Parisas wonderlijke IVF ervaring - artsen hadden opgegeven
Parisa deelt haar wonderlijke IVF ervaringen
29 januari 2021 

Parisa deelt haar wonderlijke IVF ervaringen

Ben je op zoek naar een verhaal over een IVF wonder? De reis van Parisa (40 jaar) bestaat uit meerdere wonderlijke IVF ervaringen. Bij haar allerlaatste IVF-poging gaf haar arts het advies om géén geld en energie meer te steken in IVF, want de kansen waren nihil. FHS te hoog, AMH te laag en al zoveel mislukte pogingen achter de rug. Maar Parisa hield vol, smeekte om één laatste en met succes. Haar weg met zoveel ups en downs had na 12 jaar een mooi einde.


 

Een spontane zwangerschap bleef uit

Parisa was 28 jaar toen ze stopte met de pil en helemaal klaar was voor het moederschap. Iedereen om haar heen werd zwanger, maar bij haar bleef een zwangerschap uit. Na een jaar is zij naar de huisarts gegaan en zij met haar toenmalige man het medische circuit ingerold. Alles werd onderzocht, maar er werden bij hen allebei geen bijzonderheden gevonden.

Te traag en weinig zaad

Ze mochten starten met IUI en bij de derde IUI bleek dat haar (inmiddels ex) man te traag en te weinig zaad had en gingen zij om die reden gingen zij over naar een ICSI-behandeling. Ze doorliep 3 volledige pogingen waarin er een aantal bevruchte eicellen werden teruggeplaatst, maar helaas bleef er niet één zitten.

Onverklaarbaar onvruchtbaar, dat deed pijn! 

Dat was een hele zware periode. Na deze pogingen werd Parisa als “onverklaarbaar onvruchtbaar” bestempeld. Haar wereld stortte in. Ze huilde veel en voelde zich geen vrouw meer. Ze kon niet baren, geen kinderen krijgen. De relatie tussen Parisa en haar toenmalige man was niet goed meer en ze besloten te scheiden.

Haar huidige man gaf haar haar zelfvertrouwen terug

Een paar maanden na de scheiding leerde Parisa haar huidige man kennen. Hij gaf haar vanaf het beging haar zelfvertrouwen terug. Ze was eerlijk over haar verleden en over haar onverklaarbare onvruchtbaarheid. Haar man was begripvol en gaf aan dat hij er nooit druk op zou gaan leggen. Als het lukt, is het mooi en anders is het ook goed.

Alles heeft een reden

Achteraf is Parisa ontzettend dankbaar dat het met haar ex niet gelukt is om kinderen te krijgen. Het heeft zo moeten zijn. Met haar huidige man ging het snel. Ze leerden elkaar kennen in 2012 en hij vroeg Parisa in 2013 ten huwelijk. Na 2 maanden verloofd te zijn geweest trouwden zij en besloten ze te stoppen met anticonceptie om te zien wat er zou gebeuren!

Ook nu bleef een spontane zwangerschap uit

Na weer een jaar proberen via de natuurlijke weg, zijn Parisa en haar man in 2014 weer naar de huisarts gegaan en is weer alles onderzocht. Er werd niets vonden, maar gelukkig kwam er wel een groot pluspunt aan het licht; haar man heeft superzaad!

Grote eicellen en superzaad; dat moest gaan lukken!

Bij de 6 IUI behandelingen, waarbij met de maximale dosis werd gestimuleerd, waren er telkens maar 1 of 2 eitjes. De artsen waren vol vertrouwen; mooie grote eicellen en superzaad! Dat moest toch lukken!?

Het was zwaar voor Parisa. Iedere keer die twee ellendige wachtweken doorkomen en iedere keer weer omgaan met de teleurstelling van een negatieve zwangerschapstest. Iedereen om hen heen had kinderen, sommigen zelfs al een tweede kindje.

Eenzaam in haar situatie

Voor veel vrouwen in de MMM is alles rondom een zwangerschap te veel. Alleen al het zien van zwangere vrouwen geeft verdriet, zo ook bij Parisa. Het ontbrak haar ook aan echt steun. Iemand die ook IVF ervaringen achter de rug had en haar af en toe eens bij de hand kon nemen. Parisa voelde zich erg eenzaam. Ze ging kinderfeestjes en babyshowers vermijden.

Parisa mocht bij haar bevalling zijn

Haar beste vriendin zei altijd gekscherend; ik hoef mijn onderbroek maar te laten zakken en ik ben zwanger. Zij heeft zelfs meerdere zwangerschappen beëindigd. Dat deed Parisa natuurlijk pijn. Toen deze vriendin zwanger was van haar derde kindje vroeg zij Parisa bij haar bevalling aanwezig te zijn. Natuurlijk wilde zij dit graag en vond het ontzettend bijzonder om van dichtbij mee te maken. Ze mocht zelfs de navelstreng doorknippen, maar uiteindelijk werd het haar toch te veel en is zij huilend weggegaan. Het was prachtig om mee te maken, maar dit moois wilde zij ook zo graag zelf meemaken.

Haar vriendin betrok Parisa erg bij haar kindje. Ze was altijd welkom om het kindje te knuffelen, eten te geven, op te passen, te ruiken en noem maar op. Ook wilde zij Parisa echt begrijpen en haar zo te kunnen steunen in haar gevoel. Ze vroeg Parisa het eens te proberen om het uit te leggen.

De mooiste rode schoen ooit

Parisa legde het als volgt uit; Stel je eens voor; er zijn overal winkels en daar zijn hele mooie spullen te koop. Waaronder ook een paar hele mooie rode schoenen. Zo mooi, dat heb je nog nooit gezien! Iedereen heeft deze schoenen en jij wilt deze ook! Je hebt geld, je kunt lopen, je hebt alles om het meteen in orde te maken, maar jij wordt als enige geweigerd bij deze winkel; jij mag er niet in!

En dan wordt er ook nog eens iedere keer een feestje gegeven, omdat iemand die prachtige rode schoenen heeft gekocht en jij móet daar heen. Maar pas op; je mag ze niet aantrekken, alleen kijken, want ze zijn niet van jou.

Even een break

In maart 2015 hadden ze 6 IUI-pogingen achter de rug en besloten zij bewust een pauze in te lassen. Even bijkomen om in oktober 2015 in het VUMC vol goede moed te starten met IVF behandelingen. Ze gingen samen op vakantie naar Thailand en hebben daar enorm genoten.

Het verlies van haar vader was de druppel. Een depressie volgde

In april 2015 verloor Parisa onverwachts haar vader aan een hartstilstand. Hij was pas 59 jaar. Ze had een bijzonder sterke band met hem en zijn overlijden bleek de druppel. Parisa belandde in een depressie. Ze ging onder behandeling en kreeg kalmeringspillen voorgeschreven. Ze besloot ontslag te nemen van haar werk, want ze wilde even helemaal niets meer. De enigen die haar in het leven hielden waren haar moeder, haar broertje en haar man. Ze voelde veel steun van hen en zij wilde zichzelf niets aandoen uit liefde voor hen. Het was haar psychiater die haar aanmoedigde om haar kinderwens weer een kans te geven, omdat, zoals Parisa zelf aangaf, het krijgen van een kindje haar waarschijnlijk er bovenop zou helpen.

Vol vertrouwen startte ze IVF in het VUMC

Zoals eerder al gepland gingen zij in oktober 2015 van start in het VUMC. Ze had voldoende eiblaasjes en na de punctie waren er van de acht geoogste eicellen maar vier rijp. Daarvan werden er 2 bevrucht; 1 deelde goed door en werd teruggeplaatst. Ook deze eerste terugplaatsing lukte niet. Ze was er helemaal klaar mee!

Onverwacht naar Iran

Een maand later, in december 2015, kreeg haar schoonvader een hartaanval in Iran. Haar man vertrok hals over kop naar zijn vader en een paar dagen later belde hij Parisa op dat hij een gevoel had dat het voor haar goed zou zijn om ook naar Iran, haar vaderland, te komen. Het zien van haar familie, de geur van haar land, misschien had ze dat nu nodig.

Terug naar haar roots gaf haar weer energie

Een paar dagen later was Parisa, na 17 jaar, voor het eerst terug in Iran. Voor haar een heel emotioneel moment. Ze zag haar familie en voelde de aanwezigheid van haar vader ook heel sterk. Ze was terug bij haar roots. Ze voelde haar ziel en de herinneringen en bekende geuren van vroeger gaven haar lichaam en mind weer energie. De eerste twee weken kwam alles eruit en huilde ze veel, maar dat luchtte haar nu voor het eerst ook echt op! Ze voelde zich als herboren en heel er goed.

De beste fertiliteitsarts van Iran

Ze zochten contact met een bekende fertiliteitsarts in Iran, Professor A. Aflatunian “vader van de IVF”, die ook een kliniek in Engeland heeft. Hij was op dat moment ‘toevallig’ voor twee weken in Teheran en ze konden komen. Juist op dat moment begon ook de menstruatie van Parisa, dus alles viel perfect samen. Het moest zo zijn!

De arts nam met spoed de tijd voor hen en alles was na één dag onderzocht. Ook hij kon niets vinden, maar hij benoemde dat er een kans bestaat dat de eitjes niet van goede kwaliteit zijn en dat dat weleens eens de reden kon zijn dat het niet lukt. Dat was in Nederland nog nooit onderzocht.

PGD-traject

Hij wilde geen IUI, ICSI of IVF-traject doen, maar PGD. Dat gaat net iets verder, maar het is een zelfde soort behandeling als ICSI. Na de bevruchting halen ze één cel uit het embryo om deze te onderzoeken onder de microscoop of de cel goed is qua chromosomen, genen en DNA. Pas als het 100% goed is, plaatsen ze zo’n embryo terug. In Nederland kennen we deze methode ook, maar hier is het alleen voor vrouwen waarvan aangetoond is dat zij een afwijking in de genen of DNA of een erfelijke ziekte hebben.

Parisa mocht meteen starten en werd helemaal volgespoten met het dubbele van de in Nederland maximale dosering hormonen. Toch had ze maar 5 eitjes; 4 van deze eitjes waren goed en deze waren ook alle vier goed bevrucht. Na de PGD test bleken 2 embryo’s 100% goed te zijn en één ervan werd teruggeplaatst.

Zeven dagen bedrust en zetmeel 

Direct na terugplaatsing werd Parisa met bed en al naar een rust kamer gebracht om daar twee uur te blijven liggen. Na die twee uur kreeg zij een bloedverdunner met een spuit toegediend, omdat ze in Iran van mening zijn dat bloedverdunners helpen bij innesteling. Daarna mocht zij naar huis en moest ze thuis nog zeven dagen bedrust houden. Ze mocht enkel douchen, naar het toilet en dagelijks een half uurtje door het huis wandelen voor de doorbloeding. Meer niet.

Ook kreeg ze, na de terugplaatsing, het advies de eerste zeven dagen veel zetmeelproducten te nemen. Zelfs pure zetmeel in koud water en dat twee keer per dag drinken. Verder veel spaghetti, veel macaroni, veel rijst, veel aardappelen. Het advies is echt jezelf volpompen met zetmeel en veel verse groenten. Daarnaast ook olijfolie, zodat je niet verstopt raakt. De arts in Iran is van mening dat zetmeel ervoor zorgt dat het embryo blijft zitten.

De bloedtest loog niet; ze was zwanger!

Na 10 dagen mocht Parisa een bloedtest doen en deze was positief. Ze was eindelijk zwanger! Het leek te mooi om waar te zijn, maar het was echt waar. Na een aantal dagen werd haar bloed opnieuw gecontroleerd om te kijken of de HCG-waarde in haar bloed was toegenomen en ook dat was het geval. Na een week vloog zij terug naar Nederland.

Inmiddels is haar dochtertje, haar wonder 4 jaar oud

Ze was inmiddels 35 jaar en na zeven jaar eindelijk zwanger. Na zoveel ellende, zoveel behandelingen was het eindelijk gelukt. Ze was de gelukkigste vrouw op aarde. Natuurlijk heeft zij alle feestjes gevierd die je maar rondom een zwangerschap kon bedenken. Haar zwangerschap verliep perfect, net als haar bevalling. Haar prachtige dochter Elisa is inmiddels 4 jaar oud en wordt nog steeds “wonder” genoemd.

Nooit meer het medische circuit in!

Na de geboorte van hun dochter heeft Parisa gezegd dat ze nooit meer een traject aan wilde gaan. Het was zowel lichamelijk als emotioneel heel zwaar geweest, maar haar kinderwens was vervuld. Dat was het allerbelangrijkste! Ook besloot ze nooit meer aan de pil te gaan, want mocht het op die manier gebeuren, zou het een kadootje zijn.

