miskraam voorkomen, 3 kruiden om zwanger te blijven
14 augustus 2019 

miskraam voorkomen, 3 kruiden om zwanger te blijven

3 kruiden om miskraam te voorkomen

Vorige week schreef ik over miskramen en hoe die in het onbewuste een blokkade kunnen vormen voor een nieuwe zwangerschap, lees hier. Vandaag wil ik wat informatie delen over kruiden die helpen een miskraam voorkomen, die ik gebruik bij mijn klanten.

**DISCLAIMER** ik ben geen arts, en ik geef geen medisch advies. Mijn blog moet ook niet als medisch advies geïnterpreteerd worden. Overleg met jouw eigen arts als je hormoon beïnvloedende kruiden wil gebruiken.

Het komt wel eens voor dat een klant na een aantal sessies wel zwanger wordt, maar in week 4-6 al een vroege miskraam heeft. Dit is ontzettend vervelend. Naast een hypnofertility sessie om dat te voorkomen, gebruik ik ook geneeskrachtige kruiden. De volgende de 3 kruiden gebruik ik in thee melanges: gelderse roos, monnikspeper en frambozenblad. Ik zal ze hieronder stuk voor stuk beknopt bespreken.

Gelderse Roos oftewel Viburnum Opulus, is een soort heester/heggenplant met kleine rode besjes, die gewoon in Nederland groeit. Ga nu niet gelijk de besjes plukken en eten, rauw zijn deze namelijk giftig. De Cortex Viburni Opuli, oftewel de schors van de stam wordt gebruikt. Het werkt krampwerend, kalmerend op de baarmoeder, emmenagoog, bloeddrukverlagend. Deze thee helpt dreigende miskraam voorkomen, PCOS, PMS, zwangerschapsmisselijkheid, stress en pijnen in de kleine bekken verminderen. Kortom een top kruidje voor mijn klanten. Het helpt ook nog eens als je last hebt van je maag of darmen, hoesten en hartkloppingen.

Gelderse roos is progesteron-like. Oftewel het verhoogt op een natuurlijke manier je progesteron, het hormoon dat tijdens de dalende waarde, ervoor zorgt dat je ongesteld wordt. Je kunt, door je progesteron hoog te houden, de menstruatie uitstellen zodat de vroege zwangerschap meer kans van slagen heeft. Bij medische trajecten worden hier ook (chemische) hormonen voor gebruikt. Deze kruiden dus niet combineren tijdens een medisch traject, alleen in overleg met de fertiliteitsarts. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of bij een lage bloeddruk.

Monnikspeper
, oftewel Vitex Agnus-Castus L. Is een struik met paarse bloesem, die in o.a. Griekenland voor komt. Hiervan wordt juist weer wél de besjes gebruikt. Het herstelt de balans van de oestrogenen/progestagenen, verhoogt de LH en heeft een milde afremming van FSH en prolactine. Hiermee helpt het een miskraam voorkomen. Het helpt bij PMS, milde endometriose, onregelmatige cycli, extreem bloedverlies tijdens de menstruatie en vooral bij PCOS en onvruchtbaarheid. Het is emmenagoog en helpt ook melkproductie verbeteren. Nog zo’n topper dus.

Door de fyto-progestagene werking Monnikspeper niet nemen tijdens een zwangerschap of bij hormoonafhankelijke tumoren. Bij medische aandoeningen en tijdens een medisch traject als IVF altijd eerst een arts raadplegen.

Frambozenblad
oftewel Rubus Idaeus L. zou je misschien niet gelijk associëren met geneeskrachtige kruiden, maar is een heel effectief en smaakvol plantje. Ik gebruik niet de vruchten maar de bladeren (Folium Rubi ideai) in thee. Het geeft een zachte zoete smaak. Frambozen komen voor in heel Europa en zou je ook in je eigen tuin kunnen laten groeien. Frambozenblad versterkt, ontspant, harmoniseert en herstelt de baarmoeder. Het is emmenagoog, oestrogeen-stimulerend en miskraam voorkomend in de laatste 3 maanden. Het helpt bij PMS, PCOS, onvruchtbaarheid, moeizame bevalling en herstel na de bevalling. Het is antiseptisch, tegen misselijkheid, tegen het vast houden van vocht en als preventie van blaasontsteking. Ik kan nog wel even doorgaan, maar je begrijpt het punt. Deze gewoon lekker door de thee gooien!

Frambozenblad niet gebruiken in de eerste twee semesters van de zwangerschap of bij hormoonafhankelijke kanker en aandoeningen als endometriose. Bij medische aandoeningen en medicijngebruik altijd een arts raadplegen.

Wil je weten welke dosering ik aan houd? En deze info offline bewaren, zodat je het nog eens rustig na kan lezen? Download hier de PDF over deze kruiden met de dosering erbij.

Download de gratis PDF
Over de schrijver
Rianna
Door

Rianna

op 13 Sep 2019

Handige tips weer Lilian!!

Jantine
Door

Jantine

op 28 Jan 2020

Hallo Lilian,Kun je mij vertellen waar ik deze kruiden kan kopen? Word van Google helaas niet veel wijzer!Groet, Jantine

Lilian
Door

Lilian

op 29 Jan 2020

De thee maak ik zelf met de hand. Klanten kunnen mijn thee kopen of het recept krijgen om zelf te maken. Het is een aanvulling op de hypnotherapie die ik doe. Stuur mij gerust een mailtje of berichtje als je meer wil weten. Liefs Lilian

Maartje Eva
Door

Maartje Eva

op 26 Jun 2021

Hoi Lilian,Wat interessant allemaal en fijn dat je dit met ons deelt. Ik heb afgelopen 13 mei een miskraam gehad. Bloedingen zijn vorige week gestopt, maar de hormonen voel ik nog. Mijn lijf is ook nog zeker niet de oude. Zijn er kruiden die ik nu kan gebruiken om mezelf er bovenop te helpen en de hormonen meer in balans te krijgen? Ik neem ze graag bij je af mocht je iets daarvoor hebben.Dank je wel alvast!

Jedidja
Door

Jedidja

op 02 May 2020

Hallo,Ik heb vorig jaar mei een miskraam gehad. En ik ben deze maand uitgerekend van ons dan derde kindje (miskraam meegerekend). Ik heb frambozenblad thee gekocht, maar nu durf ik het niet te drinken omdat ik op een andere site had gelezen dat je het niet mag drinken als je een voorsgeschiedenis heb met een miskraam. Heb jij hier advies over?

Lilian
Door

Lilian

op 02 May 2020

Hey Jedidja, wat goed dat je even een berichtje stuurt. In de literatuur over frambozenblad wordt duidelijk aangegeven dat frambozenblad juist in de laatste drie maanden van de zwangerschap goed is. Het helpt voorbereiden op de bevalling, voorkomt miskraam, het helpt bij een moeilijke bevalling en herstel na de bevalling. Er wordt ook een contra-indicatie genoemd bij frambozenblad voor vrouwen met een geschiedenis van miskramen, dat heeft betrekking op het eerste tremester. Alles is ook afhankelijk van de dosering. Want frambozenblad wordt veel ingezet tijdens de zwangerschap, zo ook bij misselijkheid. De thee die ik maak valt ruim binnen de veilige dosering. Wil je meer weten? Je kunt ook even mailen of bellen. Gr Lilian

Rita
Door

Rita

op 03 Feb 2021

Hi Lilian,Lees bij ieder kruid dat het niet gebruikt mag worden tijdens zwangerschap. Tot wanneer raad je aan deze thee/kruiden te gebruiken? Tot ovulatie of tot een positieve test?Groet, Rita

Reactie plaatsen