Zwanger worden lukt niet - 3 tips
zwanger worden lukt niet 3 tips
28 oktober 2020 

zwanger worden lukt niet 3 tips

Zwanger worden lukt niet, 3 tips die je verder helpen

Het zwanger worden lukt niet en tips van dokter Google hebben je nog niet verder geholpen. Je bent al een lange tijd bezig en ook de medische onderzoeken en/of behandelingen helpen je niet verder. Waarschijnlijk heb je ook wel iets gelezen over voeding en lifestyle. Maar wat is in jouw geval nu belangrijk en de sleutel?

Je twijfelt aan je lichaam

Wanneer het niet lukt om zwanger te worden, kan het ervoor zorgen dat je aan je lichaam gaat twijfelen. Zelfs als medische onderzoeken niet verklaren waarom je nog niet zwanger bent. Wellicht heb je al wat aanpassingen gemaakt, de één start met wat supplementen, de ander gaat wat gezonder eten of meer bewegen. En het kan zelfs zijn dat je al een hele reeks aan aanpassingen doet of hebt gedaan om je kansen te verbeteren.

Wat kan ik nog meer doen voor mijn vruchtbaarheid?

Als het dan nog steeds niet lukt, blijf je wellicht verder zoeken, wat kan ik nog meer doen? Fertiliteitsmassage, acupunctuur, mindfulness, kruiden, suikervrij, ovulatietesten, etc. etc. Je perfectionisme wil alles doen om je innerlijke controlfreak te pleasen. Maar er is geen recept met een zwangerschapsgarantie. Er is wel een manier om te bekijken wat voor JOU het beste plan is, waar JIJ je goed bij voelt gecombineerd met een verbeterde vruchtbaarheid en niet het minste een relaxte en zelfverzekerde mindset.

3 goede tips als zwanger worden nog niet lukt

Om je op weg te helpen naar een persoonlijk plan heb ik een startpunt en drie goede tips voor je. Bekijk het namelijk eerst eens vanuit de volgende drie gebieden: lifestyle, medisch en mindset. Ga eens per categorie na, wat je al doet en waar je nog steeds tegen aan loopt.

Medisch (Malle Molen)

Denk eens aan het punt in het medische traject waar jij staat, heb je onderzoeken gehad, heb je al IUI of IVF gedaan en wat waren de resultaten daarvan. Voelt dit goed? Komen de stappen op het juiste moment voor jou? Heb je vertrouwen in het ziekenhuis of centrum waar je loopt? Of heb je het gevoel dat je op een trein bent gestapt en geen invloed hebt op de haltes en de aankomsttijden? Wat schuurt er en waar heb je invloed op?

Tip 1 Bespreek je gevoel

Maak het bij jouw behandelaar bespreekbaar hoe jij je voelt. Denk daar eens voor de afspraak over na. Of bel tussendoor eens om te vragen wanneer je dit zou kunnen bespreken.

Lifestyle

Wat doe jij op dit moment op het gebied van lifestyle, dus voeding, supplementen, hulpmiddelen, testen en beweging? Zijn de speerpunten op één hand te tellen, of heb je een waslijst aan supplementen en heb je het gevoel dat je een streng dieet doet en van fertiliteitsyoga naar orthomoleculair therapeut haast?

Tip 2 Leef ‘met mate’ gezond

Leef gezond maar doe het met mate. Klinkt die een beetje gek? Ik zie zo vaak vrouwen die inmiddels zoveel regels en tips volgen, dat ze niet meer normaal kunnen eten en behoorlijk volle agenda en een vol hoofd hebben van alles wat ze gezond willen doen. Zorg dat het medicijn niet erger is dan de kwaal. Laat je niet gek maken door je perfectionisme. Leef gezond met gezond verstand en zorg voor een ontspannen houding. Pas de 80-20 regel toe.

Mindset

Een positieve mindset, ontspannen en met vertrouwen in je reis staan. Veel vrouwen weten dat het belangrijk is, maar ze laten het ondersneeuwen door hun perfectionisme in het stukje lifestyle en hun frustratie bij het gevoel van onmacht in de medische situatie. Waar loop jij verder tegen aan? Heb je last van gepieker, slecht slapen, onzekerheid, obsessieve gedachtes, stress in je werk, druk op je relaties? Leef je tussen hoop en vrees? Vindt je het moeilijk om je hoofd cool en positief te houden?

Tip 3 Visualiseer succes

Visualiseer een positieve uitkomst. Dus zie hoe jij aan het einde van deze reis met een blozende baby in je handen staat. Het visualiseren van succes, maakt je niet alleen positief gestemd, het zorgt er ook voor dat jij jouw onbewuste een positief doel geeft om na te streven. Je lichaamsprocessen zullen daar ook positief op reageren. Net als het water dat in je mond loopt, bij de gedachte aan je favoriete snack, zal jouw lichaam de vruchtbaarheid aansturen bij het visualiseren van een zwangere buik bij jezelf.

Kijk kritisch naar je situatie

Deze 3 tips kunnen je een stap verder helpen en inzicht geven. Maar het kan er ook voor zorgen dat je eens kritisch naar je situatie gaat kijken en begint te twijfelen, of je nu het juiste doet. Soms kun je een hele tijd zo in een tunnelvisie hebben gezeten, omdat je maar door bent gegaan, je groot hebt gehouden voor jou allergrootste wens, dat je je eigen gevoel uit oog bent verloren.

Wil je jouw ideale strijdplan maken?

Zou je het fijn vinden om eens van een afstandje naar je strijdplan te kijken? Wil je eens weten waar jij per gebied nog kan verbeteren? En een plan maken volgens jouw eigen normen en waarden? Onderzoeken of er een onbewuste blokkade zit op het zwanger worden? Uitzoeken wat jouw volgende stap is? En het voor jezelf makkelijker maken om beslissingen te nemen in je reis naar het moederschap? Doe mee met de gratis workshop Pak de controle over je vruchtbaarheid

Gratis workshop

Wil je meer tips om je vruchtbaarheid te verbeteren, weer rust te krijgen in je hoofd en vertrouwen in je lichaam? Kom dan naar de gratis workshop Pak de controle over je vruchtbaarheid. Online en privé te volgens in de vorm van een webinar. Kijk hier voor de volgende datum en om je aan te melden

Wil je ontdekken of je een onbewuste blokkade hebt?

In mijn praktijk help ik wensmoeders die al heel lang zwanger willen worden, weer vertrouwen te krijgen in lichaam, rust in hun hoofd en de kans op een succesvolle doorgaande zwangerschap minimaal verdubbelen. Naast een positieve mindset in de breedste zin van het woord, gaan we op zoek naar onbewuste blokkades. Want zwanger worden is meer dan alleen een zaadcel bij een eicel brengen. Meestal speelt er onbewust ook iets mee. Ik zie regelmatig dat het zwanger worden na een miskraam niet lukt, of dat er een trauma is of blokkerende overtuiging dat het nooit zal lukken. Of jij een onbewuste blokkade hebt, kun je ontdekken met de ontdek je onbewuste blokkade sessieOver de schrijver
Ervaringsdeskundige vruchtbaarheidsproblemen, IUI en IVF. Gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Uniek in Nederland en België met haar succesvolle Hypnofertility. Die vrouwen helpt vruchtbaarheid te verbeteren, meer rust in hun hoofd en vertrouwen in hun lichaam te krijgen
Reactie plaatsen