Zwanger worden tips top 10 - Tips voor vruchtbaarheid
Zwanger worden tips top 10


Zwanger worden – Tips top 10

Yes, je gaat er helemaal voor; je wilt zwanger worden! Ik heb voor jou de 10 meest effectieve tips verzameld om zo jouw kansen op een (natuurlijke) zwangerschap te vergroten. Deze “zwanger worden”-tips zijn vooral op het gebied van lifestyle en mindset, want die twee samen zorgen voor meer balans en een gezonder lijf. Doe er jouw voordeel mee!

Voordat ik de Zwanger Worden Tips met je ga delen, wil ik je eerst uitleggen waarom het belangrijk is om jouw cyclus goed te leren kennen. Is het regelmatig? Wat gebeurt er nou in jouw lijf gedurende jouw cyclus? Wat voel je? Het is goed om dit soort signalen bij te houden voor jezelf.

Leer je cyclus en je lijf kennen

Er zijn verschillende manieren om jouw cyclus in kaart te brengen en ik adviseer je om een manier te kiezen die het beste bij je past. Zelf gebruik ik onder andere een app om het in bij te houden, maar bijna alle apps focussen, voor mijn idee, te erg op de komende menstruatie in plaats van op een mogelijke zwangerschap. Ze houden je op de hoogte van jouw vruchtbare dagen, maar geven je een aantal dagen later doodleuk een seintje over hoeveel dagen je menstruatie begint, maar is dat nou de boodschap die je naar jouw onbewuste wilt sturen? Je wilt namelijk geen menstruatie meer; je wilt zwanger worden!

Naast dat “voelen” in je lijf gedurende jouw cyclus natuurlijk heel belangrijk is (maar zeker niet altijd makkelijk), wil ik ook graag een manier geven om jouw vruchtbare dagen zelf te berekenen. Ik doe dat volgens een berekening uit het boek “Vruchtbaarder dan je denkt”. Deze vrouw heb ik horen spreken op een fertiliteitscongres en het gaf mij een mooi inzicht. Ze heeft een soort draaiertje gemaakt waarin je jouw kortste en langste cyclus zet en dan berekent het jouw vruchtbare dagen. In het kort komt het hierop neer; je doet dus je kortste cyclus minus 17 en je langste de cyclus minus tien en dat geeft de vruchtbare periode aan.

Wanneer je weet binnen welk tijdsframe jouw meeste vruchtbare dagen liggen, is het aan te raden om om de dag seks te hebben. Dan zit je altijd wel goed in die vruchtbare periode.

Wil je meer zekerheid rondom je eisprong, kun je gebruik maken van ovulatietesten, maar alleen wanneer dit jou geen (extra) stress of spanning oplevert, want het gebruik luistert nauw en ze zijn soms ook wat vaag in gebruik.

Ben je klaar voor de vruchtbare tips?


De Zwanger Worden Tips, die ik ga delen, zijn allen bewezen effectief en redelijk makkelijk toepasbaar, wanneer je weet waar je rekening mee kunt houden. Zwanger raken voelt soms een beetje als prijsschieten, maar door de tips toe te passen, kun je echt jouw kansen op een zwangerschap vergroten! Natuurlijk zijn er veel meer tips te vinden op het world wide web, maar ik beperk me in deze blog dus tot de 10 tips die de grootste invloed hebben en die ook wetenschappelijk onderbouwd zijn. Hier komen ze!

Zwanger worden tips top 10

De zwanger worden tips in het kort:

# 1: Eet minimaal 250 gram verse groenten per dag en varieer!

# 2: Eet minimaal 2 stuks fruit per dag en varieer!

# 3: Slik een actief foliumzuur

# 4: Stop met roken

# 5: Drink geen alcohol

# 6: Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten

# 7: Gematigd intensief sporten (2 tot 4 keer per week)

# 8: Gebruik Peruviaanse Maca

# 9: Probeer stress te vermijden en rust te pakken

# 10: Matig het gebruik van suiker en koffie

Hieronder zal ik iets dieper op een aantal punten van de genoemde Zwanger Worden Tips ingaan, zodat je meer weet van het ‘hoe’ en ‘waarom’, zodat je het hopelijk makkelijker kunt gaan toepassen.

Tip 1 tot en met 5 zijn waarschijnlijk niet onbekend. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je met deze 5 punten rekening houdt, jouw kansen op een zwangerschap verdubbelen. Dus deze 5 “geboden” kunnen je veel opleveren!

Goed voor mind, body én vruchtbaarheid!


Wat betreft het bewegen is het goed om dagelijks minimaal 30 minuten rustig bewegen (wandelen, fietsen en zelfs het huishouden). Dit is goed voor de doorbloeding van de baarmoeder, goed voor je mind en natuurlijk levert het een positieve bijdrage aan je hele lichaam.

Zelf gebruik ik de app “ommetje” van Erik Scherder in samenwerking met de hersenstichting. Deze app voegt een leuk spelelement toe aan de dagelijkse wandeling. Het proberen waard!

Ga lekker sporten, maar overdrijf het niet!


Voor de 7e tip (gematigd intensief sporten) wil ik je meegeven; zoek iets waar je veel lol in hebt en wat je ook nog eens helpt om je koppie leeg te maken. Ga lekker hardlopen, wat krachttraining doen, wielrennen, zwemmen, boksen of waar je ook maar energie van krijgt! Maar overdrijf het niet, want teveel of te zwaar sporten heeft soms weer een nadelig effect op jouw cyclus

vitamines supplementen zwanger worden

Maca (en daarmee bedoel ik de Peruviaanse variant)


Maca is een wortel en ooit hebben de Inca's uitgevonden dat het een ontzettend vruchtbare wortel is. Naast dat je er jong en gezond van blijft, heeft het ook een positief effect op de vruchtbaarheid, van zowel de man als de vrouw! De meest krachtige en dus meest werkzame is de Peruviaanse wortel (lepidium peruvianum). Deze komt uit het hooggebergte waar de Inca’s leefden. Je kunt ook een andere maca krijgen, maar dat is dan veelal een gekweekte en dus minder krachtige variant uit de bergen van China. Zelf gebruik ik de maca-capsules van Mannavital.

No stress…


Het is misschien een inkoppertje, maar voldoende slaap, voldoende rust en geen stress zijn echt heel belangrijk wanneer je goed voor je lijf, je mind én vruchtbaarheid wilt zorgen.

Mocht je onrust of stress voelen of moeilijk in slaap komen, heb ik een fijne oplossing voor je. Je kunt op mijn website een gratis audio vinden (ontspannen zwanger worden mp3). De meeste vrouwen luisteren deze vlak voordat ze gaan slapen, dan kost het geen extra tijd en kun je ontspannen in slaap vallen. Deze hypnofertility audio’s zijn heel rustgevend en mocht je slecht in slaap komen; voor sommigen zelfs heel slaapverwekkend. ;)

Ook is het heel fijn om bij de start van de dag of bij een onrustig gevoel gedurende de dag een bodyscan te doen; liggend op een rustige plek of zittend op een meditatiekussen (maar het kan uiteraard overal waar je even rustig kunt zitten). Zo maak je op een fijne manier contact met je lijf en dat is zo belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Geniet ervan!

Less coffee, no sugar


Je leest en hoort steeds vaker dat suiker en snelle koolhydraten niet goed zijn voor je lichaam. Zoals je weet hebben hormonen grote invloed wanneer je zwanger wilt worden. Je bloedsuikerspiegel wordt in-control gehouden door insuline. Insuline is één van de hormonen in je lichaam, dus ook een belangrijke schakel in het geheel. Laat de suiker lekker links liggen!

Ongeveer hetzelfde geldt voor koffie. Inmiddels is ook aangetoond dat je jouw bakkie beter in kunt ruilen voor kopje kruidenthee. Twee koppen koffie per dag hebben al een nadelig effect op je vruchtbaarheid en zijn ook niet aan te raden tijdens je zwangerschap. Zelf drink ik ’s morgens nog één kopje koffie en stap ik daarna met evenveel zin over op de Kruidenthee. Lees hier mijn blog over koffiealternatieven

Een toegift op de zwanger worden tips


De elfde tip wil ik toch nog graag toevoegen aan het lijstje: de Ferti-lily. Het is een conceptiecup, die je makkelijk thuis kunt gebruiken. Het ziet er een beetje uit als een menstruatiecup en deze fertilily kun je eenvoudig na de seks inbrengen. Deze zorgt ervoor dat er wel tot drie keer meer zaadcellen jouw baarmoedermond in gaan. Het wetenschappelijk onderzoek dat dit heeft aangetoond, is onlangs afgerond. Het is een hulpmiddel voor als je thuis je kansen wilt verbeteren. Lees hier mijn uitgebreide blog over Ferti*lily met kortingscode

Door met deze Zwanger Worden Tips rekening te gaan houden, zal je zien dat zowel jouw mind als jouw lichaam hier fijn op gaan reageren.

Twee podcast over Zwanger worden tips!

Onlangs verscheen er een deel 2 op de podcast aflevering over Zwanger worden tips met mijn laatste inzichten. Luister ze allebei door hieronder op de player te drukken

Hulp bij zwanger worden

Kun je wel wat hulp bij het zwanger worden gebruiken? Wil je jouw vruchtbaarheid verbeteren en je kansen op een doorgaande zwangerschap verhogen? Onbewuste blokkades opruimen en meer ruimte geven aan positiviteit? Ik help je graag je kansen te verbeteren, meer rust te krijgen en vol vertrouwen zwanger te worden. Bekijk het Ontspannen Zwanger Worden traject

GRATIS Ontspannen Zwanger worden mp3

Gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3

Lig je er 's nachts wakker van dat het nog niet is gelukt om zwanger te worden? Kun je aan niets anders meer denken en wil je wel wat rust in je hoofd? Dan heb ik iets cools voor je. De GRATIS Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom. Die helpt je ontspannen, beter slapen en je vruchtbaarheid te verbeteren. Ontvang hem gratis en luister hem lekker overdag of tijdens het slapen gaan. Klik hier

Gratis workshop 

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden.

Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen