Mijn eerste sessie was een enerverende reis
Mijn eerste sessie was een enerverende reis
Gast auteur
18 oktober 2019 

Mijn eerste sessie was een enerverende reis

wensmama barbara ivfenzo blog beemom hypnofertility zwanger worden iui ivf

Barbara had een sessie gewonnen en deelt hier haar ervaring

Op een regenachtige vrijdag in september toog ik op naar Oostzaan. Daar had ik een afspraak bij Lilian van “Beemom, succesvol zwanger worden”. Succesvol zwanger worden, dat is precies wat ik wil!

Voordat ik vertel wat ik bij Lilian heb gedaan, zal ik me kort voorstellen:
Ik ben Barbara, gelukkig, gezond en gelukkig getrouwd met een kinderwens. Daarvoor heb ik al veel gedaan: 6 X IUI en 3 X IVF met 19 terugplaatsingen. Maar ook veel gelaten: spontane activiteiten, wijn en vakanties (want ja, dit kost tijd en ziekenhuisbezoeken en we gaan maar door!). Medisch mankeren wij niks. Psychisch ook niet trouwens, dus niets zou een kinderschaar in de weg hoeven staan...
Op instagram ben ik actief als IVF&zo en hier post ik mijn dagelijkse beslommeringen als wensmoeder.

Een bakkie thee en een symbolenreis

Via de instagram-actie had ik namelijk een Hypnofertility sessie gewonnen bij Beemom. Natuurlijk had ik me vooraf ingelezen op de website en had ik de eerste audio (gratis verkrijgbaar op de website, klik hier) van haar beluisterd.

Bij Lilian aangekomen deden we eerst een lekker bakkie thee. Na de thee en een gezellig gesprek was het tijd voor de symbolenreis.

Lilian gaf me uitleg: tijdens deze reis, in hypnose, kom je in je onderbewustzijn. Je bent nog wel scherp. Niet afwezig of willoos. Door middel van symbolen krijg je een inzicht of een oplossing voor het probleem wat je nu inbrengt.

Je komt in hypnose op een compleet willekeurige locatie waar je onbewuste een symbool voor jou heeft achtergelaten. Er zijn mensen die bijvoorbeeld een zware rugzak ervaren. Mensen die op een berg staan, aan zee zijn of voor een grote kloof. Niks is raar, alles is goed. Het komt vanzelf in je op.

In de hypnose stoel...

Ik was razend benieuwd en mocht plaats nemen in dé stoel. Lekker comfortabel. Lilian bracht mij met haar stem steeds dieper in ontspanning. Ze benoemt wat ze wil: “Je komt steeds dieper en dieper in ontspanning”. “Je handen worden zacht en loom, heel goed”.

Zo werkt het ook: ik zat heerlijk ontspannen, niks meer en niks minder. Ik wilde me ontspannen, ik kon mij ontspannen. Als ik het had gewild had ik op kunnen staan en kunnen zeggen: “hier doe ik niet aan mee”.

Dat deed ik uiteraard niet.... Ik wil alleen duidelijk maken dat wat ik deed mijn keus was en ik niet in een andere wereld was. Ik was niet ontoerekeningsvatbaar, niet zweverig en niet willoos. Beseffende dat “mijn nuchtere zelf” dus niet uitgeschakeld was, zorgde ervoor dat ik me wel over kon geven aan de stem van Lilian.

Waar ben je precies?

Zo startte mijn reis. In ontspannen toestand vertelde Lilian me dat ik naar een comfortabele plek ging. Ik mocht zelf kiezen welke.

Ze gaf duidelijk aan dat mijn reis over 5, 4, 3 seconden zou beginnen en telde terug tot 1.
Voor mij geen strand maar ik belandde gewoon in mijn slaapkamer. Zag alles tot in het detail voor me en Lilian stelde vragen over wat ik zag. Vanaf daar zou de reis vervolgen en al aftellend reisde ik naar de volgende locatie. Ik twijfelde tussen het strand (warm en ruisende zee) of Gerlos (sneeuw, bergtoppen en niet te vergeten: de après ski). Binnen die tien tellen passeerden strand en sneeuw dus de revue...

Wat denk je? Bij 1 was ik nergens. Ik dacht op dat moment wel even: “dit is poppenkast”. Ik had van alles kunnen bedenken en verzinnen (ik durf wel te zeggen dat ik best creatief ben, haha) maar ik was nergens.
Ik moest er wel een beetje sceptisch om lachen. Alles was zwart en leeg.

Lilian verschoot niet van kleur en stelde gerichte vragen: “het is er dus donker?”, “Waar ben je dan precies”. “Hoe voelt het daarbinnen?”.

Dat heb ik weer...

Ik was in een soort doos. Een lege ruimte...

Via de vragen kwam ik erachter dat het er kil was en saai. Er waren geen ramen en de muren (ja ogen wennen altijd wel een beetje aan het donker) waren glad gestuukt. Lilian vertelde me dat we straks wel iets zouden zien, iets dat ook in de kamer was.

“Wat is dat nou?” vroeg Lilian. Terwijl ik even keek, lag er dus toch iets voor mijn voeten. Al kijkend zag ik dat het een knuffel was. In mijn verbeelding wilde ik er een zacht, blauw happyhors konijn van maken (zo eentje die elk kind heeft). Dat werd het niet. Het was een eekhoorn en dat bleef ie...

Ik zei nog een beetje balend: “ik heb niks met eekhoorns”. Lilian vroeg door.

Een lege kamer en een eekhoorn...

Inmiddels kon ik duidelijk merken en zien dat het de kinderkamer was....

Emotioneel was het, want het was er koud en kil en niet babyproof. Maar overduidelijk mijn babykamer!
Via de reis richtte ik het kamertje in. Er kwamen ramen en een deur. Vloerbedekking en fijn behang. De verwarming ging even uit. Leuke gordijntjes en meubeltjes. Het raam ging open, het was mei. De lucht was blauw en zonnig met witte wolken en de lentebries maakte het aangenaam in de kamer.

Wat we met de eekhoorn hebben gedaan? Dat weten alleen Lilian en ik...

Een bijdrage aan een positievere mindset

Na deze enerverende reis, waarbij ik een stukje verdriet mocht uiten en achterlaten en positieve energie mocht meenemen reisde ik via mijn slaapkamer weer terug naar het “hier en nu”. Het hier en nu waar ik al die tijd gewoon was, namelijk de stoel van Lilian. Niks geks, niks engs.

Wel een ervaring rijker! Ik heb namelijk ervaren dat Hypnofertility een normale vorm van therapie is, waarbij je in je onderbewustzijn terecht komt. Het voelt alsof er een luikje is opengegaan waarvan je niet wist dat je het had en al helemaal niet wist wat erachter zou kunnen zitten. Het is heel interessant en verhelderend te weten dat er meer in je leeft dan je zelf weet. Ik ben me bewust dat het belangrijk is om ook op dieper niveau uit te vogelen wat er eventueel zou kunnen spelen, wat wellicht een blokkade zou kunnen zijn. Zo ver ben ik natuurlijk nog niet gekomen met 1 sessie.

Feitelijk gezin wist ik ook allang dat ontspanning heel belangrijk is. Nu weet ik dat Lilian (en haar audioprogramma) een tool is om daadwerkelijk tot een diepere ontspanning te komen.

Al met al vond ik het een fijne ervaring, die voor mij bijdraagt aan een beter beeld van mijzelf en dus indirect een positievere mindset.

Stel hieronder je vragen aan Barbara

Heb je een vraag voor Barbara, of wil je reageren? Laat ze hieronder achter

Wil jij ook de ontspanning ervaren waar Barbara over schrijft? Vraag hier de gratis ontspanningsaudio van BeeMom aan.

P.s. houd ook het Instagram account van BeeMom in de gaten, voor goede tips en nieuwe winacties

Over de schrijver
Gast auteur
Reactie plaatsen