met kruiden die je vruchtbaarheid stimuleren en die je hormoonbalans verbeteren.

Een toegift op de zwanger worden tips


De elfde tip wil ik toch nog graag toevoegen aan het lijstje: de Ferti-lily. Het is een conceptiecup, die je makkelijk thuis kunt gebruiken. Het ziet er een beetje uit als een menstruatiecup en deze fertilily kun je eenvoudig na de seks inbrengen. Deze zorgt ervoor dat er wel tot drie keer meer zaadcellen jouw baarmoedermond in gaan. Het wetenschappelijk onderzoek dat dit heeft aangetoond, is onlangs afgerond. Het is een hulpmiddel voor als je thuis je kansen wilt verbeteren.Lees hier mijn uitgebreide blog over Ferti*lily met kortingscode

Door met deze Zwanger Worden Tips rekening te gaan houden, zal je zien dat zowel jouw mind als jouw lichaam hier fijn op gaan reageren.

Meer hulp

Mocht je meer hulp nodig hebben, ik kan je helpen door middel van
hypnofertility. Dat helpt je om rustig en vol vertrouwen in jouw lichaam jouw
kinderwensreis voort te zetten.

Ik gebruik hypnose en zelfhypnose om jouw te helpen. Wanneer je dat nog
nooit hebt ervaren is het moeilijk te omvatten hoe relaxed en tegelijk
krachtig dat is.

Je komt in een hele diepe ontspanning, diepe laag van je mind, je onbewuste, waar jij zelf
een aanpassing kunt maken in je ‘programmering’. Ik zeg bewust ‘zelf’ want
alle hypnose is zelfhypnose en je verandert alleen dat wat jij wilt, naar wat
jij wilt. Ik kan dat niet voor jou doen, ik kan je alleen begeleiden naar die
plek. Jij bent in controle.

Ook bewezen effectief

Ook hypnofertility is bewezen effectief! Uit wetenschappelijk onderzoek is
bewezen dat ook dit zorgt voor een verdubbeling van je kansen! Dus
verdubbeling bij gezonde lifestyle + verdubbeling wanneer je bijvoorbeeld
het Zwanger Worden Traject doet bij BeeMom = MAGIC!

So make you own magic en ga het alvast eens ervaren via mijn gratis mp3
en online module. Hier vraag je die aan

ga naar de Zwanger Worden Podcast

meer over de podcast

In deze aflevering

In deze aflevering deel in de 10 belangrijkste tips voor vrouwen die zwanger willen worden, zowel natuurlijk als in een fertiliteitstraject. Tips op het gebied van lifestyle en mindset, bovendien beantwoord Fertiliteitsarts Kimiko een luisteraarsvraag.

De zwanger worden podcast is gemaakt door Lilian Kruse van BeeMom, hij verschijnt twee keer per week op woensdag en vrijdag.

Klik voor meer informatie over de podcast

Fertiliteitsarts Kimiko

In de rubriek vraag het de fertiliteitsarts, hoor je gepromoveerd arts Kimiko Kleiman, werkzaam bij het Dijklander ziekenhuis en haar eigen bedrijf Sakura Clinics

Ferti*lily conceptie cup

In de podcast komt de Fertilily voorbij, klik hier voor meer info en kortingscode

Maak jouw plan
Wil jij een goed plan maken voor je kinderwens? Echt kunnen beslissen op basis jouw waarden, met alle elementen in kaart en duidelijk wat er in jouw onbewuste blokkeert? Start dan met de cursus volgende stap naar zwangerschap.

Gratis
Wil je de gratis zwanger worden audio luisteren van BeeMom? Klik hier

Reageer
Vond je de aflevering leuk en waardevol? Geef beoordeling, bijvoorbeeld 5 sterren en een reactie achter. Dan kunnen andere wensmoeders de show makkelijker vinden.

Vraag?

Heb je een (luisteraars)vraag of wil je iets delen? Mail naar podcast@beemom.nl

Meer
Smaakt deze podcast naar meer en wil je de podcast steunen? Wordt dan vriend van de podcast

ga naar de Zwanger Worden Podcast beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3 miskraam verwerken Lilian Kruse zwanger worden met hypnose

Hypnotherapeute gespecialiseerd in
v
ruchtbaarheid

Lilian Kruse

"Ik help vrouwen die al heel lang zwanger willen worden, weer vertrouwen te krijgen in hun lichaam en rust in hun hoofd, waardoor hun kansen enorm vergroten"

meer over mij

Wil je reageren op dit blog?

Laat onderaan de pagina je reactie achter

Over de schrijver
Reactie plaatsen