Vitamines om zwanger te worden

vitamines om zwanger te worden beemom blog fertiliteit

Welke vitamines gebruik je om zwanger te worden?

Alle wensmoeders die ik spreek in mijn  praktijk die doen wel iets aan vitamines, supplementen, voeding of kruiden om hun kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Maar niet alle supplementen en vitamines om zwanger te worden die op de markt zijn, zijn even effectief of zelfs goed voor je.

Ik dacht dat de meeste merken ok waren
Een tijdje geleden had ik mij nog niet zo ingelezen en ik dacht dat de meeste mama-multi’s en potjes foliumzuur van de plaatselijke drogist prima zijn. Maar na lang onderzoek, praten met orthomoleculair therapeuten, artsen, onderzoekers en zelf ervaring te hebben opgedaan. Heb ik nu een hele andere mening. Het maakt echt verschil welk merk supplementen je slikt en ik ga je vertellen waarom.

Wat ik niet wist over foliumzuur
Het begint al bij foliumzuur. Om heel eerlijk te bekennen slikte ik zelf eerst foliumzuur van een grote Nederlandse drogist keten. Lekker makkelijk, want die zat naast de supermarkt en als het de 2e halve prijs was, kocht ik 2 potjes. Herkenbaar? Nadat ik maanden de juiste dosering had geslikt, werd mijn bloed onderzocht, wat bleek, te weinig foliumzuur. Hoe dan? Nou er is dus een verschil tussen foliumzuur en actief foliumzuur of folaat. Die eerste kan je lichaam niet goed omzetten en gaat stapelen in je lichaam, maar actief foliumzuur kan je lichaam wel wat mee. 

Multi of 10 losse potjes
Daarnaast wil ik het hebben over de juiste multi. Ik spreek dus heel veel wensmoeders en vraag altijd wat ze gebruiken. Regelmatig zie ik mama multi’s, maar ik zie ook vaak heel veel losse potjes. De ene vitamine voor dit, de andere voor dat, nog een muti erbij en dat ene kruid omdat ze dit gelezen hebben. Hun badkamerkastje ziet er uit als een plaatselijke Holland&Barret, maar niemand heeft ooit naar het geheel gekeken. Of het allemaal samen kan, of het niet te veel is, of het wel het juiste is… Bovendien worden sommige gek van de hoeveel pillen die ze moeten slikken per dag.

De basis multi
Zoals ik al aan gaf, heb ik lang onderzocht wat ik nou het beste aan kan raden. Zelfs wetenschappelijk onderzoek bekeken en mijn kruidenkennis verder verdiept. Ik kwam tot een merk multi, die voldeed aan al mijn eisen. Het is natuurlijk, heeft een goede samenstelling, is goed opneembaar etc. etc. Maar toen wilde ik het eerst zelf 3 maanden slikken en testen. En mijn man ging de mannen variant testen. Nu kan ik eindelijk schrijven dat ik overtuigd ben en zelfs mijn man is overtuigd. Ik had niet verwacht dat hij verschil zou merken in merk A of B. Maar dat was dus zeker zo.

De prijs is het waard
Ok, de prijs was nog wel een dingetje. Ik vind het leuk om geld te besparen. En zeker als je denkt dat het allemaal één pot nat is, ga je niet 3x zoveel neerleggen voor een multi. Maar nu ik weet dat ik 4 potjes kan vervangen door één, en deze ene ook echt werkt en die 4 niet. Dan vind ik het al meer de moeite waard.  Het is ook tijdelijk en het gaat om je grootste wens en de gezondheid van niet alleen jezelf maar ook de volgende generatie. Daar heb ik wel wat voor over.

Vraag advies
Nu ben ik geen verkooppraatje aan het houden voor één merk, maar ik deel je aan het eind van dit blog wel wat ik heb geslikt, anders ga ik daar weer tientallen mailtjes over krijgen. Ik ben geen orthomoleculair therapeute, voedingsadviseur of verkoopster van het merk. Maar ik heb wel heel wat inzicht opgedaan wat ik nu deel met mijn klanten. Let op, ik adviseer per individu over kruiden en supplementen. Mijn advies is om altijd advies op maat te vragen. Doe niet alles wat je online leest klakkeloos. Klik hier voor een consult.

Korting voor mijn klanten
Wanneer je zwanger wilt worden en supplementen en vitamines om zwanger te worden wilt slikken, kun je eens kijken naar Fertility woman en Fertility man van Logic of Nature. Deze hebben mijn man en ik getest, en ik sta helemaal achter de ingrediënten. Naast een goed multi voor wensouders, zit er ook een premium Maca in en goede omega 3 olie bij. Wat ik zeg, het vervangt dus veel potjes en is goede kwaliteit. Klanten die een consult bij mij doen krijgen korting op vitamines en natuurlijk krijgen ze een cyclus aan FertiliTEA erbij. Je boekt hier een consult. 

Je hoeft het niet alleen te doen
Ik ben hypnotherapeute gespecialiseerd in vruchtbaarheid en helemaal toegespitst op wensouders. Ik heb een passie voor kruiden en natuurlijke hulpmiddelen. Ik help je graag verder. Ik adviseer per individu over kruiden en supplementen. Wil je thee en advies op maat? Klik hier 

beemom gratis audio zwanger worden ontspannen hypnofertility hypnose mp3

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Celine DV

  Hey Lilian,

  Heel diepgaand en leuk artikel, dankjewel! Ik heb begrepen dat men aanraadt om met foliumzuur te starten van zodra je eigenlijk klaar bent om zwanger te worden. Dat ben ik dus ook van plan omdat verschillende bronnen dat inderdaad aanraden, maar welke vind jij het beste? Na wat googlen ben ik gebotst op deze van Flinndal (https://www.flinndal.nl/vitaminen/foliumzuur) omdat hij heel goede reviews heeft en best vaak aangeraden wordt. Wat denk jij? Het lijkt wel alsof jij goed geïnformeerd ben, veel beter dan ik alleszins.

  Ik kijk uit naar je antwoord!
  Celine

  1. Lilian

   Hey Celine,

   Dankjewel voor je reactie.

   Ik zou inderdaad starten zodra je open staat voor een zwangerschap. De 10-12 weken voor conceptie hebben invloed op je zwangerschap en kindje.

   Zelf gebruik ik Vitakruid. Je kunt de B12 combi 6000 kiezen, dat is een actief foliumzuur smelttablet met B12 wat helpt met de innesteling. Ze hebben ook een losse folaat/foliumzuur van Vitakruid als je al hoog in je B12 zit.

   Bij kun je Vitakruid met 15% korting bestellen, als je ook FertiliTEA besteld heb je geen extra verzendkosten en dan bespreken we alle kruiden en supplementen, stemmen we het in een consult persoonlijk op jou af. Zie BeeMom/over-fertilitea/

   Succes,

   Liefs Lilian

Geef een antwoord