De wens voor een tweede kindje groeide

Totdat haar dochter 3 jaar was hebben zij het op deze manier “geprobeerd” en toen merkte Parisa dat ze toch stiekem weer ging tellen wanneer haar ovulatie zou zijn en wat dus haar vruchtbare dagen waren. Het begon weer te kriebelen… Ook begon haar dochter te vragen om een broertje of zusje. Uiteindelijk brak Parisa en legde haar dochtertje uit dat sommige mama’s veel baby’s kunnen krijgen en zij helaas maar eentje. Ze vertelde haar dochtertje dat ze maar aan de hemel moest vragen of het toch nog een keertje mocht gebeuren. Haar dochtertje vroeg zelfs de foto van de vader van Parisa om een broertje of zusje.

We proberen het nog één keer via IVF!

Dat heeft er bij hen toe geleid om toch weer het gesprek voor een eventueel traject te openen. Parisa was inmiddels bijna 40 jaar en wilde later geen spijt krijgen dat ze het toch niet geprobeerd hebben. Ze besloten er samen voor te gaan. De huisarts heeft meteen een verwijsbrief gemaakt voor een IVF-behandeling.

Maar één eicel; de IVF poging werd afgeblazen

In het ziekenhuis is alles weer onderzocht en nu bleken haar bloedwaardes (oa FSH, AMH) erg laag. Volgens de arts was dat volstrekt logisch vanwege haar leeftijd en Parisa mocht desondanks starten. Er was bij de start 8 eiblaasjes, maar helaas was er een week later maar één eitje doorgegroeid. De IVF-poging werd afgeblazen, want bij één eicel gaan ze geen punctie doen. Om toch iets te kunnen doen, hebben ze de poging afgemaakt als zijnde een IUI behandeling. Helaas zonder het gewenste resultaat.

Hypnofertility kwam op haar pad

Een vriendin die zelf huisarts is en die erg gelooft in ondersteuning vanuit het natuurlijke, alternatieve circuit, tipte Parisa om zich eens te verdiepen in Hypnofertility en contact op te nemen met mij, BeeMom. Hypnofertility helpt vrouwen met een kinderwens, meer vertrouwen te krijgen in hun lichaam, rust in hun hoofd en helpt de kansen op een succesvolle zwangerschap te verdubbelen. Zowel bij natuurlijke conceptie als een medisch traject. Bij onverklaarde onvruchtbaarheid, maar ook bij diverse aandoeningen. Voor alle leeftijden ook 40+. Het helpt onbewuste blokkades op het zwanger worden op te lossen en het lichaam van binnen uit te ondersteunen.


Ze koos volmondig voor de begeleiding van BeeMom

Samen met haar vriendin had Parisa mijn website bekeken en vonden ze het traject best prijzig, maar haar man zei meteen; maak een afspraak, want was is geld nou in vergelijking met onze wens voor een tweede kindje? En zo is ze bij mij terecht gekomen.

Onze eerste afspraak heeft ze als heel informatief en fijn ervaren. Niet gericht op verkoop, maar echt op haar en haar situatie. Ik heb met haar verschillende opties besproken, maar ze was heel duidelijk; ze wilde alles of niets! Zo is ze, met wat spoed, van start gegaan. Ze deed het Zwanger Worden Traject gecombineerd met 1 op 1 sessies en coaching. Parisa was wat angstig bij de start van het traject, maar ze kon haar angst voor hypnose snel loslaten toen ze doorhad hoe fijn en het ontspannen het voor haar was.

De mind heeft zo’n grote rol

Ze was er inmiddels van overtuigd, ook door haar eerste IVF ervaringen, dat de mind alles te maken heeft met het wel of niet slagen van een (medisch) zwangerschapstraject. Bij haar dochter zorgde haar vaderland en familie ervoor dat zij haar blokkades los kon laten.

Mindmodel bewuste onderbewuste en onbewuste mind

De arts raadde haar aan geen geld in IVF te steken

Zij wilde haar geluk weer in het buitenland zoeken en ging naar Gent voor haar volgende poging, maar uiteindelijk zijn we samen tot de conclusie gekomen dat Nij Linge heel goed bij haar zou passen. Het heeft een fijnere uitstraling dan een ziekenhuis en je bent daar echt een naam, in plaats van een nummer. Bij de intake vertelde de arts Parisa dat zij IVF eigenlijk geen kans gaven, gezien haar huidige waardes en haar eerdere IVF ervaringen en uitslagen. Ze waren eerlijk tegen haar en raadde haar zelfs af om geld en energie te steken in IVF. Dat kwam hard aan.

Ze smeekte om één kans en deze kreeg Parisa

Ze smeekte om één kans en die kreeg ze! Ze pakte deze met beiden handen aan en heeft meteen ook haar wensen met hen besproken. Zo wil ze een kort schema doen met de hormonen, ze wilde de maximale dosis krijgen en ze had een duidelijke voorkeur voor Menopur boven Gonal-F. Ook wilde ze, net als in Iran, bloedverdunners na de terugplaatsing. Hoewel dat in Nederland niet gebruikelijk is, kreeg ik een recept voor kinderaspirines van 80mg.

Inmiddels was Parisa gestart met de hormonen en zagen ze bij haar eerste echo maar drie eitjes. Dat viel tegen voor haar, maar samen vonden Parisa en ik voor haar de kracht om door te gaan. Haar mantra was geworden (met als uitgangspunt haar eerdere IVF-ervaring bij haar dochter); vier eitjes, twee bevrucht, één terugplaatsing, één baby.

Een sterk 12-cellig embryo werd teruggeplaatst

Parisa en ik hadden inmiddels vier sessies achter de rug en volgde de punctie. Ze konden drie goede eicellen oogsten en samen met haar man en de eicellen in een speciaal koffertje, gingen zij naar Rotterdam. Er konden 2 eicellen bevrucht worden en eentje was er maar goed doorgedeeld. Bij de terugplaatsing bleek het geen 8-cellig embryo, maar zelfs een 12-cellig embryo.

Na de terugplaatsing zijn ze natuurlijk naar huis gegaan, maar verder heeft ze alles zo gedaan als in Iran. Dus een week bedrust en zichzelf weer volgestopt met zetmeel.

Vaderdag 2020; het mooiste cadeau ooit!

Op Vaderdag 2020, één dag voor de officiële testdatum, appte Parisa mij dat ze positief getest had. Het mooiste vaderdag cadeau wat voor hen denkbaar was! Ik voelde haar blijdschap door mijn telefoon heen. Wat een wonder!


De IVF ervaringen gaf haar de bijnaam Pitbull

Gedurende de jaren noemden de vriendinnen van Parisa haar “de pitbull”. Het vastbijten heeft zijn werk gedaan. Bij het schrijven van deze blog is Parisa 40 jaar en 33 weken zwanger en kan zij snel gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Haar kinderen zijn allebei wondertjes! Haar advies voor alle vrouwen is; “Blijf vertrouwen, blijf hoop houden, ook al is de weg nog zo zwaar”

Parisa wonder IVF ervaring


Het IVF wonder door Parisa zelf verteld in de podcast

In de deze aflevering #006 van de Zwanger Worden Podcast vertelt Parisa over haar jarenlange strijd met haar onverklaarde onvruchtbaarheid. Na 12 jaar, vele IUI en IVF behandelingen in binnen- en buitenland, is haar gezin gezin eindelijk compleet. Ze praat openhartig over wat ze heeft meegemaakt en wat dat met haar deed. Een herkenbaar en inspirerend verhaal.Wil jij hetzelfde traject doen als Parisa?

Wil jij net als Parisa je kansen en vertrouwen vergroten? Parisa deed het Ontspannen Zwanger Worden Traject . Het hielp haar positief en rustig te blijven en ‘toevallig’ waren er bij die poging wél rijpe eitjes bij de punctie, in tegenstelling tot de voorgaande pogingen. Met uiteindelijk een gezonde zwangerschap.

parisa IVF ervaringen verhaal


Hulp bij zwanger worden

Kun je wel wat hulp bij het zwanger worden gebruiken? Wil je jouw vruchtbaarheid verbeteren en je kansen op een doorgaande zwangerschap verhogen? Onbewuste blokkades opruimen en meer ruimte geven aan positiviteit? Ik help je graag je kansen te verbeteren, meer rust te krijgen en vol vertrouwen zwanger te worden. Bekijk het  Sneller zwanger Worden traject

GRATIS Ontspannen Zwanger worden mp3

Gratis Ontspannen Zwanger Worden mp3

Lig je er 's nachts wakker van dat het nog niet is gelukt om zwanger te worden? Kun je aan niets anders meer denken en wil je wel wat rust in je hoofd? Dan heb ik iets cools voor je. De GRATIS Ontspannen Zwanger Worden mp3 van BeeMom. Die helpt je ontspannen, beter slapen en je vruchtbaarheid te verbeteren. Ontvang hem gratis en luister hem lekker overdag of tijdens het slapen gaan. Klik hier


Over de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen